mahetooted meie laual

Põrnikas
Abikokk
2008-12-13 20:57:35
Rallikas:
Suvel sai mahelambaliha tellida Tartu turul ühe tädi käest, kes müüs ka mahedalt kasvatatud tomateid, kartuleid jms. Praegu avaturul teda enam müümas pole, ei kujuta ette, kust võiks infot saada ka :/ ...
oi, aitäh! tomateid ma selle tädi käest isegi suvel ostsin, eks kui jälle avaturuhooaeg, uurin ka lamba kohta.. :)
Riinyke
Kokaõpilane
2008-12-14 12:14:21
Viljade puhul eelistan ma mahedat, kuid loomsete saaduste puhul on mulle tähtsamad loomade pidamistingimused. Toidupoes muidugi valida ei saa, kust farmist pärit liha sa osta tahad, aga nii rohkem idee mõttes, eelistaksin ma vabapidamisel olnud loomade liha, piima jne. Aga mahedad loomakasvatajad peavadki oma hoolealuseid reeglina vabapidamisel, kui kinniselt. Üldse võiks juurutada vabapidamist ning muid häid loomade tapa ja kohtlemistingimusi. Selle asemel, et karuslooma vastased poode rüüstaksid, võiksid nad võtta ette tee kasvandustesse ja vajadusel toetada loomaomanikke oma farmis muutusi läbi viima. Liha söövad inimesed ikka ja ka loomanahad on kuum kaup, selle asemel, et nõudlusele vastu hakata, muutku loomade elu kvaliteetsemaks.

Keegi pole patrioot tühja kõhuga.

Heleen
Abikokk
2008-12-14 17:47:52
Võin nüüd väga puusse panna, sest ma ei tea kas Kadarbiku talu erinevad mahlad on mahetooted või mitte aga mina olen ülisuur fänn Kadarbiku talu porgandimahlale, ka teised mahlad on head, ainus mis mulle siiani väga ei meeldi on porgandi-tsitrusemahl. Sildid pakendil väidavad, et tegu on 100% puhta mahlaga..

Armastus käib kõhu kaudu :)

Proua Simpson
Abikokk
2008-12-14 20:34:44
Annan ka oma tagasihoidliku panuse siia teemasse. Minu maheda-öko valikud on nimelt praegusel hetkel taandunud puhtalt päritolu peale ja selle all mõtlen ma geograafilist lähedust. Ei osta põhimõtteliselt õunu, mis on pärit Hiinast või Brasiiliast, kui neil on ka "bio" või "öko" silt peal. Mis vähegi võimalik, võtaks oma aiast ja muu ostaks naabrimehelt, kui saaks. Väidetakse ju, et toit peaks olema 50 km raadiusest - seda just transpordi ja saastamise pärast, ehkki Tallinnas elades oleks seda printsiipi veidi raske järgida :P
Zapxpxau
Abikokk
2008-12-14 21:41:59
Proua Simpson:
Annan ka oma tagasihoidliku panuse siia teemasse. Minu maheda-öko valikud on nimelt praegusel hetkel taandunud puhtalt päritolu peale ja selle all mõtlen ma geograafilist lähedust. Ei osta põhimõtteliselt õunu, mis on pärit Hiinast või Brasiiliast, kui neil on ka "bio" või "öko" silt peal. Mis vähegi võimalik, võtaks oma aiast ja muu ostaks naabrimehelt, kui saaks. Väidetakse ju, et toit peaks olema 50 km raadiusest - seda just transpordi ja saastamise pärast, ehkki Tallinnas elades oleks seda printsiipi veidi raske järgida :P
Uhm Tallinnas pole ju nii hull, Harjumaal on pea kõike saada, aga katsu mõnel saarel elades osta 50km raadiuses kasvanud/kasvatatud toitu. Siin ei tehta isegi piima! Ja ma elan kõige suuremal saarel... see paneb mind täitsa hambaid krigistama. Tänu Maheköögile on nüüd võimalik kohalikke mune ja liha saada, aga muud on ju ka vaja.

