KOKKAME KOOS # 8: KÖÖGIVILJA- JA SEENEKOTLETID

õunapuu
Abikokk
2008-09-22 18:49:47
Täna valmisid kapsakotletid tilliga /nami- namist/. Küpsetasin ahjus. Varem pole kapsakotlette teinud, olid üllatavalt maitsvad.
Vandiste
Abikokk
2008-09-23 09:19:41
Ma võtan ka lõpuks selle kooskokkamise plaani - teen kaalikakotlette rosinakastmes, aga seda alles õhtusöögiks.
Triinp
Kokaõpilane
2008-09-23 10:40:41
Vandiste:
Ma võtan ka lõpuks selle kooskokkamise plaani - teen kaalikakotlette rosinakastmes, aga seda alles õhtusöögiks.
Kaalikakotletid rosinakastmes kõlab küll intrigeerivalt :P
Vandiste
Abikokk
2008-09-23 17:22:15
Tehtud! :) Esimene pilt selline ja teine kurgirohuõitega kaunistet pilt See on "oma looga toit". Nimelt pakkus seda mu mehe ema, kui mind neile tutvustati :) Maitses väga hästi ja maitseb tänini, aga kuna tegemine võtab ikka paraja aja, siis võib olla korra aastas tehakse. See on mul endal esimene kord katsetada. Liigi järgi läheks ta rohkem magustoitude alla, kuid samas on võimalik sööta kaalikat lastele, kes teda võib olla muidu ei tahaks. Retseptist nüüd ka. Pärit on see mingist 1955 aastal vene keeles tõlgitud raamatust "Raamat maitsvast ja tervislikust toidust". Kotlettideks läheb vaja 1 kg kaalikaid, soola, muskaatpähklit, 4 muna, 2 spl sulavõid, 200 g riivsaia. Kaalikad koorida, lõigata tükkideks, valada peale keeva vett ja lasta 10-15 min seista. Valada vesi ära, panna keedunõusse, valada peale keeva vett ja keeta, kuni nad on pehmed. Ajada kaalikad läbi hakklihamasina (köögikombain ajab ka asja ära), maisestada soola ja muskaatpähkliga, segada juurde munad, lisada sulavõi, riivsai, ning kloppida hästi kohevaks. Kotletid veeretada riivsaias ja praadida võis. Kastmeks: 1 kl pestud rosinaid, 2-3 kl vett, 2 spl võid 0,5 kl suhkrut, 0,5 kl hapukoort, 1 spl jahu Pestud rosinaid panna keedunõusse, valada peale vett, lisada või ja suhkrut ning keeta 15 min. Siis lisada hapukoor ja jahu, segada läbi ja lasta keema minna. Head isu!
Liisu
Kokaõpilane
2008-09-23 21:44:49
Mina tegin kapsakotlette, muskaatpähklit oli täiesti tunda. Päris maitsvad tulid, peale tegin aga kastme maitsestamata jogurtist ja värskest rohelisest sibulast. Natuke soola-pipart kah. Maitses hää :) Pilti pole, ei oskaks ikka veel panna kah.
Pillepv
Kokaõpilane
2008-09-24 19:05:05
Minul kodus köögiviljakotlettide fänne pole, aga kooskokkamise nimel proovisin siiski ära. Mulle maitsesid, mees arvas, et nälja ähvardusel võib ju süüa ja laps polnud nõus proovimagi. Tegin aga kotletid kapsa-õuna-seene - kõlab veidralt, eksole. Aga minu viga võibolla köögiviljakotlettidele lähenemises ongi see, et annab võimaluse toidujääke ära kasutada. Nimelt olin eelmisel päeval teinud värsket kapsast õuntega (mmmm..., seda oli umbes 3-4dl) ja seenekastet puravikest ja kukeseentest (korralik eelmise päeva jahukaste, seda oli u 1,5-2 dl). Kõike ei jaksand ära süüa, läks kogu kupatus köögikombaini ja seal peeneks. Lisaks 2 muna, kogu kodus olev valge ja täistera jahu, mida kokku oli u 5-6 spl jagu. Tainas sai pisut liialt vedel. Ja et eksperimenteerida ja asja apetiitsemaks teha, veeretasin osad kotletid ka seesamiseemnetes, aga liig-nätske tainas ei teinud seda lihtsamaks ja praadisin õlis. Ilusaid pilte ei oska teha, aga tulemus oli üllatavalt söödav, seesamiseemned tõesti sobisid, tegid pisut krõmpsumaks asjad. Aga kuna hetkel on kuidagi nii sattunud, et järjest on koguaeg kodus vaja uued asjad ära teha, enne kui järgmine värske tooraine halvaks läheb, siis eksperiment edasisele kordamisele ei läinud.
Aaloemahl
Abikokk
2008-09-24 21:39:40
Oh... Minu esimene kooskokkamine :) Eelmisel sügisel sai päris palju igasuguseid köögiviljakotlette tehtud... Sel aastal on kõik kuidagi... Aga täna võtsin asja ette ja tegin kartuli-porgandi-seenekotlette. Olin üsna skeptiline, aga tulemus oli maitsev :)

sussi-sussi.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-25 09:09:06
Hexy:
tegin eile kõrvitsakotlette. retsepti sain siit foorumist. maitselt olid väga head, aga tainas oli nii vedel et pidin lusikaga pannile tõstma. ei tea mis ma siis valesti tegin.
Hexy, Sina ei pruukinudki midagi valesti teha. Tänavuse vihmase suvega on kõrvitsad ka vesisemad, nii et see võis rolli mängida. Kui sama retsepti järgi uuesti teed, lisa veidi rohkem jahu või vähem piima. Tore näha kõiki te põnevaid köögivilja- ja seenekotlettide variante (nt Vandiste kaalikakotletid rosinakastmega!!!). Mida põnevat sel nädalavahetusel kavas?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-25 19:56:18
Tegin täna kartulikotlette köömnetega. Mõnus amps oli, kindlasti teen tulevikus jälle.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kika
Abikokk
2008-09-25 22:10:06
mina tegin täna Ssille retsepti järgi kaalika-porgandikotlette. järgmisena tahaks teha midagi peediga :)
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>