Mahe- ja ökokaupu pakkuvad poed Tallinnas

Proua Simpson
Abikokk
2008-11-09 17:08:52
Eva:
Vahepeal on õnnestunud ka Pomonas müügil olevat leiba (ürtidega) proovida. See on valmistatud Harmoonikumis (logistika mõttes tore, et siitkandi rahvas ei pea ise pikka Viimsi-sõitu ette võtma). Vabandan, kui olen leiva tegemise asjus pisut asjatundmatu, ent minule oli see leib liiga kuiv ja puine. Ei oska ka arvata, millest see sõltub - ehk jahu osakaal liiga suur? Mardilaadal maitstud setude leib oli seevastu hästi pehme ja mahlane.
Kas võib olla, et meile tunduvad tavalised leivad üldse juba kuivade ja puisetena, sest me oleme harjunud nende poe kilekoti ja säilitusaineid täis leibadega? Ehk oskaks mõni pagar kommenteerida.
Merilin
Abikokk
2008-11-09 17:28:57
Ma ei ole küll pagar, aga asi ei ole kilekottides kohe mitte, rohkem ikka jahus ja tehnoloogias. Ei ole ma kodus küll veel suutnud kuiva ja "saepurust" leiba teha.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Eva
Abikokk
2008-11-09 21:06:19
Proua Simpson:
Kas võib olla, et meile tunduvad tavalised leivad üldse juba kuivade ja puisetena, sest me oleme harjunud nende poe kilekoti ja säilitusaineid täis leibadega? Ehk oskaks mõni pagar kommenteerida.
Ei ole samuti nõus, sest lisasin ka oma postituses viite setude tehtud omaküpsetatud pehmele leivale.

http://www.perenaine.ee/

Imbi
Kokaõpilane
2008-11-11 17:26:32
Tiina! Aitäh tagasiside eest Pomona poe kohta. Piimatoodetega on tõesti nii, et ökotooteid tehakse Eestis väga vähe. Pajumäe jogurtivalik on suur, aga need ei ole kahjuks ökojogurtid-kohupiimad. Nii Pajumäe kui Saida ökotooted on meil kõik väljas. Siin küsikski kõigi käest nõu, mida ootate ühelt ökopoelt - kas on oluline, et ökopoes on kõik tooted ökod (ilma, et peaks siltidelt eraldi selle kohta lugema) või on olulisem hea valik võimalikult tervislikke tooteid? Selgituseks, et ega öko pole meie jaoks mingi eesmärk omaette, lihtsalt see on ainus viis müüa garanteeritult puhast toitu.
Netcat
Abikokk
2008-11-12 14:36:22
Imbi, alati leidub keegi, kes pole rahul. Olen juba kuulnud nurinat, et olemasolevates ökopoodides pole kogu toit garanteeritult öko. Ise arvan, et laiem valik on tähtsam, aga spetsiaalselt ökod või mitteökod asjad võiks olla omaette tähistatud riiulis, mitte läbisegi. et keegi ei peaks pettust kurtma.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Merilin
Abikokk
2008-11-12 15:40:00
Paneme öko- ja mahetooted jälle ühte patta? :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Eva
Abikokk
2008-11-12 15:41:37
Minu meelest on (Eesti, sest mujal pole neid külastanud) ökopoodide miinus see, et kaup on kallis ja suhteliselt ühetaoline - jääb mulje, et kaup tarnitakse ühest hulgilaost ja ei tehta väga palju pingutusi selleks, et huvitavamat/eksklusiivsemat/taskukohasemat kaupa tuua. Pomonal tundub, et on üht-koma-teist erinevat (näiteks asuki oad, mille üle olen väga rõõmus), aga mitte palju. Kauba sortimendi osas on meeldiv erand NOP (kuigi kohati absurdselt kallis). Mõnevõrra ka Herne tn pood - seal on köögivilja, juustu-, jm piimatoodete valik suurem. Herne tn poe eelis on veel see, et poemüüja on teemaga hästi kursis ja nõustab aktiivselt kliente. Nii vähe kui seal käinud olen, olen iga kord kuulnud nõustamist väga erinevatel teemadel pesu pesemisest läätsede keetmiseni (ja ta räägib oma kogemusest). Jääb mulje, et teab, mida müüb ja on usaldusväärne. Kõige huvitavamad ja meeldivamad "ökopoed" on minu meelest endiselt turud, nii kauba sordimendi kui hinna poolest. Ökopoode külastades jääb mulje, et tervislik on kallis ja nišivärk - aga see ei ole ju nii!

http://www.perenaine.ee/

Evka
Kokaõpilane
2008-11-13 13:21:53
Samuti rõõmus fakti üle, et mõni sedalaadi pood tekkinud ka kesklinnast eemale. (Pea 2 aastat tagasi kolisime oma perefirma kontori Narva mnt-lt kodu lähedale Nõmmele ja nüüd satun kesklinna tõesti harva, rääkimata Viimsi kandist.)
Imbi
Kokaõpilane
2008-11-16 12:18:09
Kuuseokkamaitselised meekommid on nüüd Pomona poes olemas. Suur tänu soovitajatele!
Fre
Abikokk
2008-11-17 16:17:45
Imbi:
Siin küsikski kõigi käest nõu, mida ootate ühelt ökopoelt - kas on oluline, et ökopoes on kõik tooted ökod (ilma, et peaks siltidelt eraldi selle kohta lugema) või on olulisem hea valik võimalikult tervislikke tooteid?
Mina eelistan kindlasti (eriti Eestis) head valikut võimalikult tervislikke tooteid. Kodumaisus on minu jaoks olulisem kui Argentiina päritolu sertifikaadiga toode ;)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>