Ploomid ja kreegid

Marie
Kokaõpilane
2008-08-19 04:45:09
Gegegerda, meil on ka alles rohelised, see-eest tundub, et tänavu meie vana puu kohta päris korralik saak. Loodan ainult, et enne maha ei pudene, kui valmis saavad (ega roheliste ploomidega pole vist midagi teha?). Muidu on plaanis teha natuke saksapärast ploomimoosi (selline vürtsikas, kaneeli ja nelkidega, keedetakse mitu tundi). Millega seoses tuleb meelde, et sinna sisse oleks eriti hea panna natuke rohelisi (tooreid) kreeka pähkleid - teab keegi, kust sellist eksootikat saab?
Gegegerda
Abikokk
2008-08-19 08:04:50
Marie:
Gegegerda, meil on ka alles rohelised, see-eest tundub, et tänavu meie vana puu kohta päris korralik saak. Loodan ainult, et enne maha ei pudene, kui valmis saavad (ega roheliste ploomidega pole vist midagi teha?).
Meil on samuti üsna vanad puud, aga ploome on päris palju. Loodan, et need ikka valmis ka saavad. Üle-eelmisel aastal oli ikka tõeline ploomi- ja alõtšauputus...

www.gegegerda.blogspot.com

Sinisilm
Kokaõpilane
2008-08-19 11:15:58
rääkides alõtsadest, meil ka uputus tulemas, kui keegi huviline tahab, siis asukoht - tallinn, nõmme ploome kas saame või läheb puu pooleks :(
Lehise
Kokaõpilane
2008-08-19 12:50:09
Minu pere lemmik on ploomikompott. Seda süüakse siis vaniljejäätisega.
Täpik
Abikokk
2008-08-19 18:46:27
Ammusel ajal Postimehe sabas ilmunud A la Carte:Poomikook 500 g ploome 175 g nisujahu 100 g võid 3 munakollast 1 terve muna 75 g suhkrut 50 g pruuni suhkrut 2 1/2 dl kohupiima 1 tl kaneeli Jahu, või, muna ja 50 g suhkrut segada taignaks ja vooderda koogivorm.Ploomid poolitada, kivid eemalda. Kohupiim, munakollased ja 50 g suhkrut vahustada. Kallata vormi ja laduda peale ploomid, lõikepind ülespoole. Küpseta 175 kraadi 20 min. Siis ploomidele pruun suhkur ja kaneel ja veel 15-20 min. Serveerida jahtunult. Eile kasutasin ricottat, fariinsuhkrut ja ploomide lõppemise tõttu pirne, sai ka OK.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-20 10:23:43
Proovisin 100 rooga sarja Kirsi- ja ploomikookide raamatus olnud mahlast ploomikooki. Igati hea kook sai - tainasse on lisatud toorjuustu (kasutasin Tere oma) ja hapukoort. AGA raamatus olevad instruktsioonid on minu arust asjatult keerulised ja ebaloogilised (st täiesti põhjendamatult määrivad rohkem kausse, kui vaja), siis muutsin siinses retseptis instruktsioone oma äranägemise järgi. Ploome läks mul oluliselt vähem. Ja kindlasti tuleb koogile suhkrut peale raputada, sest ploomid küpsevad väga hapuks ahjus..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Eva
Abikokk
2008-08-20 11:04:11
Pille, see kook on tõeliselt kena! Jah, mulle ka tihti arusaamatu, kuidas sellised kokkamise vanameistrid, kes raamatuid välja annavad ja meedias esinevad, kohati lausa vigaseid ja tihti vägagi ebaloogilisi retsepte koostavad. Vahel ajab täitsa kurjaks!

http://www.perenaine.ee/

Lehise
Kokaõpilane
2008-08-20 20:31:15
See kook lausa kutsub küpsetama, peab järgi proovima.
Spiidi
Abikokk
2008-08-20 23:44:22
Pille:
Proovisin 100 rooga sarja Kirsi- ja ploomikookide raamatus olnud mahlast ploomikooki. Igati hea kook sai - tainasse on lisatud toorjuustu (kasutasin Tere oma) ja hapukoort. AGA raamatus olevad instruktsioonid on minu arust asjatult keerulised ja ebaloogilised (st täiesti põhjendamatult määrivad rohkem kausse, kui vaja), siis muutsin siinses retseptis instruktsioone oma äranägemise järgi. Ploome läks mul oluliselt vähem. Ja kindlasti tuleb koogile suhkrut peale raputada, sest ploomid küpsevad väga hapuks ahjus.. http://farm4.static.flickr.com/3033/2777694181_e8e5b231dc.jpg
Pille, su koogid näevad alati välja nii head nagu oleks need eraldi kokaraamatu jaoks tehtud :) Tõesti :)

le D?ner

Marit
Abikokk
2008-08-24 20:36:03
Ploomi-kohupiimakook, imehea!

Magusad fotod

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>