Sinisilm

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2009-03-04 11:42:48
Netcat:
Millises poes müüakse katseklaase ja nende silte?
Mul on segastel asjaoludel neid katseklaase, korke kahjuks pole. Kui huvi on, siis priva
2009-02-15 22:18:06
ma olen siis "viimane hapupiimane" vanade raamatute osas ? Raamatuks siis "Kokakunst, sõnas pildis ja filmis" 1927 ühesõnaga mõtlesin mis ma mõtlesin ja lugesin raamatut üht ja teisipidi ja riiulisse seisma ta ilmselt jääb :) ei ole mina harjunud sellise keelepruugiga ja olgem ausad - osad toidu lahterduvad minul "ulme" sektsiooni. Valisin lõpuks välja puuviljakoogi: Puuviljakook on lihtsaim kook ja ei ebaõnnestu kunagi ja võib valmistada ruttu, kui valmistada muretaignast. Õuna-ja ploomikoogid võib valmistada pärmitaignast, peenemate puuviljade juures on aga soovitav muretaigen; suurema ehk vähema hulga või juurdelisamisega vib ta teha peenem või lihtsam. Taigen rullitakse ümmarguseks leheks, millega vooderdatakse üle jahutatud või võitatud vorm.Koogi ääred tulevad ikka teha nägusad. Nad võib lõigata siledaks ja siis asetada ringi taignarull; parem maitseb õhuke äär, mis lõigatud ilusasti sakiliseks. Muretaigen. Taignaks võetakse 1/2 naela jahu, 1 muna, 1 lusikas veini või nõrka äädikat, 1/4 naela võid, 1/8 naela suhkrut, poole munakoore täis vett ja raasuke soola. Jahu ja suhkur riputatakse lauale, lõigatakse sisse või, siis lisatakse vähekaupa juure muna, vein, vesi ja sool. Sõtkutakse hästi läbi ja rullitakse laiali. Ja veel on pikk seletus, mis peale panna (mahlavaesed õunad hautatakse) või võib peenetest taignaribadest laduda ruudustik koogile ja täita vahed riivitud ja magustatud mandliga ning munavalgevahuga. ka võib süstida koogile suhkurdatud munavalget ja lasta ruttu tõmbuda hääs palavuses pruuniks. Ühesõnaga.. tegelikult oleks pidanud juba siis asja pooleli jätma, kui sai selgeks et kodus pole vajalikku jahukogust (tegin kompromissi ja panin natuke täisteranisujahu), või siis kui selgus et kodus mune pole (jooksin poodi), ja kui kook koos virsikukompotiga ahju läks ja ma zelatiini kohe kuskilt üles ei leinud.. :) tuli mees päästma mis päästa annab ja oli nõus ise lõuna tegema (ju lõi kartma). Jäätisega kannatas süüa küll. Pildid
2009-01-07 15:18:12
Marit:
Sinisilm:
dets lõpus sai ostetud Laste suur kokaraamat (äkki peaks sellest alustama, enne kui jamie kätte võtan :) )
Vaatasin ka poes Laste suur kokaraamat, tundub täitsa asjalik, kuidas sulle meeldib, oled midagi katsetanud ka sealt?
Katsetanud pole, ma olen rohkem seda "how-to" poolt lugenud ja tutvunud sellega kui palju portse "asju" päevas laps (3,5a) peaks sööma (hästipalju peaks) .
2009-01-07 09:25:19
Jõuluvanalt sai tellitud Jamie Oliveri "Jamie Itaalia" (nõustun "naljakate väljendite" osas) ja dets lõpus sai ostetud Laste suur kokaraamat (äkki peaks sellest alustama, enne kui jamie kätte võtan :) )
2009-01-06 12:05:13
Pille:
Oota- aga mida see "sõnas, pildis ja filmis" seal tähendab? Kas tõesti oli juba siis DVD esikaane siseküljele susatud? :O :O Edit: Ilmselt tuleks seda lugeda - "sõnad, joonistused ja fotod" ...
Need on jah rohkem järjestikku pildid, millegi tegemisest-valmistamisest. Ma õhtul skännin ühe nt sisse.. edit: Pildid-filmid