Kopraonu Kokaõpilane 2010-11-20 20:50:04 |
Pille:
Jah mul läheb ca 175kg päevas.Ja sel juhul jääb vist Kiti juba hätta.Aeg-ajalt mulle kah sealt tuuakse Eesti Maheda auto käib kaks korda nädalas minu juurest läbi.Haude munasid ja tibude sööda olen sealt ikka tellinud.Sealt on pärit suurem osa aruacanasid ka kes rohelisi ja siniseid mune munevad. Kopraonu:
Meie kanad söövad Kiti Kanala Söödatoast ostetud GMO-vaba munakanade jahusegu, nii et on gmo-vaba kraami saada küll. Iseasi on muidugi hind - meil on kanu ju vaid käputäis, seal pole väga vahet, palju see sööt maksab. Lisaks kõiksugu teri-rosinaid ja rohelist aiast. Eile läks kaubaks nt suur puhmas ülekasvanud rukolat peenrakastist..Munadest niipalju et vabakäigu kanad on ainult puurist väljalastud kanad.Söödaratsioon on sama.GMO-vaba linnutoitu on küllaltki raske saada sest peaaegu kõikides söötades on soja sees.Ise söödame-oma jahu,vitamiinid,kuivatud nõgesejahu ja kõik aedvilja müügi ülejäägid.Mahelindudele on nõue-vaba väljapääs õue.. |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-06-17 13:38:02 |
Pärast selle artikli lugemist - Death wish - ärritusin tõsiselt. Seda teemat pole Eestis keegi veel maininud, aga kaugel see kõik meistki on. Ega keegi ei räägi, mida loomadele tegelikult sisse antakse, ükskõik, kas söögiga või muul viisil. See on nii suur saladus, sest on ju teada, et tarbijad seda heaks ei kiidaks. Lugesin veel ka kommentaare ja lisaks muudele "toidulisanditele" mainitakse seal, et lihaloomadele manustatakse ravimeid, mis aitavad kehal vett hoida, et kaal oleks suurem muidugi. Ma ju teadsin küll, et loomi ravitakse suht tihti ja neid ravimeid ikka kirjutatakse suht palju, sest sellistes kitsastes tingimustes hakkavadki haigused kergemini levima, aga probleem on tõsisem kui ma ette kujutasin! Ja need jutud, et Eesti farmid on liiga vaesed, et ravimeid anda, jätke naiivikutele, samamoodi nagu see, et Eesti farmid on liiga vaesed, et mürkidega pritsida... Veel üks põhjus osta maheliha. Kuri ja ärritunud :mad: | |
Ilse Abikokk 2011-06-17 17:44:46 |
Selle ÖKO ja MAHE asjaga on minul alati olnud väheke segadus. Näiteks tean ma fakti, kus üks tootja kelle toodetel ilutseb silt ÖKO, võtab toorainet juurde täiesti tavaliselt suurtootjalt. Miks? sellepärast, et lepingud kaubandusega kohustavad ja mahetootmine ei suuda asja plussis hoida, ning tagada tooraine vajalik kogus. Liha ostan ma küll tuttavalt talunikult aga teda ma tunnen isiklikult ja olen enam-vähem kursis mis toimub. Aga muidu eelistan ma suurtootjate kaupa... miks? sellepärast, et nemad on meie riigis nii kontrollitud kui veel vähegi võimalik saksa täpsusega eesti euroametnike poolt. Väikesed tootjad peavad aga vassima ja valetama, et ots otsaga kokku tulla, sest kindlasti on suurtootmine efektiivsem. Ma tean, et see jutt on paljudele vastu karva. Aga ma usun, et kõik mis on eestimaal riikliku järelvalve all toodetud on päris öko. Meil on näiteks piimafarm 1000 veisega ja alates veest mida loomad joovad kuni virtsani, mis põllule läheb, on kõik kontrollitud ja järelvalve all. Piimproovidest ma parem ei räägi, see on nii peen, et väga väike eksimus ja kogu ööpäeva piim muutub kasutuks. Niiet pole vaja niiväga seda mahedat taga ajada... eestimaal toodetakse range kontrolli all keskkonna söbralikult ja keskkonnasõbraliõbralikku toorainet. Teine teema on see mida suur tööstus sellest toorainest teeb.... | |
Zapxpxau Abikokk 2011-06-17 21:53:53 |
Pole vaja siin mahe- ega väiketootjaid ründama hakata. Antibiootikumide pidev manustamine on EUs täiesti seaduslik, seega kontrollid ei mängi siin mingit rolli. Sealt edasi kerides, GMO'd ja pestitsiidid on ka seaduslikud ja riikliku järelvalve all, seega öko? Ma ei pea vist rohkem midagi ütlema. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-07 18:57:20 |
Väga põnev lugemine vahelduseks ajalehest Guardian (ehk siis inglise keeles): Why have we fallen out of love with organic food? Laiatarbefilosoof Julian Baggini artikid on alati põnevad, mul hetkel öökapil ka üks tema raamat (Behind headlines?), nii et soovitan huvilistel pilk peale heita. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > |