PARIMAD ÕUNAKOOGID

Ragne
Abikokk
2009-08-13 07:59:32
Mina alustasin selle aasta õunahooaega maitsva kohupiima-õunakoogiga:)

www.kokkama.ee

Tziiki
Abikokk
2009-08-19 08:36:56
nii...selle aasta esimene õunakook tehtud...kahjuks sai nii kähku otsa, et pilti teha ei jõudnud, aga teen lähiajal uuesti, siis panen ka pildi. Nimetaksin siis seda hädapäraseks õunakoogiks, kuna oli vaja kiirelt kostitada, aias on totaalne õunauputus ja loomulikult tuli välja, et kodus on vaid riisijahu (pole terve suvi kodus olnud, seega ka varud otsas-muidu on mul, nagu ühel eeskujulikul kokal sellised asjad ikka olemas :) )... niisiis vahustasin 2 muna suhkruga kõvaks vahuks, lisasin riisijahu ja küpsetuspulbri, 100 gr sulatatud võid ka...taigen vormi, õunaviilud ja rosinad peale...pisut siputasin ka rummiessentsi ja 30 min ahjus...voilaa...milline hõrk ja mure õunakook, mida nautisime shokolaadijäätisega :P

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-25 22:23:29
Kopeerin siia ZOOZI poolt algselt siin teemas postitatud õunakoogiretsepti: See on raamatust 100 kooki 3. Kriban retsepti siia ka, juhul kui sul raamatut pole :) Suur ja maitsev õunakook põhi: 7 dl nisujahu 200 g võid 2 muna 1,5 dl suhkrut 2 sl vett 2 tl kardemoni,soovi korral-mina panin kate: 1 kg hapukaid eestimaiseid õunu 2-3 sl suhkrut 1,5 dl aprikoosimarmelaadi-mul oli omatehtud moos ja läks 1dl Sega kausis jahu ja tükeldatud või ühtlaseks massiks. Lisa hulka munad ja suhkur, kardemon. Kui tainas jääb kuiv, lisa 2 sl vett. Rulli tainas ahjuplaadisuuruseks nelinurgaks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lõika õunad õhukesteks viiludeks, koorida pole vaja, ainult südamik välja. Lao õunad plaadi välisservast alustades korrapäraselt koogi põhjale ja puista üle suhkruga. Küpseta 200 kraadises ahjus u 35 minutit. Soojenda aprikoosimoosi veidi aega pliidil, seejärel määri moos pintsliga ahjust võetud koogile. Serveeri pisut jahtunult koos külma vaniilijäätisega. Maitseb hea ka jahtunult :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-08-25 22:28:38
Pille:
Kopeerin siia ZOOZI poolt algselt siin teemas postitatud õunakoogiretsepti: See on raamatust 100 kooki 3. Kriban retsepti siia ka, juhul kui sul raamatut pole :) Suur ja maitsev õunakook põhi: 7 dl nisujahu 200 g võid 2 muna 1,5 dl suhkrut 2 sl vett 2 tl kardemoni,soovi korral-mina panin kate: 1 kg hapukaid eestimaiseid õunu 2-3 sl suhkrut 1,5 dl aprikoosimarmelaadi-mul oli omatehtud moos ja läks 1dl
See põhimõtteliselt sama mis siin

Zoozi tegemised

Kairit
Abikokk
2009-08-31 20:09:23
Kiidan ka kahe käega Thredahlia martsipani-õunakooki!!!! I.M.E. maitsev!
Killukai
Kokaõpilane
2009-09-03 11:13:54
Ja selline on minu selleaastase õunahooaja avalöögi hõrk keedukreemi õunakook.
Kairit
Abikokk
2009-09-08 14:15:03
Täna tegin õunakeeksi valge shokolaadi glasuuriga mmm...mõnus. Pilt ja jutt siin.
Uniquegirl
Abikokk
2009-09-09 11:48:07
proovisin ka mina palju kiidetud nami-nami kanada õunakooki. Lugedes retsepti imestasin, miks kõik on sellest koogist vaimustuses, pole nagu midagi erilist ju aga kui proovisin ära, siis ei suutnud ära imestada, kui hea asi see on. Kutsusin ema ka enda juurde koogile ja me koos sõime 24 läbimõõduga koogivormis tehtud koogist üle poole ära ja seda paari kümne minutiga :P
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-09 12:01:00
Uniquegirl:
proovisin ka mina palju kiidetud nami-nami kanada õunakooki. Lugedes retsepti imestasin, miks kõik on sellest koogist vaimustuses, pole nagu midagi erilist ju aga kui proovisin ära, siis ei suutnud ära imestada, kui hea asi see on. Kutsusin ema ka enda juurde koogile ja me koos sõime 24 läbimõõduga koogivormis tehtud koogist üle poole ära ja seda paari kümne minutiga :P
Aitäh :) Ma teinud tänavu juba kolm õunakooki - tolle Kanada oma, Thredahlia martsipani-õunakoogi ja ühe hapukooretainaga õunakoogi. Endiselt "ruulib" minu jaoks see esimene. Vana arm ikka nii kergelt ei roosteta ;)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-10 15:54:04
Pille:
Ma teinud tänavu juba kolm õunakooki - tolle Kanada oma, Thredahlia martsipani-õunakoogi ja ühe hapukooretainaga õunakoogi. Endiselt "ruulib" minu jaoks see esimene. Vana arm ikka nii kergelt ei roosteta ;)
Laon tänavused õunakoogid ka ritta: Kanada õunakook ja munavaba hapupiima-õunakook: Kohupiimatainast õunapommid ja Thredahlia martsipani-õunakook: Mõnusalt rabeda tainaga õunakook ja Ameerika õunapirukas (Apple Pie)

<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>