PARIMAD ÕUNAKOOGID

Silx
Abikokk
2009-10-07 09:11:15
Mmmm.. Kiilike.. see rummine õunakook tundub peris isuäratav. Hmm.. ma ainult ei julge seda päris rummiga tegema hakata, asi lõppeks vast tühja pudeliga ja hõkk.. ahjust tuleva.. hõkk musta suitsuga ;)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Kiilike
Abikokk
2009-10-07 11:26:10
Silx:
Mmmm.. Kiilike.. see rummine õunakook tundub peris isuäratav. Hmm.. ma ainult ei julge seda päris rummiga tegema hakata, asi lõppeks vast tühja pudeliga ja hõkk.. ahjust tuleva.. hõkk musta suitsuga ;)
:D Seda kartsin minagi .. seepärast panin rummiessentsi. See veidi ohutum ja maitses mõnusalt õrnalt rummi järgi.

kiilikese köögikatsetused

Triin
Abikokk
2009-10-07 12:02:49
Ma tegin seda rummiga õunakooki. Lisaks lasin kergelt köögikombainist läbi 100 mandleid. Mõnusad krõmpsud tükid. Ja sai väga hea kook. Just eriti hea, et ei ole vaja lisada pakk võid. Sest mis kunst on saada hea kook pakk võid+toorjuust+vahukoor :), nagu tänapäevastes retseptides kipub olema. Nõukaaegsed retseptid on sageli lahjemad. Kusjuures vanemates kokaraamatutes on hoopis hull rasva ja või uputus. Et ikka vaene aeg nõukaaeg. Või oli mõju mastaapsel rahvatervishoiu teemaga tegemisel. Peaks ise ka rohkem ema kokaraamatuid tudeerima.
Netcat
Abikokk
2009-10-07 15:03:04
Või oli vähemalt teatud kümnendite teatud aastatel lihtsalt defitsiit. Lisaks sellele ka kallis. Väike võipakk maksis, kui ma õigesti mäletan, minu lapsepõlves 68 kopikat. Ema sai kuus umbes 100 rubla palka... On vist arusaadav, miks võid kilode kaupa majapidamises ei kulutatud. Või oli ainult jaopärast keedukartuli maitsestamiseks ja pudrule silma panemiseks, ja leiva peale. Kõik minu lapsepõlve küpsetised tehti enamasti margariiniga. Õunavormi nimi oligi "margareeta" meie peres.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kirsike
Abikokk
2009-10-07 15:37:33
Kiilike:
Silx:
:D Seda kartsin minagi .. seepärast panin rummiessentsi. See veidi ohutum ja maitses mõnusalt õrnalt rummi järgi.
Mina tegin päris rummiga :) Panin ikka kaks-kolm korralikku sortsu spicy rummi :) :) Väga hea oli!!!

Lindude toitmine

Seenekas
Abikokk
2009-10-15 12:51:40
Minu eilne õunakook oli järgmine. Põhjaks muretainas, siis kiht kaneeli-suhkru-vähese sidrunhappega segatud viilutatud õunu, ja otsa kahest munast, kuuest spl. hapukoorest ja vähesest suhkrust klopitud segu. Sidrunhapet lisasin veidi magedate õunte pärast, sidrunimahla polnud käepärast. Põhja eelküpsetasin, siis õunasegu peale ja natuke siristasin veel mett maitseks, siis muna-hapukooresegu. Ahjus oli u. 50 minutit, mul hakkas gaas otsa saama, mis tähendab, et temperatuur läks järjest madalamaks, muidu peaks 180-190 juures 35 minutiga hakkama saama. Igatahes tuli üllatavalt maitsev ja lihtne teha ka.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-15 20:56:52
Lisaks nendele kookidele olen teinud veel järgmised õunakoogid tänavu: Tosca-kattega õunakook (mõnusalt krõbe mandlikate, meeldis väga); mõisaproua õunakook (ei jõudnud mulle kohale vist, st ei saanud selle populaarsusele pihta; minu jaoks oli rasvane ja keskpärane); õuntega pidusai (hea vaheldus tavalisele pidusaiale); munavaba õunakook (jälle :) - aga oli üleliigne hapupiim külmkapis); õunabiskviit (ülilihtne klassika); riivõunakook (oleme varemgi mitu korda teinud, Kristjanile väga meeldib); õuna-sinihallitusjuustupirukas (omapärane, väga mõnus vaheldus "tavalisele" õunakoogile); Tarte tatin meresoolaga (mõnusalt karamelline ja kergelt soolakas); Pariisi õunakook (Kristjanile meeldis väga - lahe ja kerge; minu jättis suht-koht külmaks). Sa juttas! Kas tõesti niiiiii palju kooke? :O

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merilin
Abikokk
2009-10-15 21:11:03
Pille, Sa oled liiga tubli! Mul juba nädalapäevad õunakast ootab, et keegi sellega midagi ette võtaks :P Ma homme võtan ka, päriselt....

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Netcat
Abikokk
2009-10-16 09:29:41
Pille, see on tõepoolest aukartust äratav hulk kooke. Küpsetamine on üks asi, kui aega ja materjali jätkub, aga kes need kõik ära jaksab hävitada? Meil on nii, et kui ühe suurema koogi teen, siis seda nädal aega süüakse.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pulavik
Abikokk
2009-10-16 09:40:43
Netcat:
Pille, see on tõepoolest aukartust äratav hulk kooke. Küpsetamine on üks asi, kui aega ja materjali jätkub, aga kes need kõik ära jaksab hävitada? Meil on nii, et kui ühe suurema koogi teen, siis seda nädal aega süüakse.
Ja meil süüakse põhimõtteliselt samal õhtul terve kook ära, kuigi meid on ainult kaks.. PS. Mulle näiteks see mõisaproua õunakook väga maitses, uus suur lemmik!
<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>