Nipitiri Abikokk 2008-09-05 08:45:39 |
Mina pole enda jaoks neid piire täpselt defineerinud, milliseid toiduaineid just mahedana ja milliseid mitte-mahedana ostan. Enam kui mõju tervisele mängivad maheda kasuks otsustamisel minu jaoks rolli teised aspektid - nt regionaalareng (kohalike väiketootjate toetamine) ja muidugi maitse. Ainuke valdkond, kus proovin 100% ökot osta, on puhastusvahendid. | |
Spiidi Abikokk 2008-09-05 09:45:39 |
Ma tooksin välja veel ühe poole, millele tähelepanu pöörata: kosmeetikatooted, eelkõige kreemid. Kui jälgida hoolselt, et laual oleks palju mahetooteid, siis peaks ka kreemid ja eriti kehakreemi vahetama loodusliku ilma lõhna-värv-keemiliste aineteta kreemi vastu (ise kasutan puhast kookosõli). Kuna läbi naha imendub suur kogus kreemis olevaid aineid, siis pole vahet, kui sa sööd täis-mahe toitu aga samal ajal saad oma mürgid kõik iga õhtu ja hommik kreemitades kätte :) | |
PilleRiin Kokaõpilane 2008-09-05 10:31:19 |
:) Nipitiri kohalike väiketootjate aspekt on muidugi väga oluline. ehk siis esmane valik võikski olla kodumaine mahe - sest sel juhul toetadki seda väiketootjat enamasti. Spiidi, mina näiteks lihtsalt ei kreemitagi ennast. vahel ikka üritan, aga siis unustan ära, liiga laisk olen :P minnes veel toidust (ja ametlikust mahest-ökost) eemale, siis puhastusvahenditena on mul pidevalt kasutusel sooda ja äädikas, rasvased pannid saab puhtaks sinepipulbriga. aga vot pesusoodat (kaltsineeritud soodat) ei suuda ma kusagilt tavapoest leida :( | |
Maris Abikokk 2008-09-05 12:33:50 |
See on tõesti lai teema ja igaühel erinev arusaamine :) Kes peab tähtsaks terve maailma ökosüsteemi säilitamist oma eluviisi ja tarbimisharjumuste reguleerimisega, teine aga vaatab, et ta ise võimalikult kaua elaks ja terve oleks, seega üritab elada algusest lõpuni ainult tervislik olla. Need on kaks täiesti erinevat asja. Mina ostan ökopoest eelkõige selliseid tooteid (peamiselt toiduaineid), mida mujal ei ole müügil näinud ja mis huvi pakuvad. Näiteks mõned teraviljatooted on müügil (vist) ainult ökopoodides. Nii et väisan ökopoode eelkõige toidulaua mitmekesistamise eesmärgil. | |
Amööb Abikokk 2008-09-05 13:02:00 |
Esmaspäevast alustab oma 3-dat hooaega ETV "Jätku Leiba" ning esimene saade keskendub mahetoidule. Seega võib olla huvipakkuvat kuulamist, nägemist :) Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-11 15:37:41 |
Teemakohane postitus BIONEERIS: BIONEERI EKSPERIMENT: Koduaia juurikad. Kadri Lipp küsib, "Kas roheline eluviis tähendab vaid mahemärgisega toodete tarbimist? Seda on minu käest viimasel ajal korduvalt küsitud. Ei tähenda! Teen mõnikord teadlikult märgisevabasid valikuid. " | |
Veronika Abikokk 2008-09-11 15:55:39 |
Lühidalt võib öelda, et ma proovin tarbida võimalikult vähese kilometraažiga kaupu, eelistus on hooajalistel kodumaistel saadustel, üldjuhul püüan kõike ise 'from scratch' teha. | |
Mantragirl Kokaõpilane 2008-12-07 19:46:36 |
Minu pere südamed on viimasel ajal võitnud Märjamaa maheveisehakkliha. On küll kallim, aga kindlalt üleprahikaup. Enamjaolt ostame ka Vändra leibasid ja vahel Pajumäe piimatooteid, munad püüame võtta kas Öko- või Kikerikii-vabakasvatuse omad (kuidas parajasti rahakott lubab). Kui kunagi suured musta tee ja kohvivarud ka otsa saavad, siis vahetan need kindlasti mahetoodangu vastu välja, kuna ei ole tahtmist pestitsiite kuuma veega omale joogi sisse uhada. | |
Mantragirl Kokaõpilane 2008-12-07 19:57:56 |
Ahjaa... ja meelde tuli veel, et jahu, mannat, kaerahelbeid jms ostame Tartu siseturult ökoletist. Eestimaine ja soodsam kui ökopoodides müüdavad jahud. Kusjuures, kui nüüd hakata säästvalt mõtlema, siis sealtsamast Tartu turult saab ka väga edukalt pakendivaba võid, hapukoort, kohupiima jms osta. Võtad oma karbi kaasa ja ei tekita prügi juurde. | |
Pillepv Kokaõpilane 2008-12-09 11:03:00 |
Maximas on päris arvestatav ökohelveste ja tangude ja terade valik. Nt täistera-manna. Siin ei olegi nii oluline, et oleks mahe, aga on oluline, et oleks täistera. Öko on lihtsalt boonus. Teema üle, mis on mahe või mis mitte, eriti arutada ei oska. Aga mul on paljuski oluline see, et mis asi maitseb, kes selle kasvatanud on ja kust see tuleb. Meeldivad väga Pajumäe piimatooted (sest maitsevad täiesti fantastiliselt), Kikerikii munad (sest idee puurikanadest mulle ikka ei meeldi), erinevad ökolised helbed - sest pudrulaud peaks olema rikkalikum ja erinevate maitsetega, koduaia õunad, marjad, metsamarjad, seened ja muu. Meeldib turult mahelambaliha, sest mulle tundub, et sellisel kombel kasvatatud lambad on õnnelikumad. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |