Seened ja nende kasutamine köögis

Pulavik
Postitusi: 169
Abikokk
2008-09-08 16:55:22
Ma sain ka lõpuks jala metsa :P saak oli vägev: 7 suuuurt sirmikut, mis läksid šnitslitena pannile, superilusaid suuri kivipuravikke- neid oli kuidagi tõesti palju, kukeseeni, kitsemampleid, männiriisikaid mis marinaadi läksid jm. Kokku 5 suurt ämbritäit. Aga seeni pole ju kunagi palju ja tundub et see nädalavahetus tuleb uuesti minna :P Neid eelpoolmainitet lehter-kantarelle sain ma eelmisel aastal päris suure koguse, nad kasvavad kolooniatena üksteise läheduses- istu ainult maha ja korja..
Seenekas
Postitusi: 2193
Abikokk
2008-09-09 19:33:52
Minu tänane parim saak oli paarkümmend arushampinjoni. Mõned läbimõõdus kuni 20 cm. Kuuseriisikad, võiseened, timpnarmikud, kännumamplid, kollakad kukeseened said ka korvi.
Kait
Postitusi: 133
Abikokk
2008-09-09 21:04:05
on teil alles seenevalik, enamikku neist ma isegi ei tunne. meil siin sellised asjandused, nagu takerriisikad (kohalikud nimetavad haavaseeneks, aga ma otsisin raamatust õige nime välja) ja mõned üksikud kuuseriisikad, mis tikuvad ikka ussitanud olema, mõni puravik eksib ka sekka ära. Neid viimaseid tahaks rohkem ja kukeseeni ka. Aga mida pole, seda pole. Plaanin teha neid seenepirukaid lehttaigna peal, mis viimases Oma Maitses olid, suu hakkab vett jooksma, kui seda pilti vaatan :) Kupatatud seentest kindlasti ei saa nii hea, aga küllap ajab asja ära. Selle masendava vihmasaju juures üks positiivne külg vähemalt on suur seenesaak sel aastal (Y)

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Seenekas
Postitusi: 2193
Abikokk
2008-09-12 11:57:53
Tänases seenemetsas olid uued üllatajad. Leidsin esimesed udulehtrikud, toredad hea lõhnaga hallid seened, mis kasvavad ringidena. Küüni taga mul iga aasta u. 15 m läbimõõduga ring, kus 3-4 seent kõrvuti. Ise pole proovinud, aga naabri vene töömehed tegid mullu enne kui pildistada jõudsin puhta töö. Teine rõõmustav, kuid kahjuks mitte eriti söödav, leid olid kuldmamplid. Kasvavad samuti kolooniatena ja on imeilusad. Kolm aastat tagasi oli ühe metsa ja põllu vahelise tee äär poole kilomeetri pikkuselt nendega ääristatud. Patta panemise seeni on ka parasjagu palju, ikka kuusekad, timpnarmikud ja võiseened. Ja kummalisel kombel on väga erinevates kohtades ka arušampinjone, mis on palju tugevama maitsega, kui poeseened.
Piper21
Postitusi: 58
Kokaõpilane
2008-09-15 08:49:05
Pille:
Piper21:
Jutt käib lehter kukeseenest, ladinakeelse nimetuse leidsin sellele chanterelle aurora.
Piper21, kas korjasid kollakat kukeseent ehk lehter-kantarelle (lad. k. Cantharellus aurora, minu pildil ülal) või lehter-kukeseent (lad. k. Cantharellus tubaeformis)? Mul viimast pole küll meie metsades kohata veel õnnestunud :(
Pead pakule panna ei või, aga kuna nende seente alumine osa oli erkoranž ja interneti otsingus leitud piltide järgi olen kindel, et need seened olid siiski need esimesed, aurorad.
Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2008-09-15 09:44:48
Käisin ka eile riisikal - korjasin kaseriisikaid, tõmmuriisikaid, haavariisikaid ja männiriisikaid. Pohli oli metsas väga palju, toppisin vasaku käega marju suhu ja parema käega korjasin samal ajal männikaid.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-09-15 12:01:37
Kait:
Plaanin teha neid seenepirukaid lehttaigna peal, mis viimases Oma Maitses olid, suu hakkab vett jooksma, kui seda pilti vaatan :) Kupatatud seentest kindlasti ei saa nii hea, aga küllap ajab asja ära.
Kait, kas seal oli see pirukas? Ma ostsin selle numbri ja isegi lappasin, aga süveneda pole veel jõudnud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Veronika
Postitusi: 237
Abikokk
2008-09-15 12:55:59
Profa:
Minu jaoks on olemas kuuseriisikad ja ülejäänud seened :) Korjasin nädalavahetusel ämbri, purki jõudsid nad omas mahlas keedetuna, maitseaineks ainult sool.
Mul isa käis nädalavahetusel maal, mis tähendas muidugi ka oma lemmik-seenemetsa külastamist. Lemmik seetõttu, et see on täis kuuseriisikaid, mis on mu isa (ja ka meie pere) lemmikud. Ajast jäi puudu, muidu oleks vist saak suurem olnud. Igatahes, väikesed lähevad marineerimisele, osa läks sügavkülma ning osa... lähevad kiiremas korras ja suuremas koguses söömisele :P
Pulavik
Postitusi: 169
Abikokk
2008-09-15 15:03:14
Ma käisin ka eile seenel jälle. Suuuur hunnik kuuseriisikaid ja veel suurem hunnik võiseeni ehk kollariisikaid, siis käputäis männikaid ja paar puravikulist. Kuusekad läksid kartuliga vormiroaks, ülejäänud pannilt läbi ja sügavkülma. Võikad on leos ja ootavad et neid täna marineeritaks ja soolataks :) Hea saak oli..
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-09-15 22:02:23
Kristjani ema saatis meile eile suure purgitäie kupatatud võiseeni, lisaks veel kausitäie kitsemampleid, karbitäie lehterkantarelle ja teise kuuseriisikaid. Võiseened soolasin. Kuuseriisikad praadisime lihtsalt eile õhtul sibulaga õlis läbi ning segasime hapukoorega: kitsemamplid praadisin täna läbi ja panin koos Taleggio juustuga pirukasse: Veel hiljutisi seeneroogi: metsaseenesupp (vasakul) ja soolane pidusai metsaseentega (paremal): lehterkantarelli ja porru pirukas (vasakul) ja kukeseeneguljašš (paremal):

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>