Netcat Abikokk 2009-08-28 17:35:08 |
Vaevalt, et makroplaan... ehk oli müraploom :) See nimelt alõtša teine nimi on. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Heleen Abikokk 2009-08-28 18:27:32 |
Ta pidi kindlasti "...plaan" olema. Selle järgi jäi meelde, et Vaino naljatas, et inimses peavad õhusõidukiks ilmselt sellist asja(aeroplaan näiteks).
Aga see, et alõtša on müraploom on ka väärt teadmine jälle, tänud! Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Stardust Abikokk 2009-08-28 21:43:32 |
Näe, siin kõik kirjas. Mina olen neid vilju alati mirabellidena tundnud. Müroplaan tundub aga mingi omaalgatuslik sõna olevat, mille tagamaadest vähemalt googlist eriti aimu ei saa. Okei, nüüd guugeldasin veel, ja lõpuks selgus, et mirabell ja alõtša, olgu pealegi ploomilised, on ikkagi erinevad viljad ju. Ehk siis see terevisiooni keeras kõik nimed ühtseks kompotiks. Müraploom, jah, on küll alõtšale õige nimi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-28 22:47:50 |
Netcat:
Võimalik, et nõrk partii. Võimalik, et maitse asi :) Meie suguvõsas on Emma Leppermann alati suur lemmik olnud ja selgus, et ka Kristjani peres. Täna Keskturult ostsin veidi kaasa ja olid maitsvad - kergelt mõrkjas-hapukas nahk, ent viljaliha on hapukasmagus, mahlane. Maitsev :P
Täna oli meil viimane (?) kohtumine aia projekteerija ja haljastajatega. Leppisime lõpuks ometi kokku, millised neli ploomipuud me aeda järgmisel nädalal istutatakse. Emma Leppermann ja Oullinsi renklood olid kindlad. Kolmandaks puuks pidi saama kas Ave või Vilmitar (uuem sort). Lõpuks otsustasime, et võtame mõlemad ja loobume murelipuust (piirdume kirsside ja viltkirsipuuga).
Eile olid Tallinna kaubamajas müügil kodumaised Emma Leppermanni ploomid, (29.- kilo) mida Pille oma blogis on kõvasti kiitnud. Võtsin mõned prooviks, ausalt olen saanud nii paremaid välis- kui kodumaiseidki. Erilist magusust, hapusust ega ploomiaroomi neil ei olnud, mage sisu ja kergelt hapukas nahk. Peavadki olema sellised või on tegu viletsa partiiga? |
|
Kiilike Abikokk 2009-08-29 10:26:44 |
emmaga otseselt ei oska kaasa rääkida aga meil on aias 5 ploomipuud. Kui ploome on vähe peal siis on kõigil maitse oma sordile omane aga kui ploome on kergelt väljendudes liiga palju siis muutub ka ploomide maitse "lahjemaks" . Ühel puul on ploomidele omane selline martsipanine maitse aga 6 aastat tagasi kui ploome oli vääääga palju siis olid need maitsetud luuviljalised mis ei meenutanud kuskilt otsast ploomi(kui siis oma kujult ja tekstuurilt) . Sel aastal tundub jälle olevat see liiga korralik ploomisaak ehk iga võimalik oks on toestatud ja ladvas on oksad nagu leina vormiga puudel :( | |
Reglisse Abikokk 2009-08-29 13:43:22 |
tegin muretaigna p?hjal alõtšapirukat, taignale raputasin natuke mandlijahu ja kaneeli, peale poolikud alõtšad, neile riputasin veel natuke roosuhkrut ja pintseldasin aprikoosi-rummimoosiga, sai imehea :) | |
Seenekas Abikokk 2009-08-29 14:40:42 |
Emma Leppermann oli vanaema lemmik. Nii sai meie aed ka selle sordi puu ja tänavu on otsas esimesed neli (jee!) ploomi. Ootame! | |
Marit Abikokk 2009-08-31 18:51:57 |
Hiljuti sai tehtud kaks ploomiküpsetist, ploomi-liköörikook OM-ist, väga mõnus mandliline ja martsipani-ploomikeeks ka väga maitsev ja mahlane! | |
Netcat Abikokk 2009-09-01 11:14:10 |
Mul on küsimus 100 kooki kirsi-ploomiraamatu sügisese ploomikeeksi kohta. Kellel raamat, olge head, vaadake pilti ja juhendit: kuidas teie sellest aru saate? Mina saan jutust aru nii, et ploomid tuleb panna keeksi peale, ja hiljem otse nende peale tuleb suhkrukate, aga pildilt paistab, et ploomid on hoopis keeksil "talla all". Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2009-10-09 16:22:38 |
Blah. Näen, et minu rumalale küsimusele pole kellelgi olnud tuju vastata, küsiks siis teise sama rumala veel. Eelmises, st. septembri Kodukirjas oli üks ploomikoogi retsept, kuhu on määratud 4 dl demerara suhkrut panna. See tundub silma järgi röögatu kogus olevat, ma pole kunagi nii palju suhkrut ühe koogi sisse pannud. On see ehk tekstuuri jaoks möödapääsmatult vajalik? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |