Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-12 19:08:54
Vandiste:
Õhtuks haudub potis ühepajatoit ning ahjust ootab välja võtmist pehme piparkook - ma hakkan juba varakult kodus jõuluhõngu levitamisega pihta :D.
Mul on veel üht-teist vaja "eest ära" saada, aga siis hakkan suuremahulise jõuluküpsetamisega pihta :) Hetkel podiseb pliidi peal hapukapsapüreesupp a la Angelica Udeküll. Lisaks olen homseks küpsetanud tuunikalaomletikesi, Manhattani toorjuustukoogi, šokolaadi-toorjuustukoogi, sinihallitusjuustupiruka peekoni ja ananassiga, Digestive-küpsiseid.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kessu343
Abikokk
2009-11-12 21:02:51
Lõunaks töö juures lasanje ja õhtul kodus kerge lillkapsavorm juustuse kattega.
Kärt
Abikokk
2009-11-12 22:23:28
Täna õhtuks lihtne tatrapuder maksakastmega

Kahekesi Kalamaja köögis

Kirsike
Abikokk
2009-11-12 23:00:27
Mul ka jõuluhõngu tuba täis, juba mitu päeva :) Täna tegin jõulupraadi, kõrvale hapukapsas ja keedukartul. Jõuluprae kaste mulle maitses kohe väga, liha oleks võinud enne ahju panemist kauem maitsestuda. Ja minu ahjus pidi praad kauem olema, kuigi hoidsin 155C peal. Magusaks peedikeeks. Lapsed sõid ja kiitsid, sest arvasid selle olevat tavalise sokolaadikeeksi :)

Lindude toitmine

Zoozi
Abikokk
2009-11-12 23:25:56
Lõunaks õun ja banaan, tassike ürditeed. Õhtuks hapukapasa-lambalihahautis, keedetud Laura kartul. Magusaks õuna-ingverikook.

Zoozi tegemised

Sandra
Abikokk
2009-11-12 23:48:49
Kokkasin täna Hea Lapse detsembrinumbri jaoks ka paar jõulutoitu. Hiljem kodus tegin midagi lihtsat ja maitsvat - kreemist seenerisottot.

Taimetoit.ee - 100% taimne

Silx
Abikokk
2009-11-13 08:52:05
Kirsike:
Mul ka jõuluhõngu tuba täis, juba mitu päeva :) Täna tegin jõulupraadi, kõrvale hapukapsas ja keedukartul. Jõuluprae kaste mulle maitses kohe väga, liha oleks võinud enne ahju panemist kauem maitsestuda. Ja minu ahjus pidi praad kauem olema, kuigi hoidsin 155C peal. Magusaks peedikeeks. Lapsed sõid ja kiitsid, sest arvasid selle olevat tavalise sokolaadikeeksi :) http://y.delfi.ee/norm/115421/7996473_cvZBbF.jpeg http://y.delfi.ee/norm/115421/7996471_AYw0lA.jpeg
Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!! Jõulupraad! :| *pühib klaviatuuri* :P See sai nüüd märjaks. :D Tegelikult teen homme ise ka. Tähistame venna sünnipäeva ja temasugusele lihasöödikule kohaselt on väiksemat sorti jõuluprae proov. Kapsastega. :) Minu retseptis maitseaineteks vaid sool ja pipar ja kaua ahjus olemist. Klassika. :) Aga eile õhtul oli väääga lihtne ja kiire - praemuna ja küüslaugupiprane supikurk. :) Täna lõuna vist tuleb miskit väga kerget, sest õhtul on tööoleng Le Chateaus. Vaatasin menüüst, et pardikene tundub isuäratav.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-13 18:08:10
Lõuna ajal sõin koos Kristjani kolleegidega endaküpsetatud peekoni-sinihallitusjuustu-ananassipirukat (oligi popist pitsast inspireeritud) ning šokolaadi-toorjuustukooki. Varane õhtusöök koos Kristjani, me tütre ning Kristjani emaga Anni Arro uues kohvikus Komeet. Meile täitsa meeldis - selline avar ja hele oli seal. Mina sõin sooja kitsejuustusalatit (salatilehed kõik kenasti värsked, röstitud peet meeldis, läätsed tore vaheldus; vaid hummuse leidsin salatikuhja alt liiga hilja). Kristjan sõi kiluvõileiba pošeeritud munaga. Kristjani ema võttis praetud räimed, tüki kooki ning kohvi. Teenindaja oli ääretult sõbralik ja rõõmsameelne, toidud tulid enam-vähem normaalse kiirusega (rahvast oli ikka päris palju, seepärast me väga kannatamatuks ei muutunud). Anni sehkendas ise mitu korda leti taga ja kui me lahkusime, siis oli ukse juures ja ütles kenasti nägemist. Teenindaja kiituseks veel seda, et kuna me tütreke suutis päris palju puru põrandale tekitada, siis vabandasime ette. Tütarlaps nägi kohe vaeva, et meid veenda, et sellest pole hullu midagi.. Kui poriseda (Eesti inimene, noh :)), siis natuke häiris, et kohvikupoolel oli tunda räimede praadimise lõhna (ise ju tellisime, aga ikkagi) ning tualettruumis ei käinud kõige parempoolsema ukse link (sang?) kinni.. Ja mulle väga meeldisid nõud ning see vanasinine toon, millega letid värvitud olid..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-11-13 22:15:59
Põldoad hakklihaga. Ei tea, kas sellest, et kõht oli väga tühi, igatahes mulle meeldis väga. Tõstsin endale kohe kaks portsu. Ema ütles, et on paremaid toite. Mees aga ütles, et paha polnud :) Magusaks vaarika-amaretti kook. See on küll üks hea kook. Väga maitsev!

Zoozi tegemised

Ullike
Abikokk
2009-11-14 11:49:58
Ohh Zoosi - ma just täna hommikul unelesin põldoa-hakkliha hautisest :) Endal oli eile huvitav õhtusöök: pelmeenid majoneesi-ketsupikastmega, stuuvitud porgandid/herned. Magusaks Vannilli-kohupiimakreem mustsõstra-mustika kisselliga ja vanillitarretis vaarikatoormoosiga. Täielik kompott :D Kass oli magustoitude peale täielikult sillas nagu oleks tema sünnipäev! (No on mul selline imelik loom, kes armastab kohupiima just kisselliga ja tarretisi ning maasikamoosi :D:D)

Söömine on ainuke töö, mis toidab

<< 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 >>