Kirsike
Abikokk 2009-11-14 12:53:43 |
Meil oli eile õhtul uuesti jõulupraad, kõrvale õlles hautatud hapukapsas ja kartul. Ma ei olnud seda kuulsat õlles hautatud kapsast enne teinud, kuigi oli juba ammu To-Do listis. Meie pere ühineb kiitjatega! Sellest saab meie jõululaua kapsas :)
Pärast küpsetasin kohupiima purukoogi õuntega ja juustusarvekesi ja hapukapsa tartlette (kapsaks oli Uus-Kongo vürtsikas punane hapukapsas, väga huvitava maitsega oli).
|
|
Kairit
Abikokk 2009-11-14 15:28:57 |
Meil on täna Mexicana Fiesta...sõbrad tulevad külla, sööme erinevate isetehtud täidistega tortillasid ja nachosid jne. Magusaks tegin Mehhiko banaanikooki. | |
Zoozi
Abikokk 2009-11-14 18:24:01 |
Täna sõime hiinapärast ahjukana. Lisandiks tegin külmikus leiduva vokisegu (tai), sobis hästi, juurde riis. Kana maitses kõigile, ka lastele. Kuna sojakaste sisaldas nisu, siis väiksemale tegin kanakoiva eraldi.
Magusaks jagasime abikaasaga eilset vaarika-amaretti kooki :)
Täna sai köögitoimkond kuidagi varakult lõpetatud. Tahaks nagu veel midagist teha, ehk teen ka :)
|
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-14 18:31:20 |
Zoozi:
Väga kena pilt, Zoozi! Ja sojakastmena võid kasutada ju jaapanlaste tamari-kastet - see ei sisalda nisu!! Ma olen seda (vist) Eestis ka näinud...
Me sõime lõunaks koos mu vanemate ning õe perega šokolaadi-toorjuustukooki :)
Õhtul tegin Zoozi ja Eva poolt varem kiidetud maapirnirisotot. Väga maitsev oli, aga ma tuunisin ikka retsepti päris korralikult. Hetkel on üleval veel "originaalversioon", aga ma muudan selle täna-homme ära..
Täna sõime hiinapärast ahjukana. Lisandiks tegin külmikus leiduva vokisegu (tai), sobis hästi, juurde riis. Kana maitses kõigile, ka lastele. Kuna sojakaste sisaldas nisu, siis väiksemale tegin kanakoiva eraldi. |
|
Sandra
Abikokk 2009-11-14 19:05:56 |
Jõudsime koju ning kokkasin kiirelt valge oa ja pasta suppi. Sibul, küüslauk, tomatipasta, valged oad, kartul, farfalled, maitseained. | |
Kiilike
Abikokk 2009-11-14 21:45:50 |
Täna õhtuks oli praetud räim,aurutatud kartul, tatarikastmega ning magusaks kohupiimapallid(pärmitainast). Eile õhtul hartšo supp ja aleksandrikook :)
|
|
Zoozi
Abikokk 2009-11-14 21:58:31 |
Pille:
Aitäh, Pille!
Ma pole tamari-kastmest kuulnudki. Aga jätan meelde...
Väga kena pilt, Zoozi! Ja sojakastmena võid kasutada ju jaapanlaste tamari-kastet - see ei sisalda nisu!! Ma olen seda (vist) Eestis ka näinud...[/url] Zoozi:
Tegin siis õhtul veel magusaid kookose-riisipallikesi ja Kiilikese blogist rummist õunakooki. Täitsa mõnusa maitse andis rummiessentsi lisamine.
Täna sai köögitoimkond kuidagi varakult lõpetatud. Tahaks nagu veel midagist teha, ehk teen ka :)
|
|
Kirsike
Abikokk 2009-11-14 22:06:22 |
Kuna eilsest jäi natuke toitu veel järgi, tegin hautasin täna juurde pool kilo hapukapsaid õlles ja tegin ahjus Wõro Päkapiku verivorste. Mõnus võrdlus oli hapukapsastega - prooviti koos eilset õlles hautatud hapukapsast fariinsuhkruga ja täna tehtud kapsast sama retsepti järgi, kuid meega. Kindla võidu sai fariinsuhkruga versioon! Magusaks küpsetasin piparkoogimaitselisi küpsiseid ja mandli-beseeküpsiseid. | |
Silx
Abikokk 2009-11-14 22:07:23 |
Eile õhtul oli söök La Chateaus. Eelroaks oli soe salat juustuga. Ohtra juustuga. Ja väga suur ports, laktsoositalumatuna pidin suurem osa alles jätma, tänu tablettidele sai natukene ikka nurrutud.
Pearoaks oli praetud merikeel krevetikastmega ja kahe (ranna?)karbiga, mis olid sinihallitusjuustuga kaetud. Juurde toodi lisandina juurviljawoki ja ürdikartuleid. Viimased ma ei maitsenudki. Pearoog oli küll suurepärane, nii hea hõrk kalaliha ja sellele mõnusalt juurde sobiv kaste. Karbid olid suussulavad.
Kõrvale läks seekord majavein. Ja seda omajagu. :P Magustoiduks vaid kruusike kohvi, sest rohkemat sisse ei mahtunud. Kuigi esialgu oli plaan tarte tartin ära proovida.
Igatahes: teenindus 5, söögid 5+, portus väääääga suured.
Tänaseks õhtusöögiks ahjupraad sealihast ja hautatud kapsad. Niii hea ja jõulune. Magusaks Pihlaka tort. Nih, selleks aastaks on meie pere sünnipäevad peetud. :) Oeh saab enne jõulu natukene hinge tõmmata.
Ahjaa.. tegime ka külma suitsuhaugi kastet muna ja sibulaga. :) Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-14 22:18:56 |
Zoozi:
Ma olen kokandussõnastikust veidi tamari-sojakastmest kirjutanud.
Pille:
Aitäh, Pille!
Ma pole tamari-kastmest kuulnudki. Aga jätan meelde...Väga kena pilt, Zoozi! Ja sojakastmena võid kasutada ju jaapanlaste tamari-kastet - see ei sisalda nisu!! Ma olen seda (vist) Eestis ka näinud...[/url] Kiilike:
Kiilike, mul podiseb hartšo hetkel pliidi peal. Homme tulevad sõbrannad me uut aeda kaema ja mõtlesin, et pakun terrassil kuuma suppi :P
Eile õhtul hartšo supp ja aleksandrikook :) Kirsike:
Ajasite siin isu peale :) Kuna Viimsi Marketist ostetud Uus-Kongo kapsast oli veel alles, siis panin ka õlle ja fariinsuhkruga hauduma...
Mõnus võrdlus oli hapukapsastega - prooviti koos eilset õlles hautatud hapukapsast fariinsuhkruga ja täna tehtud kapsast sama retsepti järgi, kuid meega. Kindla võidu sai fariinsuhkruga versioon! |
|
| << < 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 > >> | ||