Kristel![]() Abikokk 2009-10-16 12:29:34 |
Uniquegirl:
Millises vahekorras piima ja kodujuust paned? mina olen avastanud enda jaoks pannkoogid, mille tainasse läheb kodujuust ja riivitud õun. Pannkoogid tulevad õhulisemad ja mahlasemad. |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-10-16 12:36:51 |
Kristel:
Kristel, ma pannkooke ei tee, neid teeb Kristjan. Andsin talle käsu kätte, et pangu oma ebatavaline pannkoogiretsept siia kirja :)
Pille, kas avaldad oma (Kristjani?) hapupiima- ja kohupiimapannkookide retseptid? Minu ema teeb ka ainult hapupiima omasid aga tahaks teada, kas need ongi need, mida sulle pidevalt serveeritakse. |
|
Kristjan![]() Abikokk 2009-10-17 10:19:42 |
Kristel:
Ee... Pankooke teen tõesti pühapäeva hommikutel mina. Aeg-ajalt retseptide järgi, mis vajavad läbi katsetamist ja mis on ka Nami-namisse kirja saanud. Aga enamasti retseptivabalt. Tavaliselt alustan kolmest munast (väiksemate munade puhul neljast), mille segan läbi suhkru (üks tl muna kohta) ja soolaga (veerand tl). Neist pannkookidest jätkub kahele täiskasvanule, mis on tõenäoliselt ilmne liialdus. Siis lisan jahu, umbes üks spl muna kohta ja segan taas läbi. Edasine sõltub sellest, mida leidub külmkapis. Käiku võivad minna lisaks piimale vahu- või kohvikoor, erinevat sorti kohupiimad, hapukoor, jogurt, kondenspiim. Ehk teisisõnu jäänukid :) Samuti sõltuvalt, millised piimatooted on olemas ja kuidas tuju on, teen kas pisikesi pannkooke või ülepannikooke. Konsistentsi saab alati piimaga reguleerida. Kuigi ma seda ei kasuta, saab konsistentsi samuti reguleerida veega. Kui pole ühtegi piimatoodet, saab pannkooke teha ainult munadest, jahust ja veest, aga eks maitse ole teine. Rohke moosiga pole muidugi vahet.
Siiski järgin teatud reegleid. Näiteks hapukoort või muud happelist ei maksa liiga palju panna, siis kipub pannkook kuiv jääma. Samas törts hapukoort kohupiimapannkoogis annab veidi lisahappelisust ja võib väga hea olla. Kohupiimadest on meil külmkapis enamasti mõni väiksema tootja kohupiim nagu Pajumäe, Saida või Nopri. Teralise kohupiimaga jäävad pannkoogidki teralised, kuid vahelduseks miks mitte. Pille, kas avaldad oma (Kristjani?) hapupiima- ja kohupiimapannkookide retseptid? Minu ema teeb ka ainult hapupiima omasid aga tahaks teada, kas need ongi need, mida sulle pidevalt serveeritakse. |
|
Kristel![]() Abikokk 2009-10-18 14:55:57 |
Ole sa tänatud põhjaliku kirjelduse eest! Olen üsna algaja pannkoogitegija nii, et hakkan katsetama. Eile tegin oma ema juhiste järgi: 0,5 l hapupiima, 0,5 tl soodat, suhkrut, 1 muna, jahu. Täitsa mõnusad tulid. | |
Aurora![]() Abikokk 2009-10-18 22:03:04 |
Minu pannkoogitainas käib samuti tunde järgi ja koguseid mõõtmata. Viimati lisasin hapupiimapannkookide taignale sügavkülmast leitud magusat kõrvitsapüreed (kõrvitsakoogi valmistamisest üle jäänud). Väga mõnusad pannukad said. | |
Uniquegirl![]() Abikokk 2009-10-18 23:36:16 |
Kristel:
piima ei olegi :P
retsept on siin: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1109 Uniquegirl:
Millises vahekorras piima ja kodujuust paned?mina olen avastanud enda jaoks pannkoogid, mille tainasse läheb kodujuust ja riivitud õun. Pannkoogid tulevad õhulisemad ja mahlasemad. |
|
Kairit![]() Abikokk 2009-12-22 17:01:48 |
Mina tegin täna Nigella retsepti järgi ja pean seda kiitma, nüüd ma ei peagi enam Vilma pannkoogijahu kasutama (kasutasin seda seepärast, et ise omaenese tarkusega tehtud pannkoogid jäid alati kummised või liiga lödid). Tegin kohe suurema portsu pannkoogijahu kappi valmis. Pilt ja jutt siin. | |
Mari-Liis![]() Abikokk 2010-02-07 11:40:21 |
Teadupärast venelased oskavad häid pannkooke teha. Oma ideaalsete pannkookide otsingute raames katsetasin täna hommikul pannkooke venekeelsest ajakirjast "Gastronom" veebr, 2010. Ma ei ole paksu lödi pehme pannkoogi usku kohe üldse mitte ja need pannukad kukkusid välja täpselt vastupidised: õhukesed, krõbedad,meile väga meeldisid.
![]() |
|
Uniquegirl![]() Abikokk 2010-02-07 13:41:39 |
mina avastasin enda jaoks uue pannkoogi retsepti (minu jaoks vähemalt uue). Retsept pärit Good Food ajakirjast (vist oli 2010 veebruari number) ja mulle esiteks meeldib see tainas ise ja teiseks idee panna taignasse marju. Olen teinud mustsõstardega (sügavkülmutatud) ja eile panin mustsõstardele juurde veel vaarikaid. Eesti keelne retsept blogis | |
Spiidi![]() Abikokk 2010-02-07 14:11:59 |
Mina tegin eile Thredahlia juhiste järgi vist elu esimesed head pannkoogid :) Aitäh! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |