Dee
Abikokk 2009-01-23 10:14:50 |
Rimi lõhekampaania toimib mu peal edukalt...
Sõime eilseks suitsutatud ahjulõhefileed, millele enne suitsukotti panemist määrisin vaid paar teelusikatäit meemaitselist grillisegu.
Juurde pakkusin keedukartuleid ja külma hapukoorekastet hapukurgitükikeste ja rohke tilliga.
Söök sai nii maitsev, et kala peale muidu ninakirtsutav mees sõi kohe kaks tükki ja vastu ööd sudis kahvliga külmkapi ukse vahelt veel juurde. :D:D |
|
Kätrin
Abikokk 2009-01-23 10:21:04 |
Mis asi on suitsukott? Mina pole kuulnudki. Küll olen ma ETV hommikuprogrammist näinud, kuid Ö kokad potis väikeste lepapuu liistakatega lõhet suitsutavad, aga see kõlab kordi lihtsamalt?! | |
Dee
Abikokk 2009-01-23 10:28:18 |
K2trin:
Me ostsime need suitsukotid Prismast.
Soome oma, peal on kiri "Savustuspussi", peal on selline embleem: http://www.nami-nami.ee/componentshow.php?act=edit&pID=1152
Koti topeltpõhja sees on lepalaastud.
Tõesti, väga mugavad kasutata. :)
Paned koti ahjuplaadile, sisse laod näiteks maitsestatud kala, kana, liha või köögiviljad.
Koti äär kõvasti kinni ja ahju.
"Aktiveerid" suitsumaitse saamiseks vähemalt 250 kraadi juures alumisel ahjusiinil 15 min, edasi küpsetad 175-200 kraadi juures roa valmis.
Üksikasjalik õpetus on paki sees koos paari retseptiga; väga lihtne ja mugav tubastes tingimustes.
Edit: Panin eestikeelse nimega veidi mööda, õigem on ikkagi öelda on suitsutuskott, mitte suitsukott. :P Mis asi on suitsukott? Mina pole kuulnudki. Küll olen ma ETV hommikuprogrammist näinud, kuid Ö kokad potis väikeste lepapuu liistakatega lõhet suitsutavad, aga see kõlab kordi lihtsamalt?! |
|
Aurora
Abikokk 2009-01-23 11:37:34 |
Sõin lihtsalt Chilli con carnet värskelt ahjust tulnud küüslaugusaiaga. Oli maitsev küll. | |
Leoola
Abikokk 2009-01-23 12:49:27 |
K2trin:
Mis seal hinnad on? Koduleht neil veel valmis pole ja kas see on evelin mikomäe see kiirsushirestoran? Lõuna taas sushicatis. Sõin seti nimega SushiLion :) Oli väga hea ja kõhtu täitev :) |
|
Pinnu
Abikokk 2009-01-23 13:57:49 |
Lõunaks olid eelmisest päevas jäänud lihapallid ürtidega (viimasest Kodukirjast, mugandatud versioon, kuna tomatit polnud :)). Õhtusöögiks kartul, kanakaste, toorsalat (jääsalat, tomat, kurk, paprika, õlikaste). Magustoiduks viimane tükk küpsisetorti vaarikatega. | |
Nipitiri
Abikokk 2009-01-23 14:49:54 |
Eile õhtuks tegin viimati lisatute hulgast kana paprikaga:
Suurendasin veidi kõigi ainete koguseid, et jätkuks kuuele. Lihtne retsept, tulemus oli väga ilus, aga maitse oli igavavõitu - põhimõtteliselt nagu kana keedetud paprikaga, mida oleks võinud oodatagi :) Ise oleksin lisanud tublisti vürtsi, aga siis oleks see juba üks teine retsept olnud. Serrano singi maitset eriti tunda ei jäänud, kulude vähendamiseks võib selle ilmselt edukalt asendada peekoni vmt-ga. |
|
Mann
Abikokk 2009-01-23 18:28:13 |
Lõunaks püreesupp porrust-porgandist-kartulist, peale krõbedaks lastud prosciutto ja pisut riivitud paremsani, ette amps kammkarpidest. | |
Kätrin
Abikokk 2009-01-23 18:35:13 |
Leoola:
Jah, see on Evelin Mikomägi kiirsushirestoran.
Hinnad on 3korda soodsamad kui Silkis.
8 lõhesushit maksab 100.-
Ka teised hinnad on samas klassis.
Issuke, mul tuleb jälle isu peale, aga tänaseks keelati mul sushi ära.
Ilmselt läheme Kristjanisse ja Kristiinesse õhtust sööma.
K2trin:
Mis seal hinnad on? Koduleht neil veel valmis pole ja kas see on evelin mikomäe see kiirsushirestoran?Lõuna taas sushicatis. Sõin seti nimega SushiLion :) Oli väga hea ja kõhtu täitev :) |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-23 21:39:18 |
K2trin:
Ehee. Mina sõin täna kahe meestuttavaga Kristjanis ja Kristiines õhtust - äkki 'nägime' teineteist? Võtsin kanasalati. Ilmselt oleks talvisel ajal galett parem variant olnud, sest tomat on hetkel nagu ta on (ja kastmega liialdavad nad endiselt). Magusaks võtsin brüleekreemi - brüleekihti tuvastada ei õnnestunud, aga kreem ise oli maitsev..
Kristjan sõi õhtusöögiks eilse kanasüdameraguu ülejäägid ära..
Ilmselt läheme Kristjanisse ja Kristiinesse õhtust sööma. |
|
| << < 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 > >> | ||