Seenekas Abikokk 2009-12-26 00:52:58 |
Meie õhtusöök möödus "sõbralikus ja üksmeelses" õhkkonnas! Välja arvatud see hetk, kui tahtsin kaetud lauast pilti teha, siis selgus, et järsku on kõigist fotograafid saanud ja hakkas minema kogu seltskonna poolt üksteise lauspildistamiseks, mille kohta olime eelnevalt kokku leppinud, et seda tänavu ei toimu. Ei hakka mullust vanemate inimeste ohjeldamatut tehnikakasutust kirjeldama.:D:D Tegelikult tähendab, et oli tore. Sugulased vanuses 12-22 ja 65-75 olid kõik meile kogunenud, lisaks me ise mehega. Söögiks oli ahjukartuleid rosmariiniga, vägev suhteliselt klassikaline seapraad, õunamahlas hautatud hapukapsad kõrnetega, natuke sülti, rosoljet, mitut sorti marineeritud seeni ja kurke, tomati-sibulahoidist. Omaküpsetatud leiba, maitsevõid, mädarõigast ja sinepit. Tädid olid iseendid ületanud ja kõik kolm olid teinud kes jõulukooki enda retsepti järgi, kes šokolaaditordi, kes lihapirukaid. Mina esinesin magusa poolelt suure sidrunitordiga. Kõik toidud väärisid rohket kiitust, mida siis ka lahkelt jagati. Omalt poolt panin kuuse alla oma ohtratest varudest erinevaid moose-mahlu-seeni võimalusega igaühel valida. Kõige vahvamad olid kaks noorimat last, kes siis väääga hoolikalt seda tegid. Loomulikult sai kõige noorema tüdruku valikuks kuningannamoos! Maal elamise varjupooleks on, et kui kohale saadakse päeva peale erineva ühis- või oma transpordiga, siis linna tagasi on autosõit pererahva poolt, sest vanemad ühistransporti kasutavad sugulased eelistavad ööbida oma kodudes ja ei taha teps mitte nii linna lähedale maale pühadeks külla jääda. Ja eks meil need magamiskohad said noorematest täis ka. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-26 21:07:09 |
Täna oli isapoolse suguvõsa jõulupuu minu vanemate juures. Ema oli teinud kapsast-kartulit-lammast-siga-verivorste-sülti, lisaks kartulisalatit-heeringat-soolalõhet. Lisaks oli "Lasnamäe kringel", minu tehtud pehme piparkook (sel korral katteks toormoosiga segatud vahukoor). Piparkoogid-kompvekid-mandariinid ka. Õhtul ei söönud enam kodus midagi. | |
Zoozi Abikokk 2009-12-26 23:40:14 |
Meil käis täna sõbranna oma perega külas. Sõime kapsast, kartulit, sülti, verivorsti, peedisalatit, marineeritud kukeseeni, hapukurki. Ühesõnaga kõike, mis külmikus oli - tühjendussöömine :D Magusaks oli lastele kohupiimataskud ja täiskasvanutele eggnogi ja Murrumbidgee kook. Homme enam ei söö :D | |
Mari-Liis Abikokk 2009-12-27 00:00:15 |
Meilgi täna külmkapi tühjendussöömine- paar sõpra kutsusime appi ja tegime jõuluroogadele lõpu peale: Esiteks kartulisalat, kanamaksapasteet glögiga ja rukkileib, mitut sorti marineeritud seened, külmad pardifileelõigud. Teiseks kartul, sült, ahjuloomaliha seentega, seapraad, verivorstid, hautatud hapukapsas porgandi ja köömnetega. Kolmandaks inglise jõulukeeks, kringel, trühvlid. Jõime veini, hõõgveini ja teed. | |
Tullia Abikokk 2009-12-27 10:52:13 |
Eile lõunapaiku tulid ämm-äi läbi, siis sõime ahjusaiu ja -leibu juustu ja singiga. Magusaks olid pohlamoosiga täidetud piparkoogid, sulatatud iirisega vahvlid ning mandariinid. Õhtuks pidin tegema ahjus kartuleid ja karbonaadilõike, kuid kõik oli kõhud täis näksinud ja soe söök jäigi tegemata. | |
Seenekas Abikokk 2009-12-27 12:48:26 |
Hoolimata rohketest jõuluõhtusöögi jääkidest tegime eile pojaga koos pastat. Juurde tegin kanast ja porrust kastme, mille ümber oli minu suureks üllatuseks parasjagu arutelu, kuidas seda just valmistama peaks. Respekt mu täiskasvanud pojale, et tal toiduvalmistamise kohta oma arvamine on. | |
Redfox Abikokk 2009-12-27 19:26:06 |
nohh esimene soe söök seitsme päeva jooksul siis. boršisupp. täitsa hea. eilne kalavõileib oli ka, oli teine jurtasse jäänud ööseks. | |
Kirsike Abikokk 2009-12-27 21:05:06 |
Päeval tegin jääkidest lihaga kartulisalatit ja õhtul sushit. Magusaks jätkuvalt inglise puuviljakeeks. Stollen kahjuks meie peres hitt ei ole :( | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-27 21:45:24 |
Tegime õhtuks hautatud küülikut uue Vene köögi raamatu ainetel. Magusaks kohupiimakook piparkoogipõhjal. | |
Zoozi Abikokk 2009-12-27 22:23:18 |
Lõunaks lastele ja mehele peedisupp. Ise võtsin ühe võileiva süldi ja sinepiga. Õhtuks hapupiimapankoogid erinevate moosidega. Väiksemale riisijahu-kookospiimapannkoogid. Veel tegin väiksemale kooki-banaani-riisikooki. Paanitsesin siin ühes teises teemas asjata. Tainas muutus seistes niiskeks, ei olnud enam nii kuiv. Banaanid püreestasin tükeldamise asemel. Tuli selline omamoodi kook. Värv oli hästi huvitav - oranzikas. Maitse kohta nii palju, et mulle ei maitsenud. Ausalt ei meeldi mulle enamus gluteenivabu küpsetisi. No jube polnud, aga vabatahtlikult ei sööks. Poiss aga vitsutas küll, nii et võib lugeda koogi õnnestunuks :) | |
<< < 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 > >> |