Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Ullike
Abikokk
2009-11-14 22:28:02
Tänase õhtusöögi tegi mulle noorem põlvkond. Mõningas mõttes nad isegi üllatasid mind. Menüüs olid siis: ahjukartulid porgandite ja sibulaga. Lihalist osa esindasid verivorstid: Rakvere verivorst ja Nõo traditsioonilised vorstikesed. (Viimastest jäi kergelt piprane õhetus suhu. Ei suuda siiani otsustada, kas meeldis või ei :/). Kuna eilselt oli veel alles stuuvitud porgandeid - ei suutnud ka nendest lobuda. Ja traditsiooniliselt serveerisid nad kartulite-verivorsti juurde ka hapu(prae)kapsast. Kuigi viimane oli Salvesti toodang, siis kartulite/porganditega nad suisa üllatasid mind - tõeliselt maitsvad. Tekkis kohe kahtlus, et noored on mingil hetkel siiski mu söögitegemise kõrvalt midagigi kõrva taha pannud - seni ma neid sellest ei kahtlustanudki :D Magusaks mõned Doomino-trüflid.

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kärt
Abikokk
2009-11-14 23:28:10
Eile tegime värvilist salati ja kiirelt praegud veiselõike. Täna õhtul sõime pardifileed granaatõunakastmes, kõrvale bulgur granaatõuna seemnetega. Magusaks mooniseemnemuffinid sidruniglasuuriga.

Kahekesi Kalamaja köögis

Aurora
Abikokk
2009-11-15 16:01:25
Seapraad, lisandiks kartulipuder ja peedi-küüslaugu salat - mu kaheksa-aastane õetütar fännab seda salatit tõeliselt. Tema sõnul pakutakse koolilõuna juurde viimasel ajal õunu ja ka küüslauku!!! Need pidid esimesena taldrikult kaduma. Magusaks sõin ploomikoooki. Ah ja, enne lõunasööki pistsin nahka veel kaks leivaviilu veel pisut sooja pasteedi (väga mõnusa tekstuuriga sai seekord) ja marinineeritud kurgiga.
Martiina
Abikokk
2009-11-15 18:56:09
Oeh, pole viimase nädala jooksul nami-namisse sattunudki...aga noh, ega väga süüa ka pole teinud, sest olen üksi kodus :D Täna õhtuks hakklihapitsa ja magustoiduks šokolaadikook. Ja praegu rüüpan piparmünditeed.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-15 19:36:38
Meil käis päeval suur seltskond külalisi - 9 täiskasvanut ja 6 väikest last. Olin teinud veidi suupisteid (kitsejuustuga täidetud Medjool datleid, "sidrunipipraga" suitsulõhesuupisteid, chorizoga tuuletaskuid), keetnud suure potitäie maitsvat lambaliha-hartšo suppi ning magusaks teinud sebrakooki. Londonist olin toonud 'mince pies' koogikesi. Lisaks oli teed ja mahla ning veidi siidrit. Väga mõnus ja meeleolukas üritus oli. Õhtusöögiks sõime veidi õlles hautatud hapukapsast ning viimase taldrikutäie hartšod. "Icebergeri" kooki tegin ka, aga see jääb homseks.. (Pilte tegin loomulikult ka, aga ei saa neid hetkel lisada..)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Teeleke
Abikokk
2009-11-15 20:48:54
Tegin täna ka lõpuks hakkliha-kapsahautist õllega, lisandiks keedetud kartul. Täitsa hea tuli välja, kallim käis ka külas ning kiitis :) Magustoiduks oli lihtsalt banaan, sobis kuidagi eriti hästi sellise eine lõppu.
Silx
Abikokk
2009-11-15 20:53:33
Lõunaks paar riba kuivatatud papaiat ja õun. :) Õhtuks hernesupp ja õunakook. Mõlematest lähemalt minu blogist.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Kirsike
Abikokk
2009-11-15 21:35:44
Guinessis hautatud loomalihapada (BBC GF) ja magusaks soti viskikeeks. Pada oli meespere lemmik, otsustati, et õlles hautatud loom meeldib neile rohkem, kui veinis hautet variant.

Lindude toitmine

Zoozi
Abikokk
2009-11-15 22:34:03
Lõunaks viimasest Oma Maitsest küüslaugupasta, mis oleks võinud olla isegi küüslaugusem. Õhtul tegin krevette karamellisiirupis. Täna olid kohe eriti maitsvad. Veel sai tehtud riisikoogikesi. Alguses segasin lihtsalt ained massiks kokku, aga kuna pätsikesi oli raske vormida, siis püreestasin saumikseriga natuke pudrusemaks. Väga head tulid. Ka väiksemale pojale maitses - midagi uut talle. Magusaks sõime veel eilset õunakooki, suured lapsed jäätist ja pisem oma küpsiseid.

Zoozi tegemised

Sandra
Abikokk
2009-11-15 23:30:34
Rukkipala küüslauguga, pärnaõietee, külmutatud mustsõstrad.

Taimetoit.ee - 100% taimne

<< 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 >>