PARIMAD ÕUNAKOOGID

Spiidi
Abikokk
2008-11-14 23:49:40
Ma improviseerisin eelmine nädalavahetusel lihtsa ja väga hea õunakoogi. Lõikasin lehttainast väiksed ruudud, eelküpsetasin ahjus ja panin siis igale ruudule suure tüki martsipani, ladusin peale kooritud ja viilutatud õunad ning pintseldasin üle õunazelee moosiga. Ahju tagasi ja küpseks. Väga lihtne, kiire ja maitsev. Õunad ja martsipan lähevad väga hästi kokku. Samal ajal tegin ka samal põhimõttel kaneeliga õunakooke, nii et martsipani asemel panin õuna-ingveri zeleed, õunaviilus ja peale kaneeli-suhkru segu. Tulid ka head aga martsipaniga olid paremad.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-20 12:46:49
Kopeerin siia Pipilota küsimuse:
Pipilota:
Tere! Olen algaja ja siin foorumis päris uus. Aga tahaks teha lihtsat õunakooki ja mitte väga rammusat. Kapis on lisaks kõigile küpsetusasjadele (jahu, küpsetuspulber, suhkur, muna, juubelitordi pulber) rasvatut kohupiima. Mida head neist kõigist teha saaks? Olen proovinud juubelitordi pulbri ja kohupiimaga kihilist õunakooki, aga koguaeg üks ja sama on ju igav. Kas kellelgi on mõnda head uut ideed? Ja vabandan, kui teema juba eksisteerib. Otsinguga leidsin palju õunakookide retsepte, aga te kõik siin sellised tegijad, et silme eest võtab kirjuks, et ei teagi, kust alustada:))
Pipilota, üks mu lemmikuid lihtsaid õunakooke on lihtne plaadikook. Seal retseptis kohupiima vaja pole, aga võid ju nt kohupiimakreemi kõrvale teha? Siin on veel üks lihtne plaadikook kohupiima ja õuntega ja siin põnev kohupiimakook riivitud õuntega. On kellelgi veel häid soovitusi Pipilotale?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marju
Abikokk
2008-11-20 17:23:08
Pipilotale... Mina ei tea, algul tundus jube hirmus ja keeruline ja ma ei tea mis kõik see tagurpidi õunakook, aga nüüd on sellest saanud hoopis kook selleks puhuks, kui midagi lihtsat ja kiiret maitsvat vaja :D Lisan ise suhkru ja või sisse kaneeli ja kardemoni ja nelki, nii jääb mõnusalt palju maitset ja jäätisega koos lihtsalt super. Korra tegin lehttainaga, aga üldiselt olen teinud selle tainaga ja pealmise osa siis 100gr võid ja 100 gr suhkrut ja umbes nii :) õunu kah üks ports :)
Kika
Abikokk
2008-11-22 16:56:33
ma tegin ka nädalavahetusel siin palju kiidetud Thredahlia martsipaniga õunakooki. tõesti, väga maitsev kook! kusjuures, ma kiirustades ostsin poest just seda arahhiisimartsipani, mille eest Thredahlia oma blogis hoiatab :) ma muidugi ei tea, kui maitsev see kook veel õige martsipaniga olla võib, aga selle arahhiisiga oli ta ka hea! (vähese pähklimaitsega õunakook). Thredahlia, miks sa seda arahhiisimartsipani kasutada ei soovita? kas lihtsalt maitse pärast või on veel mõni põhjus?
Merilin
Abikokk
2008-11-22 17:25:40
Kika:
Thredahlia, miks sa seda arahhiisimartsipani kasutada ei soovita? kas lihtsalt maitse pärast või on veel mõni põhjus?
Martsipani tehakse mandlitest, see maapähkliga variant on puhas kliendi eksitamine odavama asendusega. Sellepärast. Ma üldse ei vaidlegi, et ka nii võib maitsev olla, aga siis pole see enam martsipanikook, vaid maapähklimassi-õunakook. :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Kika
Abikokk
2008-11-22 17:44:25
Thredahlia:
Kika:
Thredahlia, miks sa seda arahhiisimartsipani kasutada ei soovita? kas lihtsalt maitse pärast või on veel mõni põhjus?
Martsipani tehakse mandlitest, see maapähkliga variant on puhas kliendi eksitamine odavama asendusega. Sellepärast. Ma üldse ei vaidlegi, et ka nii võib maitsev olla, aga siis pole see enam martsipanikook, vaid maapähklimassi-õunakook. :)
Aitäh! sain jälle targemaks :) aga tõesti, poes on nad kõrvuti ja sarnastes pakkides... edaspidi olen tähelepanelikum!
Kätrin
Abikokk
2008-11-26 15:15:26
Mina lugesin nüüd kõik kuus lehekülge õunakookidest läbi ja imestan, et üks alati külaliste poolt väga kiidetud sõbrannalt-sõbrannale antud retsept ei ole siin kirjutatud saanud (äkki, kuna juubelitordipulber sees ning siin kõik algusest-lõpuni isetegijad kirjutavad?) Igaljuhul panen ta kirja. Kooki on väga lihtne ja kiire teha, maitseb oi kui magus ja alati võtavad külalised retsepti koju kaasa. (Nii sain ka mina selle ning ei oska arvatagi, kes algne autor on) Põhja jaoks: pakk juubelitordipulbrit, millest tõsta välja 5 supilusikatäit pulbrit katte jaoks 150 g võid Täidis: hapukaid õunu suhkru ja kaneeliga (kogus nii, et vorm oleks peaaegu triiki täis :) ) Katte: 3 muna 5 supilusikatäit juubelitordipulbrit 500 g hapukoort Sega sulavõi pulbriga ning kata 24 cm lahtikäiva vormi põhi ja küljed. Pane peale õunad. Valmista kate segades kõik osised ning vala õuntele. Küpseta 180kraadises ahjus 35 minutit. Kui keskelt on kate veel natukene vedel, lase välja keeratud ahjus seista mõni aeg. Põhi jääb mõnusalt krõbe ja karamelline, õunad hapud ja kergelt krõpsud, kate peal mahe ja mahlane. Hästi sobib kõrvale jäätis. Eile sai soolaleiva peol magustoiduks pakutud. Kõik võtsid teise tüki juurde ja küsisid retsepti kaasa :D :D :D

Kätrini kokkamispäevik

Mariake
Kokaõpilane
2008-12-15 19:09:21
Meie pere viimaseaja lemmik-õunakook on Nami-nami Õunakrõbedik. Ülimalt lihtne teha ja maitseb lihtsalt võrratult. Panin veel rohkem kaneeli kui retseptis ette nähtud, lisaks pressisin ka õuntele, enne puru peale panekut, ühe terve apelsini mahla. Tegi asja hästi mõnusaks ja mahlaseks.
Marit
Abikokk
2009-01-14 12:00:52
Sai tehtud Pereköögi raamatust õuna-šokolaadikooki- maitsev!

Magusad fotod

Dee
Abikokk
2009-03-28 16:37:04
Mulle on alati meeldinud õunad ja kohupiim koos, viimasel ajal olen teinud seda kohupiima-õunakooki. Kohvi kõrvale ÜLIhea mu meelest. :)
<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>