Põnevad (täidetud) pannkoogid ja pannkoogitordid

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-08-14 12:40:52
Kopeerin siia vanast foorumist ühe antud teemasse sobiva vestluskatke:
AS 22.4.2007:
Eile (21.04.07) juhtusin TVst nägema KÖÖGIST KÖÖKI , kuidas tehti kuivpärmiga moosipannkooke kuid ei jõudnud kirja panna retsepti. Ega kellelgi juhtu olema seda retsepti või siis Oma maitse ajakirja, kus see retsept samuti sees? Tänan!
[/i] Retsept ja foto on Filmimehe lehel üleval. Lisan siiski ka siia: KIRSIMOOSI PANNKOOGID ŠOKOLAADIGLASUURIGA 2,5 dl kergelt sooja piima 8 g kuivpärmi 10,5 dl jahu 2 dl suhkrut 0,5 tl soola 3 tk muna 120 g pehmet toasooja võid 4 sl paksu kirsikeedist praadimiseks rapsiõli pealeraputamiseks tuhksuhkrut külma piima kõrvale joomiseks Glasuur: 0,6 dl piima 2 sl vahukoort 2 sl vett 2 sl mett 220 g tumedat kvaliteetset šokolaadi Sega pärm piimaga ja jäta 10-ks minutiks seisma. Sega suures kausis jahu, pärmilahus, suhkur, sool ja munad. Sõtku jahusel laual tainast seni, kuni see on parajalt tihke. Vahusta mikseriga või ja sega see taigna hulka. Jäta tainas umbes 30 minutiks sooja kohta kausi sees kerkima. Lase sel seista seni, kuni taigna mass on mõõtmetelt kahekordistunud. Seejärel rulli tainas jahusel laual umbes sentimeetri paksuseks ja lõika sellest välja 6-7 cm läbimõõduga rattad. Tõsta lusikaga pooltele ketastele kirsikeedis ning tõsta ülejäänud pooled neile peale. Saad moosiga täidetud ümmargused koogikesed. Suru nende servad hästi kokku. Vala panni või potti õli niipalju, et see kataks moosipalle sentimeetri võrra. Kuumuta õli 180C. Prae moosipallid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta need seejärel paberrätiku peale ning lase kookidel liigsest õlist nõrguda. [i]Glasuur: Sega kokku piim, koor, suhkur, vesi ja mesi ning kuumuta segu madala temperatuuril kogu aeg segades. Võta pott tulelt ja lisa hulka hakitud šokolaad. Lase sellel ära sulada. Nüüd lase veidi aega glasuuril jahtuda ja pakseneda ning kata kõik moosipallid ükshaaval ühelt poolt šokolaadiglasuuriga.. Enne serveerimist raputa glasuuriga poolele natuke tuhksuhkrut. Serveeri külma piima, tee või kohvi kõrvale.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >