KOOGIVORMID (sh lahtikäivad vormid)

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-11-18 09:56:59
Tõstan siia!
Anu:
Amanda-Riin:
Kui retsept on 28cm läbimööduga vormile, aga mul oleks vaja 20se vormi jagu aineid mõõta. Vb on kuskil juba teema, aga mina ei leidnud:)
Mina kasutan seda thredahlia tabelit. :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Täpik
Abikokk
2011-11-21 10:22:54
Silja:
Netcat:
Silja:
Ega keegi tea kust saaks kandilist lahtikäivat koogivormi? EDIT: ise küsin - ise vastan :D Leidsin googeldades http://kodutarbed.eu/epood/product.php?id_product=73 , aga ehk keegi teab veel suuremat?
Suurem saab olla ainult ahjuplaat. Kas siis sügavate servadega, või tavaline plaat + need lahtised parajaks seatavad metallist ääred, mida müüakse, ainult ma ei mäleta praegu, kus ma neid viimati nägin, võimalik et mingis kataloogis.
No terve terve mõistus! Muidugi! Kuidas ma kohe nende lahtikäivate servade peale ei tulnud! Aitäh! Eks ma asun otsima :D
Tartus on Prismas ja Kaubamajas neid metallääri. Hind võttis hinge kinni. Mingil ajal oli kandilist lahtikäivat vormi müügil ka - soodukas vist mingi nt Selveris (nt Poola päritolu).
Tziiki
Abikokk
2011-11-21 14:50:28
Täpik:
Tartus on Prismas ja Kaubamajas neid metallääri. Hind võttis hinge kinni. Mingil ajal oli kandilist lahtikäivat vormi müügil ka - soodukas vist mingi nt Selveris (nt Poola päritolu).
Mul need kandilised ääred olemas, ei olnud väga hullu hinnaga-äkki miski 15 eurot või nii... ostsin Prismast (Kaubamajas olen vaid ümmargust näinud). AGA-see laseb igast otsast taigent läbi...väga ebamugav kasutada, isegi koos selle spetsiaalse alusmatiga. Nii et kasutada saab, aga taignakadu on julge veerand kui teha rohke rasvainega taigent (nt keeksi).

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Karima
Abikokk
2013-02-28 16:48:34
kas eestis on vabalt neid nn laste lahtikäivaid koogivorme müügil need 12 cm ma mõtlen et kas neid on koguaeg kaubamajas,prismas või mõnes muus suuremas poes neid müügil ma ikka olen eestis olles neid otsinud ja pole silmanud.nüüd kui suvel tulen tahaks soetada endale

PAPRIKA: Karima's Food

Edith
Abikokk
2013-11-14 11:37:51
Ma olen nii uhke, et ma kohe pean jagama seda infot. Leidsin viisi kuidas kuumakindlast klaasist ahjuvormid saada särvapuhtaks nii nagu nad oleks tuliuued. Sain just eile õhtul enda omad korda ja nad on nii ilusad :). Kirjutasin sellest ka väikese blogiposti Loodan, et on ka teistele abiks ja rõõmuks. Kui keegi proovib andke mulle ka teada kuidas läks. ahjaa, et see ei kõlaks nagu üks neist tüütutest reklaamidest kus pikalt räägitakse aga mitte midagi ei öelda siis lisan, et kasutasin puhastamiseks seebikivi.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Netcat
Abikokk
2013-11-14 16:03:18
Hm. See on vist peamiselt nõudepesumasina kasutajate mure, sest mul pole kunagi olnud ühtki klaasvormi, mis poleks käsitsi pestes peale väikest leotamist ja teflonpannidele mõeldud nuustiku või nõudepesuharja kasutamist puhtaks läinud. Ma just sellepärast klaasvorme armastangi, et need lähevad _alati_ puhtaks ja palju kergemini, kui ükskõik mis muust materjalist vormid...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Edith
Abikokk
2013-11-14 17:28:25
kusjuures ei ole. mul praeguses elamises ei ole nõudepesu masinat ja nimelt leotamine käsitsipesu on see millega ei saanud puhtaks. ilmselt on Netcat siis vähem hajameelne ja ei kõrveta asju nii põhjalikult põhja :)
Netcat:
Hm. See on vist peamiselt nõudepesumasina kasutajate mure, sest mul pole kunagi olnud ühtki klaasvormi, mis poleks käsitsi pestes peale väikest leotamist ja teflonpannidele mõeldud nuustiku või nõudepesuharja kasutamist puhtaks läinud. Ma just sellepärast klaasvorme armastangi, et need lähevad _alati_ puhtaks ja palju kergemini, kui ükskõik mis muust materjalist vormid...

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Netcat
Abikokk
2013-11-19 17:53:39
Edith:
kusjuures ei ole. mul praeguses elamises ei ole nõudepesu masinat ja nimelt leotamine käsitsipesu on see millega ei saanud puhtaks. ilmselt on Netcat siis vähem hajameelne ja ei kõrveta asju nii põhjalikult põhja :)
Ma kipun jah rohkem serva kõrvetama, lödinäpp nagu ma olen, kunagi ei saa asju vormi sisse topitud nii et servad pritsmetega kokku ei saaks ja pärast see mögane rant kõrbeb ilusti kinni.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Vandiste
Abikokk
2015-06-27 20:38:38
Kas te teete lahtikäivates koogivormides nii tarretuvaid kui ka küpsetatavaid kooke/torte? Mul nimelt mingisugune odav metallist vorm, mis on hakanud tarretatavatele kookidele värvi andma. Eks see intetu kiht on vist õhu ja metalli regeerimise tulemus :(. Kuna see kiletamine on hakanud ära tüütama - hirmus raske on kortsuvabalt seda sinna äärde saada, siis olen siirdunud uue vormi otsingutele. Siiski teflonvormi ma endale ei taha. Seega uurin pidevate küpsetajate käest, missuguse firma (lahtikäiv)vorm oleks sobiv mõlemat tüüpi kookide/tortide jaoks?
Pille
Nami-Nami peakokk
2015-06-28 18:05:35
Vandiste:
Kas te teete lahtikäivates koogivormides nii tarretuvaid kui ka küpsetatavaid kooke/torte? Mul nimelt mingisugune odav metallist vorm, mis on hakanud tarretatavatele kookidele värvi andma. Eks see intetu kiht on vist õhu ja metalli regeerimise tulemus :(. Kuna see kiletamine on hakanud ära tüütama - hirmus raske on kortsuvabalt seda sinna äärde saada, siis olen siirdunud uue vormi otsingutele. Siiski teflonvormi ma endale ei taha. Seega uurin pidevate küpsetajate käest, missuguse firma (lahtikäiv)vorm oleks sobiv mõlemat tüüpi kookide/tortide jaoks?
Vandiste, mul on ka serv mõned koogid ära määrinud. Vormi veel välja vahetama ei hakka, aga uurin OlgaKa käest, kust neid paksust kilest koogiservi saab?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>