KÜPSISED

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-04 21:20:41
Tegin neid kõrvitsaküpsiseid - imemaitsvad jäid!
Redfox:
tahaks siuksi küpsisi nagu vanasti suures karbis köömneküpsised olid. õhukesed krõmpsud. kandilised. kuidas ma teen neid.
Nami-Namis on kolm retsepti välja pakkuda: Šotlaste Abernethy küpsised Kartuli-köömneküpsised Köömnesõbra juustuküpsised Neist küll ükski pole vist see, mida Sa otsid...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Redfox
Abikokk
2010-10-04 22:32:02
Pille:
Redfox:
tahaks siuksi küpsisi nagu vanasti suures karbis köömneküpsised olid. õhukesed krõmpsud. kandilised. kuidas ma teen neid.
Nami-Namis on kolm retsepti välja pakkuda: Šotlaste Abernethy küpsised Kartuli-köömneküpsised Köömnesõbra juustuküpsised Neist küll ükski pole vist see, mida Sa otsid...
ma arvan, et vanasti need küpsised olid natukene kreekeri ja võiküpsise vahepealsed. otsin aktiivselt ise .
Ullike
Abikokk
2010-10-06 17:00:23
Redfox - ehk leiad sellise retsepti nõuka-aegsest kokaraamatust (mul ei tule praegu nimi meelde, aga võiski olla Kokaraamat - välja anti millalgi 80ndate keskel). Kui kodus meeles on vaatan järgi. Ja muidugi igihaljas "Saiad-pirukad-koogid" - seal peaks ka olema vist.

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Köögikatake
Abikokk
2010-10-06 20:29:52
"Saiad-pirukad-koogid" raamatus on köömnekangid muretaignast: 250g jahu 150g margariini 0,5tl soola 35g pärmi 0,5 - 0,75 klaasi piima 1-2 spl köömneid Jahu ja margariin hakitakse taignalaual sõmeraks, lisatakse külmas piimas vedeldatud pärm ja sool ning segatakse kiiresti taignaks. Taignast veeretatakse pliiatsijämedused rullid, need lõigatakse 7-8 cm pikkusteks kangideks, pannakse plaadile, lastakse kerkida, määritakse muna või piimaga, peale puistatakse köömned ja küpsetatakse kollakaspruuniks. Ei tea, kas see just see õige on, aga proovida võib ikka :)

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Redfox
Abikokk
2010-10-06 21:43:51
tolles Kokaraamat´us (vanaemal oli) on mingi piimaküpsiste retsept. arvan, et proovin nii toda (tundub selline kreekeri-taolisem) kui nende köömnekangide järgi
Netcat
Abikokk
2010-10-07 09:57:30
Redfox:
Need olid Toome küpsised Tartu Leivakombinaadilt. Sille blogis on väiksema paki pilt. Suur karp peaks mul kusagil olema, ei leidnud hetkel üles, aga ega sellest abi ei oleks, sest selle asemel leidsin ühe kohviküpsiste karbi ja nagu ilmneb, sovetiajal toodete koostist karbile ei kirjutet. Küll on seal - üllatavalt - kenasti kirjas kalorisisaldus. Huvitaval kombel toona seda mitte keegi ei lugenud ega pannud isegi tähele, vähemalt meie peres.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Redfox
Abikokk
2010-10-07 19:23:52
novatt just!!! ja nüüd ma tean et tuleb ringikujuliselt keskele auke ka torgata. kusjuures sellest tekkis mul idee et mõni kooskokkamine võiks retrotoidud olla. Ja pilt ka tehtud nii, et viib ajastusse tagasi. nt 1981 olümpia vms
Kirsike
Abikokk
2010-10-07 19:30:56
Netcat:
Redfox:
Need olid Toome küpsised Tartu Leivakombinaadilt. Sille blogis on väiksema paki pilt.
Oi need olid tõesti nämmad küpsised :) Neid teeks ise ka järgi! Sain kohe nostalgialaksu :D

Lindude toitmine

Liilia
Abikokk
2010-10-12 10:31:48
mina voolisin eile lastega suhkrukringleid

Köögitoimkond

Liisi
Abikokk
2010-10-12 10:50:58
Nii ilus foto, Liilia!

Liisi Blogi

<< 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>