Zap*

Proua Simpson
Abikokk
2008-12-15 20:38:52
Zapxpxau:
Uhm Tallinnas pole ju nii hull, Harjumaal on pea kõike saada, aga katsu mõnel saarel elades osta 50km raadiuses kasvanud/kasvatatud toitu. Siin ei tehta isegi piima! Ja ma elan kõige suuremal saarel... see paneb mind täitsa hambaid krigistama. Tänu Maheköögile on nüüd võimalik kohalikke mune ja liha saada, aga muud on ju ka vaja.
Siis on küll vilets seis, kui Saaremaal isegi kohalikku piima ei saa. Aga ma arvan, et järjekindlalt teatud valikuid tehes, muutub olukord ka tasapisi paremaks. Toon jälle näiteks sakslased (nad kipuvad mõneski asjas esirinnas olema, eriti kui tegemist keskkonnaga jms :P) - neil on umbes 5 aastaga muutunud seis selliseks, et olevat vist juba tavalisi supermarketeid, kus ökotooted võimust võtavad. Inimesed ostavad lihtsalt järjekindlalt ökot. Ei jõua seda fakti praegu siiski üle kontrollida, aga loodame, loodame, et nii see on... :D
Põrnikas
Abikokk
2008-12-15 21:18:30
Proua Simpson:
Aga ma arvan, et järjekindlalt teatud valikuid tehes, muutub olukord ka tasapisi paremaks. Toon jälle näiteks sakslased (nad kipuvad mõneski asjas esirinnas olema, eriti kui tegemist keskkonnaga jms :P) - neil on umbes 5 aastaga muutunud seis selliseks, et olevat vist juba tavalisi supermarketeid, kus ökotooted võimust võtavad. Inimesed ostavad lihtsalt järjekindlalt ökot. Ei jõua seda fakti praegu siiski üle kontrollida, aga loodame, loodame, et nii see on... :D
ma olin näiteks hiljuti Iirimal suht hämmingus, kui mingist suht odavast kaubaketist (Tesco vist) ökojogurtit sain; ja vabapidamisel kanade mune oli ka..
Proua Simpson
Abikokk
2008-12-15 21:20:46
Põrnikas:
Proua Simpson:
Aga ma arvan, et järjekindlalt teatud valikuid tehes, muutub olukord ka tasapisi paremaks. Toon jälle näiteks sakslased (nad kipuvad mõneski asjas esirinnas olema, eriti kui tegemist keskkonnaga jms :P) - neil on umbes 5 aastaga muutunud seis selliseks, et olevat vist juba tavalisi supermarketeid, kus ökotooted võimust võtavad. Inimesed ostavad lihtsalt järjekindlalt ökot. Ei jõua seda fakti praegu siiski üle kontrollida, aga loodame, loodame, et nii see on... :D
ma olin näiteks hiljuti Iirimal suht hämmingus, kui mingist suht odavast kaubaketist (Tesco vist) ökojogurtit sain; ja vabapidamisel kanade mune oli ka..
O jaa, vabakanade munad on tavaline asi ;) Mind üllatas tagasi tulles, et Eestis pole suuremad poed veel selleni jõudnud, aga noh, küll jõuavad.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-15 21:33:54
Proua Simpson:
Põrnikas:
O jaa, vabakanade munad on tavaline asi ;) Mind üllatas tagasi tulles, et Eestis pole suuremad poed veel selleni jõudnud, aga noh, küll jõuavad.
Ehee :) No kui mina 2 aastat ja 2 kuud tagasi (täpselt, muide :)) Šotimaalt tagasi Eestisse kolisin, siis läksin ja uurisin Stockmanni müüjate käest nõudlikul toonil, et kus riiulil neid vabakanade munad on. Müüja vaatas mind väga suurte ja üllatunud silmadega. Kui sain teada, et neid polegi, olid minu silmad ilmselt veel suuremad ja üllatunud. "Kiusu" pärast küsisin neid mune Stockmannis iga kord järgnevate kuude jooksul (mune ostsin sel ajal ökopoest). Õnneks ilmusidki Kikerikii munad paari kuu pärast lettidele..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mantragirl
Kokaõpilane
2009-01-18 16:48:47
Eile Tartus Võru tn Maximas oli toreda üllatusena ökokaupade lett täienenud.... mingid toredad poola öko moosid olid (mustikas ja vaarikas jms) ja minihapukurgid ja oad soolvees. Ja siis mingid prantsuse "moosid", mis eesti keelde olid sildil tõlgitud määrdena - apelsinimääre ja vaarikamääre, aga nägid suht moosised välja. Tean küll juttu toidukilomeetritest jms, aga see apelsinimääre tundus küll maru ahvatlev värske pika saia peale panna... eriti kui mõelda, et apelsinid jms puuviljad on kõige rohkem pritsitud asjad. Ahjaa, ja siis muideks, siin varasemalt mainiti neid Maxima mahejahusid... algul ostsin ka neid, aga siis avastasin kõigepealt Eesti Maheda märgiga jahupakid ökopoest ja seejärel Tartu siseturult ökoleti, kus saab kilo kaupa kilekottidesse pakendatult kõike alates tavalisest nisujahust, kuni speltajahuni, kaerahelvesteni ja mannani välja. Enamjaolt ostan jahutooted nüüd kõik sealt... vähem pakendatud ja odavamad ka kui Eesti Maheda omad.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>