Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Merilin
Abikokk
2009-10-23 09:59:29
Eile lõunaks kana-klimbisupp Academia Cafe'st, õhtuks mingi Salvesti purgimehhiklane ja õuna-toormahl. Selline kiire-kiire-kiire päev oli. Kusjuures see CA on peale ümberkorraldusi täitsa mõistlikuks muutunud. Enam ei pea kartuli-kastme all ägama, vaid saab ainult liha salatiga ka ja täpselt sobivas suuruses portsu... enne sai ikka mõnuga kirutud, et näe söögikoht omas majas, aga kasutada ei kannata.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Silx
Abikokk
2009-10-23 10:13:49
Et olin õhtul üksi ja vaja oli külmkapp tühjaks saada.. siis hakkisin pisut kapsast ja viskasin pannile koos mõningase karripulbri, linaseemnete ja soolaga. Hautasin mõnusasti pannil läbi ja lasin nõksa kõrbema... :D Juurde keedumuna. :D aaaahhh milline kooslus. Magusaks klaas keefiri, kuhu sisse segatud peened õunaribad ja pisut kaneeli. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Infanta
Kokaõpilane
2009-10-23 10:45:25
Mina kiidan Marcella Hazani tomatikastet sibula ja võiga. Kuna külmkapis ootas realiseerimist peaaegu täis purk tomateid omas mahlas, tegingi seda kastet. Väga-väga maitsev! Mulle ei meeldi tomatikastmete juures sageli liigne hapusus, aga see kaste oli imeliselt mahe. Sõime seda chipolata-toorvorstide juurde. Lisaks veel roheline salat avokaado ja tomatiga.
Kätrin
Abikokk
2009-10-23 13:02:28
Eile õhtusöögiks marineerisin lõhet teryiaki-mee marinadis, kuhu kõrvale sõime riisi ja herne-küüslaugu-kevadsibula püreed. Oli väga väga maitsev õhtusöök. Võibolla ka asi äia käest saadud lõhekalaga, kes ise püütud oli kaugetest vetest. Täna sõin lõunaks Bonabarte bistroos lillkapsapüreesuppi. Oli maitsev.

Kätrini kokkamispäevik

Kirsike
Abikokk
2009-10-23 16:06:21
Ullike:
Kirsike:
Aga endale teen õhtuks veel kõrvitsa-piimasuppi klimpidega :D :D Mul ei saa sellest kunagi isu täis :D Pereliikmed muidugi vaatavad mind nagu tulnukat, kui ma seda söön :D :D PS Minu kõrvitsasupp on magus piimasupp.
Kirsike, jaga palun seda retsepti. Lapsepõlvenostalgiasse langedes meenub, et ka ema tegi mul piima-kõrvitsa suppi, mis oli ka magus. Aga tehti seda miskipärast vaid siis kui ma olin haige (või vähemalt nii ma mäletan). Ja haige olin ma harva....ja pole enam ema, kellelt küsida...
Oi kui tore leida inimest, kes seda suppi veel söönud on :D Mul ka ema tegi seda üliharva, aga vist sellepärast, et ka oma lapsepõlvekodus olen ma ainuke, kes seda sõi/sööb :D Lõikan kõrvitsast kuubikud ja panen veega keema (vett parasjagu nii palju, et katab kuubikud), keedan pehmeks, tambin kahvliga tükid natuke pudrumaks, maitsestan vähekese soolaga, valan peale niipalju piima, et oleks piimasupi värvi :D Kui piim keema tõuseb, panen klimbid sisse. Klimbid on muna ja jahu, maitsestatud soolaga ja suhteliselt vedelast taignast. Klimbid minu supis ei jää sellised konkreetsed suured tükid, vaid suhteliselt pisikesed ja pudised (me kutsusime selliseid klimpe riputiseks :) ) Siis lisan suhkrut, maitse järgi, niipalju, et oleks selline paras soolase-magusa kombinatsioon. Tükk võid ka sisse ja valmis :) Aga täna õhtul külalised ja me sööme kartulisalatit, mimoosasalatit krabinuudlitega, praetud liha marinaadis, erinevaid pisikesi juustuküpsiseid ja magusaks õuna-kohupiimakook ja õunastruudel erinevate jäätistega (jäätise põhiretsept Ragnelt, tänud!!! imelihtne ja imemaitsev!)

Lindude toitmine

Sandra
Abikokk
2009-10-23 17:57:35
Täna õhtusöögiks kodused burgerid: ema küpsetatud mitmeviljakuklid, sojapihvid, marineeritud sibul, ketšup, marineeritud kurk.

Taimetoit.ee - 100% taimne

Kätrin
Abikokk
2009-10-23 19:27:40
Tegin lasnaget. Kohe tuli isu. Magustoiduks tegime ise lutsukomme, uuest shokolaadi-kommi raamatust. Lihtsalt selline lõbus ettevõtmine, eriti meie kassile, kes vaatas kogu aja, kui suhkrumassi "vahustasime", et mida me soodad kahekesi lauataga vehime. Kommid tulid head :)

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-23 21:43:38
K2trin:
Tegin lasnaget. Kohe tuli isu.
:D Niuhti ja valmis, jah? :D Päeval sõin endaküpsetatud peenleivast võileibu, õhtul koos Kristjaniga paneeritud tilaapiat, lisandiks pangesalat ning magusaks kohvi-küpsisetort ning jõhvika-kohupiimatort.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mari-Liis
Abikokk
2009-10-23 22:00:08
Täna tähistasime väikestviisi esimese kooliveerandi lõppu ja viielisi tunnistusi :). Tegin caesari salatit, ahjus röstitud noori maisikanu-määrisin nad enne küpsetamist ürdivõiga kokku, lisaks veel soola ja pipart-imemaitsvad! Sõime veel kõrvitsa-salveirisotot ja magusaks katsetasin prantsuse šokolaadikooki astelpajumarjadega- mmmm... :) Nüüd on veel leib ka ahjus, seda sööme siis hommikul.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Zoozi
Abikokk
2009-10-23 23:53:28
Lõunaks katsetasin uuest Tiramisu raamatust Prosciutto singi ja viigimarja tiramisu. Meeldis, selline teistsugune ja huvitav. Õhtuks küpsetasin savipotis metskitseliha. Eva martsipani-jõhvikakooki tegin ka. Kuid jõhvikaid lisasin hulga rohkem. Muidu aga üks väga maitsev kook :) Suurematele poistele penned lihapallide ja juustukastmega. Väiksemale lihapallid keedukartuliga.

Zoozi tegemised

<< 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 >>