Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-04 21:20:41 |
Tegin neid kõrvitsaküpsiseid - imemaitsvad jäid!
Redfox:
Nami-Namis on kolm retsepti välja pakkuda:
Šotlaste Abernethy küpsised
Kartuli-köömneküpsised
Köömnesõbra juustuküpsised
Neist küll ükski pole vist see, mida Sa otsid...
tahaks siuksi küpsisi nagu vanasti suures karbis köömneküpsised olid. õhukesed krõmpsud. kandilised. kuidas ma teen neid. |
|
Redfox Abikokk 2010-10-04 22:32:02 |
Pille:
ma arvan, et vanasti need küpsised olid natukene kreekeri ja võiküpsise vahepealsed. otsin aktiivselt ise . Redfox:
Nami-Namis on kolm retsepti välja pakkuda:
Šotlaste Abernethy küpsised
Kartuli-köömneküpsised
Köömnesõbra juustuküpsised
Neist küll ükski pole vist see, mida Sa otsid...tahaks siuksi küpsisi nagu vanasti suures karbis köömneküpsised olid. õhukesed krõmpsud. kandilised. kuidas ma teen neid. |
|
Ullike Abikokk 2010-10-06 17:00:23 |
Redfox - ehk leiad sellise retsepti nõuka-aegsest kokaraamatust (mul ei tule praegu nimi meelde, aga võiski olla Kokaraamat - välja anti millalgi 80ndate keskel).
Kui kodus meeles on vaatan järgi.
Ja muidugi igihaljas "Saiad-pirukad-koogid" - seal peaks ka olema vist. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Köögikatake Abikokk 2010-10-06 20:29:52 |
"Saiad-pirukad-koogid" raamatus on köömnekangid muretaignast: 250g jahu 150g margariini 0,5tl soola 35g pärmi 0,5 - 0,75 klaasi piima 1-2 spl köömneid Jahu ja margariin hakitakse taignalaual sõmeraks, lisatakse külmas piimas vedeldatud pärm ja sool ning segatakse kiiresti taignaks. Taignast veeretatakse pliiatsijämedused rullid, need lõigatakse 7-8 cm pikkusteks kangideks, pannakse plaadile, lastakse kerkida, määritakse muna või piimaga, peale puistatakse köömned ja küpsetatakse kollakaspruuniks. Ei tea, kas see just see õige on, aga proovida võib ikka :) | |
Redfox Abikokk 2010-10-06 21:43:51 |
tolles Kokaraamat´us (vanaemal oli) on mingi piimaküpsiste retsept. arvan, et proovin nii toda (tundub selline kreekeri-taolisem) kui nende köömnekangide järgi | |
Netcat Abikokk 2010-10-07 09:57:30 |
Redfox:
Need olid Toome küpsised Tartu Leivakombinaadilt. Sille blogis on väiksema paki pilt.
Suur karp peaks mul kusagil olema, ei leidnud hetkel üles, aga ega sellest abi ei oleks, sest selle asemel leidsin ühe kohviküpsiste karbi ja nagu ilmneb, sovetiajal toodete koostist karbile ei kirjutet. Küll on seal - üllatavalt - kenasti kirjas kalorisisaldus. Huvitaval kombel toona seda mitte keegi ei lugenud ega pannud isegi tähele, vähemalt meie peres. tahaks siuksi küpsisi nagu vanasti suures karbis köömneküpsised olid. õhukesed krõmpsud. kandilised. kuidas ma teen neid. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Redfox Abikokk 2010-10-07 19:23:52 |
novatt just!!! ja nüüd ma tean et tuleb ringikujuliselt keskele auke ka torgata. kusjuures sellest tekkis mul idee et mõni kooskokkamine võiks retrotoidud olla. Ja pilt ka tehtud nii, et viib ajastusse tagasi. nt 1981 olümpia vms | |
Kirsike Abikokk 2010-10-07 19:30:56 |
Netcat:
Oi need olid tõesti nämmad küpsised :) Neid teeks ise ka järgi!
Sain kohe nostalgialaksu :D
Redfox:
Need olid Toome küpsised Tartu Leivakombinaadilt. Sille blogis on väiksema paki pilt.tahaks siuksi küpsisi nagu vanasti suures karbis köömneküpsised olid. õhukesed krõmpsud. kandilised. kuidas ma teen neid. |
|
Liilia Abikokk 2010-10-12 10:31:48 |
mina voolisin eile lastega suhkrukringleid | |
Liisi Abikokk 2010-10-12 10:50:58 |
Liilia:
Nii ilus foto, Liilia!
mina voolisin eile lastega suhkrukringleid http://farm5.static.flickr.com/4089/5074102047_1d5c3db07c_m.jpg |
|
<< < 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 > >> |