Üllekas Abikokk 2011-03-27 12:12:47 |
Kuna meil on pisike nõudepesumasin, siis oleme alati ise kõike vajalikku pannud mitte kasutanud valmis tablette, sest need on tavaliselt mõeldud suurtele masinatele. Pikalt kasutasime Calgoni vahendeid ja olime nende pesutulemustega ka rahul, kuid nüüd oleme ka masinpesus teel loodussõbralikemate toodete kasutamisele. Hetkel kasutusel häda korras (pesuvahend oli otsas ja tuli kiirelt midagi osta) Prismast ostetud Rainbow pesupulber. Peseb puhtaks küll :) Järge ootab juba Sodasani oma. Muidu käsitsipesus (masina kõrvalt tuleb seda ikka ka aeg-ajalt ette ja pealegi kõiki asju ma ikkagi masinasse panna ei julge/saa) kasutusel, kas Klar või Ecoveri pesugeelid. Mulle meeldivad. | |
Stardust Abikokk 2011-04-01 14:46:52 |
Liisi:
Kui klaasidele jäävad hallid jutid, siis on loputusainet ilmselt liiga palju. Kui veeplekid, siis liiga vähe. Seda, kui palju masin loputusvahendit parasjagu kasutab, peaks igal masinal reguleerida saama.
Ise kasutan Calgonit Finishi soola, tablette ja loputusvahendit. Kui mul kunagi tabletid otsa saavad (mis arvutustele tuginedes juhtub ilmselt umbes poole aasta pärast - läksin soodushindadega pesuvahendeid varudes hoogu), siis proovin ilmselt pesugeeli ka kasutada. Küllap siis tuleb loputusvahendi doseerimiskogust suurendada, muu ehk ei muutuks.
Aga hetkel saan ma sool+tabletid+loputusvahend kombinatsiooniga nõud imepuhtaks, klaasid säravad ja mingeid jälgi peal ei ole. Proovisin esmalt ka spetsiaalse tabletiprogrammiga pesta, millega soola ja loputusvahendit eraldi ei lisata, ent sellega ei olnud tulemused nii head. Millist puhastusainet nõudepesumasinas kasutate? Ise olen seni kasutanud masinaga kaasa saadud Calgoni Finish All-in-one tablette. Peseb puhtaks küll, ainult klaasidele jäävad vahel hallid jutid. Loputusainena Somat (Brilliant vms). |
|
Merilin Abikokk 2011-04-01 17:37:56 |
Stardust:
Oot, kas ma olen asjast täiesti valesti aru saanud või mis? :)
Kui on nn all-in-one või 3-in-1 või 5-in-1 jne tabletid või geel siis ju eraldi soola ja loputusvahendit enam ei kasutata... sool ja loputusvahend ikka siis, kui tablett või geel neid juba ei asenda. Muidu nagu nii või teisiti doseerid midagi üle. Mina ilmselt lähen ka vedelale kõik-ühes vahendile ilmselt järgmise pakiga üle, sest kasutan nõudepesumasinat viitstardiga öise elektriga, aga viitstardi puhul ei taha mul ükski tablett hästi lahustuda (muidu ideaalselt) ja peab eraldi loputustsükli hommikul otsa laskma... Liisi:
Kui klaasidele jäävad hallid jutid, siis on loputusainet ilmselt liiga palju. Kui veeplekid, siis liiga vähe. Seda, kui palju masin loputusvahendit parasjagu kasutab, peaks igal masinal reguleerida saama.
Ise kasutan Calgonit Finishi soola, tablette ja loputusvahendit. Kui mul kunagi tabletid otsa saavad (mis arvutustele tuginedes juhtub ilmselt umbes poole aasta pärast - läksin soodushindadega pesuvahendeid varudes hoogu), siis proovin ilmselt pesugeeli ka kasutada. Küllap siis tuleb loputusvahendi doseerimiskogust suurendada, muu ehk ei muutuks.
Aga hetkel saan ma sool+tabletid+loputusvahend kombinatsiooniga nõud imepuhtaks, klaasid säravad ja mingeid jälgi peal ei ole. Proovisin esmalt ka spetsiaalse tabletiprogrammiga pesta, millega soola ja loputusvahendit eraldi ei lisata, ent sellega ei olnud tulemused nii head.Millist puhastusainet nõudepesumasinas kasutate? Ise olen seni kasutanud masinaga kaasa saadud Calgoni Finish All-in-one tablette. Peseb puhtaks küll, ainult klaasidele jäävad vahel hallid jutid. Loputusainena Somat (Brilliant vms). Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Triin Abikokk 2011-04-01 17:45:05 |
ma calgonit küll ei julgeks kasutada, see on see teema, et selle kasutajad tunneb vereproovi järgi ära. Ma kasutan neid rainbow ökotablette, mis muuseas on ka odavamad kui calgon. | |
Kiilike Abikokk 2011-04-01 18:35:04 |
Mul on kasutusel GrünGreen tabletid ja korra aastas lisan soola. Midagi muud ei ole lisanud ja nõud-klaasid on alati puhtad. | |
Stardust Abikokk 2011-04-01 19:28:07 |
Thredahlia:
Jah, ma tean, aga ma juba mainisin, et pelgalt tabletiga ma oma nõusid puhtaks ei saanud. Kuivanud nõud ei läinud puhtaks ning klaasidele jäid veeplekid. Soola ja loputusvahendi kogused on mul üsna minimaalseks timmitud, ei ole midagi üle doseeritud.
Geel on mul vist selline, mis sisaldabki puhtalt pesuvahendit. Ka see tundub idee poolest etem kui tabletid. Oot, kas ma olen asjast täiesti valesti aru saanud või mis? :) Kui on nn all-in-one või 3-in-1 või 5-in-1 jne tabletid või geel siis ju eraldi soola ja loputusvahendit enam ei kasutata... |
|
Kolhoositar Kokaõpilane 2011-04-12 10:55:37 |
Minu masina manuaalis on kirjas, et pigem mitte kasutada tablette. Eraldi panna sool, eraldi loputusaine ja eraldi pulber. Minul praegu kasutuses Somati pulber, peseb hästi. On olnud ka mingi Rainbow pesugeel, mis haises kohutavalt kloori järgi ja plastkanistri tühjaks saades oli põhjas paks kiht valget ollust. Oli see siis nüüd kloori sulatatud plastik või mingi väljasadenenud osa... võta kinni. Enam ma teda ei osta, sest oma tööd ta ka kõige paremini ei teinud. | |
Karnivoor Abikokk 2011-04-12 13:43:02 |
Mina kasutan juba ammu geeli, meedlib kõige rohkem Somat. See Rainbow on tõesti kräpp. Tablettidega on see mure, et nad ei lahustu tegelikult korralikult ära ja pulbriosakesed kriibivad nii nõud ära. Kahvlite-nugade-klaaside pealt on ilusasti näha, kui pikaajaliselt masinaga pesta. Seega peaks geel olema tunduvalt nõudesõbralikum. | |
Tiina Abikokk 2011-07-10 18:22:50 |
On kellelgi hea nipp, kuidas suvel vältida nõudepesumasinas jubedat haisu? Kogun nõusid ikka paar päeva ja masina kerge külma veega loputusrežiim ei aita üldse. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Fre Abikokk 2011-07-11 10:59:51 |
Tiina:
Mulle tundub et hais ei ole suvega kuidagi seotud, pigem tuleb sellest kui filter ja põhjas olev rest on mõne toiduosakese kinni püüdnud. Peseme ka sageli üle päeva ja just vahepeal üksi kodus olles kogusin nõusid kolm päeva. Vahepeal paar külma veega loputust ja ei hakanud haisema. Vbl muidugi oled juba kõik filtrid üle kontrollinud, aga ma pakun et hais tuleb ikka millestki mis on kuhugi kinni jäänud. Kui tõesti filtrid jm puhtad, siis äkki peaks korra tegema spets nõudepesumasina puhastamise vahendiga läbipesu? On kellelgi hea nipp, kuidas suvel vältida nõudepesumasinas jubedat haisu? Kogun nõusid ikka paar päeva ja masina kerge külma veega loputusrežiim ei aita üldse. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |