KOKKAME KOOS # 8: KÖÖGIVILJA- JA SEENEKOTLETID

Blondie
Abikokk
2008-09-08 15:16:04
Eva:
Esiteks tänan kooskokkamise teema autorit, sain maitsva lõunasöögi! :) Võtsin kotlettide tegemise aluseks siit nami-namist suvikõrvitsakotlettide retsepti; koguseid sai pandud täpselt nii palju nagu toormaterjali oli, aga nii porgand, kartul kui suvikõrvits said kõik esindatud. Maitselt lihtne, aga hea. Järgmisel korral olen maitseainete kasutamisega julgem (tõenäoliselt läheb tšilli käiku). Küpsetatud kotletid maitsestasin (ja kaunistasin) enne suhu pistmist tüümiani ja sojakastmega. http://farm4.static.flickr.com/3254/2835491289_8ac0e85dc4_m.jpg
Küll Eval on ilus pilt!
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-08 15:21:15
Kait:
Huvitav, mis siis välja tuleb, kui seen ja porgand kokku panna?
Siis tulevad seene-porgandikotletid :D Aga väga tore, et see lihtne teema meeldib. Talvel on meil rohkem aega midagi filigraanset ja keerulisemat teha :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merilin
Abikokk
2008-09-08 15:24:35
Njaa, proovi sa siis nüüd köögiriistade ja raamatuteta niimoodi kaks nädalat kodus istuda! Peab netti kammima ja leiutama hakkama - jube seenekotleti isu tuli peale. Aga auhinnaraamat on juba omast tarkusest olemas - mõnus soe ja ilus pealekauba! Varasemast.. mulle maitsevad hirmasati ka juustused kartulipannkoogid ja küüslaugused suvikõrvitsapannkoogid. Olenevalt sellest kas ja kui palju niiskust välja pigistada saab mõlemaid ka kõrgemaks kotletiks vormida.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Kait
Abikokk
2008-09-08 16:39:20
Jätsin siiski seekord seened kotleti seest välja ja tegin neist hoopis seene-sibulasalatit prae kõrvale. Ja kotletid said porgandist: porgandikotletid mannaga. Kraapisin küll hoolega muskaati maitseks sisse, aga ikka sai seda vähem kui ma oleks tahtnud :D Ja nisumannat mul ka ei olnud, selle asemel kasutasin maisimannat. Tulemusega ma tegelikult rahule ei jäänud. Kotletid said liiga kuivad ja munased, porgandi ja muskaadi maitset jäi liiga vähe tunda. Arvan, et otsin veel teisigi porgandikotleti retsepte ja proovin veel ;)

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Kait
Abikokk
2008-09-08 16:41:31
toorest kartulist riivitud pannkoogid, millele lisatud muna ja juustu on küll ühed meie pere lemmikud. teeksin neid tihedamini kui kartuleid käsitsi riivima ei peaks. siit küsimus: millega teie köögivilja riivite? kas kalli köögikombaini ostmine on ainus lahendus, või on mõni muu kaval ja mitte nii kallis riistapuu?

Sussukas
Abikokk
2008-09-08 20:05:26
Kait:
toorest kartulist riivitud pannkoogid, millele lisatud muna ja juustu on küll ühed meie pere lemmikud. teeksin neid tihedamini kui kartuleid käsitsi riivima ei peaks. siit küsimus: millega teie köögivilja riivite? kas kalli köögikombaini ostmine on ainus lahendus, või on mõni muu kaval ja mitte nii kallis riistapuu?
Ma vist laisk inimene, aga ei riivi, vaid tükeldan saumiksri otsa pandud lõiketeradega.

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Proua Simpson
Abikokk
2008-09-08 20:33:56
Kuna kodus oli palju tomateid, mis oli kohe-kohe ära vaja kasutada, tegin tomatikotlette. Võtsin aluseks Santorini tomatikotlettide retsepti. Kuna mul paprikapulbrit kodus ei olnud, panin selle asemel tšilli pipart ja tulid veidi teravamad, aga maitsesid hästi. Väga lihtne teha. Taignakogust tuli üsna palju, nii et praadimine võttis natuke aega. Üks supilusikas on hea suurus.
Hexy
Abikokk
2008-09-10 10:12:27
mina tegin kapsa kotlette, retsepti sain siit foorumist, aga pidin seda pisut muutma. nimelt-lisasin kapsa pehmeks hautamisel piima juurde, kuna kippus põhja kõrbema. lisasin juurde veel 1 muna, sest esimene pannitäis kippus laiali lagunema. ei tea mis ma valesti tegin, aga originaal retseptiga ma hakkama ei saanud. pilt on olemas, aga jällegi see arvuti jukerdab, ei tea kas saan üles panna

Hexy asjatab

Tripsakas
Abikokk
2008-09-10 11:43:46
Kas munas ja jahus paneeritud sirmikud ka siia teema alla kõlbavad? Leidsin suure hunniku ja nüüd paar õhtut oleme neid söönud. Suur sirmik on lihtsalt nii mõnus seen, et seda kuidagi muud moodi ei raatsi tehagi.
Kait
Abikokk
2008-09-10 11:48:07
Tripsakas:
Kas munas ja jahus paneeritud sirmikud ka siia teema alla kõlbavad? Leidsin suure hunniku ja nüüd paar õhtut oleme neid söönud. Suur sirmik on lihtsalt nii mõnus seen, et seda kuidagi muud moodi ei raatsi tehagi.
Polegi selle peale tulnud, et sedasi seent teha. Väga hea mõte, läheb kindlasti katsetamisele. Kas sirmik on kupatamise seen, või süüakse kohe värskelt? Igasugu muid kupatatud seeni võiks ju ka nii süüa? (sirmikuid mul vist pole siin)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>