Poest positiivset (ehk õnnestunud ostud)

Eva
Abikokk
2009-10-15 18:19:21
Pille:
Ja Nopri talujuust meeldib mulle ka hirmasti. Viimati sattus mulle selline üsna pudisev (=küps) juustutükk, kohe mõnus oli noaga murda neid tükikesi sealt.. Meenutab sellist mõnusalt küpset Cheddari juustu.
See on küll tore uudis, sest et Nopri sõir ei kannatanud üldse lõikust.

http://www.perenaine.ee/

Mari-Liis
Abikokk
2009-10-21 20:56:53
Ühinen Nopri kiitjate armeega :) Minu lemmikud on mahe ja kreemjas hapukoor, muidugi vahukoor, talujuust. Koorekaramell on oi kui mõnus magustoit (NB!-ei ole sobiv kaalujälgijtele :D :D). Väga maitsvad on ka erinevate maitsete ja lisanditega kohupiimakreemid. Kõiki Nopri tooteid, mis minu koju on jõudnud, võib pidada kindlalt õnnestunud ostudeks.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Kärt
Abikokk
2009-10-24 13:21:42
Nopri Talu küüslauguvõie on väga mõnus. Mädarõika oma oli ka müügil aga seda seekord ei proovinud, ilmselt on ka see väga maitsev.

Kahekesi Kalamaja köögis

Liiseli
Abikokk
2009-10-26 14:54:48
Mina olen sattunud sõltuvusse Tamme ürditalu Hea Tuju Tee-segust. Sisaldab püha basiilikut, mehhiko estragoni ja kuivatatud õunatükke. Pärnus olen Riiamarii poest saanud ja viimati Steineri aia taluturult. Campa's pakutakse ka seda.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-28 15:37:43
Ma olen ka mitme viimase aja ostuga rahul. Esmalt Nopri küüslaugu- ja mädarõikavõided - väga mõnusad iseküpsetatud rukkileivale määrida. Järve Selverist ostsin nädalavahetusel Intsu talu tomateid. Olid küll palju kallimad, kui importkaup, aga lõhnasid täiesti tomati moodi ja suur silt kõrval rõhutas kodumaist päritolu, taimekaitsevahenditega kasvatamist, 90% küpsusastmega korjamist jms. Maitse täiesti viisakas. Täna ostsin Viimsi Marketist Viibergi marineeritud kurki. Kuna meil tänavu keegi sellistes kogustes kurki ei kasvatanud, et oleks ise sisse teha saanud, siis pean poe kraamiga leppima. Ja Viibergi kurgid olid mõnusalt mahedad. Mulle väga meeldisid. Mu viimase aja kohviavastuseks on rootslaste Arvid Nordquist Classic, 100% Arabica, keskmine röst ("Mellan", kuldses-pruunis-valges pakendis). Mulle meeldib ja kaks viimase nädala jooksul külas käinud inimest on spetsiaalselt küsinud, et mis maitsvat kohvi ma serveerin (kohvi valmistamiseks kasutan kraanivett ja tavalist Bodumi presskannu, nii et asi pole valmistusviisis). Hiljuti mu kööki jõudnud Victorinoxi tomatinuga on vaieldamatult parim leiva- ja karaskinuga, mis mu köögis on kunagi olnud. Ja lõpuks rõõmustan, et Viimsi Marketis on nüüd saadaval Uus-Kongo hapukapsas (mu vaieldamatu lemmik hapukapsaste seas; seni pidin "linna" järele minema) ning et nii Viimsi Marketis kui ka Co-Marketis on müügil Eesti Mahe kaubamärgiga jahud-helbed. Viimane on natuke kurb, kui kohaliku ökopoe vaatenurgast vaadata, aga mul oli natuke piinlik _jälle_ lillepoemüüjal või kohvikutöötajail lapsevankrit valvata, kuniks ma teisele korrusele jahu järele lippan. Nüüd saan paremini kätte..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marju
Abikokk
2009-10-28 16:01:13
Liiseli:
Mina olen sattunud sõltuvusse Tamme ürditalu Hea Tuju Tee-segust. Sisaldab püha basiilikut, mehhiko estragoni ja kuivatatud õunatükke. Pärnus olen Riiamarii poest saanud ja viimati Steineri aia taluturult. Campa's pakutakse ka seda.
Pisut off topic - püha basiilik kõlab nii kaunilt. sobib igati köögis üllatuse väljendamiseks või kui nt ahjust tulnud kook põrandale laiali kukub vms :)
Marju
Abikokk
2009-10-28 16:02:47
Pille:
Mu viimase aja kohviavastuseks on rootslaste Arvid Nordquist Classic, 100% Arabica, keskmine röst ("Mellan", kuldses-pruunis-valges pakendis). Mulle meeldib ja kaks viimase nädala jooksul külas käinud inimest on spetsiaalselt küsinud, et mis maitsvat kohvi ma serveerin (kohvi valmistamiseks kasutan kraanivett ja tavalist Bodumi presskannu, nii et asi pole valmistusviisis).
Mul oli mõni aasta tagasi sama lugu. Olin külas ja jõin seda kohvi ja küsisin, et mis kohv see selline on. Nüüd olen ära harjunud vist, aga meeldib ikka, nii et istub mul enamasti köögiriiulil.
Netcat
Abikokk
2009-10-28 16:13:00
Marju:
Pille:
Mu viimase aja kohviavastuseks on rootslaste Arvid Nordquist Classic, 100% Arabica, keskmine röst ("Mellan", kuldses-pruunis-valges pakendis). Mulle meeldib ja kaks viimase nädala jooksul külas käinud inimest on spetsiaalselt küsinud, et mis maitsvat kohvi ma serveerin (kohvi valmistamiseks kasutan kraanivett ja tavalist Bodumi presskannu, nii et asi pole valmistusviisis).
Mul oli mõni aasta tagasi sama lugu. Olin külas ja jõin seda kohvi ja küsisin, et mis kohv see selline on. Nüüd olen ära harjunud vist, aga meeldib ikka, nii et istub mul enamasti köögiriiulil.
Meie peres on Nordquisti aastaid juba joodud. Aga meil läheb sinine (Kok), jämedama jahvatusega, kuna see sobib otse kruusi sisse valmistades paremini. Olen prooviks Classicut ka üritanud kappi sokutada, aga põrgiti tagasi.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tziiki
Abikokk
2009-11-16 08:50:01
kiidan-Talupoest hangitud Kaarli Talu 3-viljahelbed no ammu pole nii head putru söönud :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Kirsike
Abikokk
2009-11-16 11:28:04
Pille:
Hiljuti mu kööki jõudnud Victorinoxi tomatinuga on vaieldamatult parim leiva- ja karaskinuga, mis mu köögis on kunagi olnud. http://www.victorinox.ee/knives/5_0833.jpg
Mul ka see nuga pidevas kasutuses, tõesti parim tomati-, leiva-, saia- jne nuga!

Lindude toitmine

<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>