Ragne![]() Abikokk 2010-02-07 23:22:13 |
Minu kindel ülepannikookide retsept on järgmine, väga head tulevad, nii mitmedki tuttavad on kiitnud, kui neile retsepti olen jaganud: Pannkoogitainas: 2 muna 3 dl jahu 5 dl piima 2 sl suhkrut 0,5 tl soola Klopi munad vahule, lisa vaheldumisi pidevalt segades jahu ja piim. Maitsesta suhkru ja soolaga. Küpseta kuumal pannil ülepannikoogid. Selle retsepti järgi tegin ka Kodukokk võistlusel pannkoogipastat | |
Anu![]() Abikokk 2010-02-13 22:10:53 |
Minu jaoks on pannkook lihtne ja kiire toit. Ei viitsi jamada või sulatamise või muna vahustamisega. Seega lihtsalt - vastavalt sööjate arvule mune, millesse segada jahu nii, et tekiks tugev klomp ja siis piima nii palju, et tekiks hapukoore laadne tainas. Soola-suhkrut vastavalt maitsele. Ja pannile maksimaalselt kolm jäätisekulbitäit, mis tuleb kiirelt laiali ajada. | |
Supikana![]() Kokaõpilane 2010-02-15 20:19:57 |
Avaldaks ka oma pannkookide eelistused. Nimelt sinna kuuluvad kaks tähtsat aspekti: 1) Kindlasti peaks tainas olema tehtud hapupiimast (kasutades kas petti, hapuks läinud piima, jogurtit vms) Taigen peaks olema suhteliselt tihe, siis tulevad traditsioonilised vanaemade pannkookide väljanägemisega 2) Pannkookide tainas peaks siiski olema magus, pannkooke peaks saama süüa ka ilma moosi või suhkur vms-ta. Nii tulevad ülihead pannkoogid, millega on hea pühapäeva õhtud veeta (nimelt meie teeme pannkooke pühapäeva õhtuti peale sauna maiustamiseks :)) | |
Liiseli![]() Abikokk 2010-02-16 16:02:05 |
Aurora:
Ma tegin samuti hiljuti kõrvitsapüreega hapupiimapannkooke, ca 1/3 vedelikust asendasin kõrvitsapüreega. Kõrvitsamaitset ei jäänud, kuid hea oli mõelda, et midagi kasulikku ka koogi sees :) Viimati lisasin hapupiimapannkookide taignale sügavkülmast leitud magusat kõrvitsapüreed (kõrvitsakoogi valmistamisest üle jäänud). Väga mõnusad pannukad said. |
|
Berit![]() Abikokk 2010-02-19 16:26:19 |
Ma ei tea küll mis valemiga, kuid mul tulid just välja esimesed maitsvad imeõhukesedpannkoogid! :D Ei mingit erilist retsepti, muna, piim(veega pooleks), nii täistera-kui ka nisujahu. Küpsetasin väikesel teflonpannil (mis Rimist kampaaniaga saadud) ehkki ema on pannkookide tarvis alati rasket raudpanni kasutanud. Üks imelik nüanss oli siiski- tahtsin võiga proovida küpsetada, kuid pannile pannes tõmbas see kibekiirelt pruuniks-mustaks ja ajas köögi kohutavat haisu täis. Keerasin siis kuumuse vaiksemaks, kuid ikka kordus sama jama. Edasi toimetasin õliga ja sain siiski oma krõbedad ääred kätte. :) | |
Kätrin![]() Abikokk 2010-02-19 16:55:48 |
Berit:
Või tuleks alati panna tilga õliga pannile, sest või suitsemispunkt on ääretult madal. Koos õliga seda kuumutades saab ilusti ka pannkooke võis praadida.
Ma ei tea küll mis valemiga, kuid mul tulid just välja esimesed maitsvad imeõhukesedpannkoogid! :D Ei mingit erilist retsepti, muna, piim(veega pooleks), nii täistera-kui ka nisujahu. Küpsetasin väikesel teflonpannil (mis Rimist kampaaniaga saadud) ehkki ema on pannkookide tarvis alati rasket raudpanni kasutanud. Üks imelik nüanss oli siiski- tahtsin võiga proovida küpsetada, kuid pannile pannes tõmbas see kibekiirelt pruuniks-mustaks ja ajas köögi kohutavat haisu täis. Keerasin siis kuumuse vaiksemaks, kuid ikka kordus sama jama. Edasi toimetasin õliga ja sain siiski oma krõbedad ääred kätte. :) |
|
Liilia![]() Abikokk 2010-03-17 12:43:03 |
mulle meeldivad ka õhukesed ülepannikoogid. Viimati katsetasin õunamoosiga väikseid pannkooke ja väga maitsvad said, isegi ilma moosita söömiseks. vanema lapse arvates maitsesid need nagu moosipirukad :D
õunamoosi pannkoogid
![]() |
|
Redfox![]() Abikokk 2010-12-08 22:40:10 |
kuigi ise pannkooke ei söö siis minu ema retsept selline kui ta teeb 2 inimest + ülejääk endale salaõgimiseks vannitoas 3 muna 250 g jahu 3 spl hapukoort 4 dl keefirit 1/2 tl soola 1 tl suhkrut 2,5 spl toiduõli praadimiseks sojaõli kloppida munad lahti, segada jahuga, lisada hapukoor, sool ja suhkur. lasta jahul paisuda, siis vedeldada keefiriga paraja paksuseni. lisada õli, segada korralikult ja praadida kuumal pannil parajalt suured koogid. Ülepannikooke ema ei tee, sest need ei mahu korraga alla neelata kui keegi kogemata vannituppa peaks astuma. | |
Zapxpxau![]() Abikokk 2010-12-09 12:46:27 |
Redfox:
Vabandust, aga Sinu kirjeldus on päris naljakas :D
Meil on ka salasöödik tegelikult, isa sööb salaja peadpidi külmkapis (et a la ma ainult vaatan korraks mis siin on vms.) või varjub kähku esikust vannituppa :)
kuigi ise pannkooke ei söö siis minu ema retsept selline kui ta teeb 2 inimest + ülejääk endale salaõgimiseks vannitoas 3 muna 250 g jahu 3 spl hapukoort 4 dl keefirit 1/2 tl soola 1 tl suhkrut 2,5 spl toiduõli praadimiseks sojaõli kloppida munad lahti, segada jahuga, lisada hapukoor, sool ja suhkur. lasta jahul paisuda, siis vedeldada keefiriga paraja paksuseni. lisada õli, segada korralikult ja praadida kuumal pannil parajalt suured koogid. Ülepannikooke ema ei tee, sest need ei mahu korraga alla neelata kui keegi kogemata vannituppa peaks astuma. |
|
Redfox![]() Abikokk 2010-12-09 19:28:37 |
jah, jah, selliseid manöövreid Nad teevad jah. ja põlletaskud tahavad alati jõledalt pesemist... kujutage ette põlletaskut kuhu topitakse ähmiga pool verivorsti ja pooleldi haugatud moosisõõrik. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |