PARIMAD ÕUNAKOOGID

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-16 09:40:57
Netcat:
Pille, see on tõepoolest aukartust äratav hulk kooke. Küpsetamine on üks asi, kui aega ja materjali jätkub, aga kes need kõik ära jaksab hävitada? Meil on nii, et kui ühe suurema koogi teen, siis seda nädal aega süüakse.
No õnneks käib tihti külalisi. Kristjanil on toredad kolleegid, kes on alati nõus kõiksugu ülejääke tarbima (mullu enne jõule, kui käis suuremat sorti jõulukookide testimine, läks ta iga päev koogiga tööle). Ja eks ise sööme ka - õhtul magustoiduks viil-kaks, hommikul kohvi kõrvale. Üle kahe päeva ükski (maitsev) kook väga ei seisa. :) Küll on mul aga kahju, et mu õe pere ja vanemad nii kaugel elavad (Harku järve ääres ja Nõmmel siis) - neile oleks niiiiiii tore küpsetada, kuna nad ise väga ei viitsi.. :(
Pulavik:
Netcat:
Pille, see on tõepoolest aukartust äratav hulk kooke. Küpsetamine on üks asi, kui aega ja materjali jätkub, aga kes need kõik ära jaksab hävitada? Meil on nii, et kui ühe suurema koogi teen, siis seda nädal aega süüakse.
Ja meil süüakse põhimõtteliselt samal õhtul terve kook ära, kuigi meid on ainult kaks.. PS. Mulle näiteks see mõisaproua õunakook väga maitses, uus suur lemmik!
Tore kuulda, et me ainukesed koogiõgardid pole :) Ja maitsed on väga erinevad, seepärast on ka siin retseptikogus retsepte, mis mulle isiklikult vist väga ei maitse, aga tean, et on suuri fänne. Ma olin selle mõisaproua koogi kohta nii palju kiidusõnu siit-sealt lugenud, ehk olid ootused liiga kõrged.. Proovin ehk korra veel, äkki oli tuulesuund ja õhuniiskus tol päeval valed :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-10-16 13:53:48
Pille:
Ma olin selle mõisaproua koogi kohta nii palju kiidusõnu siit-sealt lugenud, ehk olid ootused liiga kõrged.. Proovin ehk korra veel, äkki oli tuulesuund ja õhuniiskus tol päeval valed :D
Mul oli sama kentsakas kogemus selle Thredahlia taevaliku õuna-martsipanisaiaga, mida kõik kiidavad. Mitte, et halb oleks olnud, aga õunakoogi etaloniks justkui ei peaks. Mis mõisaproua kooki puutub, siis mina tegin seda eelmisel aastal suure plaadikoogina ja retsept oli mingis ajakirjas, kas lihtsalt vähendasid koguseid või on see hoopis teine retsept? Meile küll meeldis. Rammus oli muidugi, kuid mitte liiga. Võib-olla sellele koogile vormi sees küpsemine lihtsalt ei sobi.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-16 14:59:39
Netcat:
Pille:
Ma olin selle mõisaproua koogi kohta nii palju kiidusõnu siit-sealt lugenud, ehk olid ootused liiga kõrged.. Proovin ehk korra veel, äkki oli tuulesuund ja õhuniiskus tol päeval valed :D
Mis mõisaproua kooki puutub, siis mina tegin seda eelmisel aastal suure plaadikoogina ja retsept oli mingis ajakirjas, kas lihtsalt vähendasid koguseid või on see hoopis teine retsept? Meile küll meeldis. Rammus oli muidugi, kuid mitte liiga. Võib-olla sellele koogile vormi sees küpsemine lihtsalt ei sobi.
Too mõisaproua kook on 100 rooga sarja Õunakookide raamatust ja seal on ta just nende kogustega. Kui uuesti teeks, siis paneks oluliselt vähem võid.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-10-16 15:07:33
Pille:
Netcat:
Pille:
Mis mõisaproua kooki puutub, siis mina tegin seda eelmisel aastal suure plaadikoogina ja retsept oli mingis ajakirjas, kas lihtsalt vähendasid koguseid või on see hoopis teine retsept? Meile küll meeldis. Rammus oli muidugi, kuid mitte liiga. Võib-olla sellele koogile vormi sees küpsemine lihtsalt ei sobi.
Too mõisaproua kook on 100 rooga sarja Õunakookide raamatust ja seal on ta just nende kogustega. Kui uuesti teeks, siis paneks oluliselt vähem võid.
No plaadikoogis oli minumeelest oluliselt _rohkem_ võid. Vist pool kilo :) Aga eks teised kogused olid ka vastavalt suuremad vist.

Sp
Kokaõpilane
2009-10-16 15:40:46
Netcat:
Pille:
Netcat:
No plaadikoogis oli minumeelest oluliselt _rohkem_ võid. Vist pool kilo :) Aga eks teised kogused olid ka vastavalt suuremad vist.
On jah vist 500 g selles 100 rooga raamatus see või kogus, minu jaoks kah ilmselgelt liialt rasvane ja kui ma õigesti mäletan siis retseptis oli vist tärklist kah suure koogi jaoks 3 dl + 3 spl jahu. Minule maitseb see kook nii, et kõik muu on enam-vähem sama, aga võid panen 350 g ja tärklist 2 dl ja jahu 2 dl ja ühe muna rohkem ning suhkurt õnutega tehes 1,5 dl. Ja seda kooki süüakse meie peres palju, isegi mees kes ei armasta üldse magusat, sööb nii et suu matsub :D
Sp
Kokaõpilane
2009-10-16 16:13:44
Nii vaatasin järgi, 100 rooga Pirukate raamatus oli selle koogi nimeks Suussulav õunakook ja tekstis oli kirjas, et Mõisaproua õunakook on klaasika jne. Ühesõnaga vahet ei ole, igatahes on minu meelst mõlemas retseptis liialt palju võid, igal juhul jääb vääääga rasvane.
Netcat
Abikokk
2009-10-16 16:49:30
Huuuvitav, mina olen tavaliselt ülearuse rasvakoguse suhtes väga tundlik, aga no mitte ei mäleta, et selle koogi juures vastu oleks hakanud. Peab ikka üles otsima selle ajakirjast välja rebitud retsepti. Mingis Kodukirjas või sellises oli.

Kirsike
Abikokk
2009-10-16 18:58:54
Netcat:
Huuuvitav, mina olen tavaliselt ülearuse rasvakoguse suhtes väga tundlik, aga no mitte ei mäleta, et selle koogi juures vastu oleks hakanud. Peab ikka üles otsima selle ajakirjast välja rebitud retsepti. Mingis Kodukirjas või sellises oli.
Minul silme ees pilt, et oli OmaMaitses, kook oli veel kandilises vormis tehtud??!! Lappasin siis oma ajakirjad läbi ja ei leidnud :O

Lindude toitmine

Kiilike
Abikokk
2009-10-16 21:32:51
Seda suussulavat õunakooki olen teinud aastast 2003(samal või eelmisel aastal ilmus Kodukirja Pirukaraamat) . Sobis suurepäraselt puudega köetavas ahjus teha ja tuli väga hea välja. Elektriahjus enam seda maitset ei ole olnud. Sel sügisel vähendasin rasvaine koguse 250grammini ja ülejäänud jätsin samaks. Toimis vägagi hästi jälle.

kiilikese köögikatsetused

Kirsike
Abikokk
2009-10-16 23:13:52
Kirsike:
Netcat:
Minul silme ees pilt, et oli OmaMaitses, kook oli veel kandilises vormis tehtud??!! Lappasin siis oma ajakirjad läbi ja ei leidnud :O
Vanadus hakkab oma tööd tegema :D Ei olnud Oma Maitse, vaid Kodukirja Parimad palad, väljalaskeaasta jääb mõistatuseks?! Selles retspetis võid 250 g 24cm vormi jaoks ja plaadikoogi jaoks 500 g. Silma on see retsept jäänud, aga suur võikogus on alati ära ehmatanud ja kook tegemata jäänud. Täna tegin Ragne blogist Vanaemade õunakooki ja läheb kindlasti kordamisele! Tõeliselt mõnus ja õhuline kook. Aga puberteedile meeldis Pariisi õunakook rohkem (ta suur clafoutis fänn kah) :D Ja kui ma nüüd seda mõisaproua retsepti lähemalt vaatasin, nägin, et see Ragne blogist vanaema õunakook on põhimõtteliselt sama retsept, ainult võid on poole vähem!!!

Lindude toitmine

<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>