Marju Abikokk 2008-08-10 19:35:21 |
Sõstardega oli paras segadus eile. Päris kindlasti tegin seda punasesõstrakooki beseekattega, ainult et võrreldes Thredalia koogi pildiga on minu oma üsna niru ja ma ei saa aru, kuidas seda beseed nii vähe seal oli. Maitse oli hea ja täitsa võib teinekordki teha. Aga toskakattega mustsõstrakoogiga läks sedasi, et ajasin retsepti sassi ja siis esimene osa retseptist oli see mustsõstrakook http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=567 ja teine pool oli see toskakattega kook http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7236. Ja minu arust see toskakate jättis soovida. Oleks ma osavam kokk, oleksin kohe aru saanud, et midagi on mäda, sest selline toskakate, millest rabarbikookide puhul juttu oli on siiski rohkem õige asja moodi. Ja põhi oli ka minu jaoks liiga paks ja tainane. Mitmele teisele inimesele siiski meeldis. Proovin uuesti ehk teise põhja ja parema mandlikattega... Sest tundus, et lootust oli :) | |
Maris Abikokk 2008-08-10 23:06:53 |
Punasest sõstrast teen želeed, mida on hea kasutada tortide vahel hapuka määrdena. Samuti olen seda želeed seganud maitsestamata toorjuustuga, millest tuleb magushapu määre küpsisele või röstsaiale. Kooki tehes olen pannud peoga nii punaseid kui musti sõstraid segamini. Mulle maitseb nii paremini :) Valged sõstrad on meil juba ammu läbi. Muuks ei jagunudkui, kui ainult põõsalt otse suhu :) | |
Frieda Abikokk 2008-08-12 20:28:45 |
Tegin "Tordiraamatu" kodujuustu-mustsõstratorti. Maitses väga hästi, läheb ilmselt kordamisele. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-13 09:42:47 |
Tegin kardemoni-sõstramuffineid: | |
Hexy Abikokk 2008-08-15 09:21:03 |
keefiri-purukook sõstardega valmis mul eile õhtul, pool juba otsas | |
Gegegerda Abikokk 2008-08-15 10:05:10 |
Nädalavahetusel korjasime emaga vaevalt kolm (meil on neid mingi 7 või 8) punasesõstra põõsast tühjaks, aga neid marju on meil nüüd terve kõige suurem sahtel sügavkülmas täis ja külmkapp hakkas ka nende pärast piiksuma. Aga nüüd saab talveläbi igasugu kooke küpsetada ;). www.gegegerda.blogspot.com |
|
Eva Abikokk 2008-08-15 18:28:18 |
Tegin siit nami-namist pärit retsepti järgi punasesõstrakeeksi (martsipaniga), see tuli väga maitsev! Minule suur üllatus, et punasesõstrast saab midagi head küpsetada. Plaanis ka beseekook punasesõstardega järgi proovida - küsimus kooki teinutele, kui kaua see beseekate ilus seisab? Kas on mõõdetav tundides või seisab kena ka nt järgmisel päeval? | |
Eva Abikokk 2008-08-16 13:39:07 |
Punasesõstardega beseekook ka järgi proovitud, aga see pole päris minu maitse. Sõstrad liiga hapud ja besee liiga magus. | |
Marju Abikokk 2008-08-16 16:05:07 |
Eva:
Minu arust besee saladus peitubki retseptis antud suhkrukoguse vähendamises umbes poole võrra, vähemalt :) Punasesõstardega beseekook ka järgi proovitud, aga see pole päris minu maitse. Sõstrad liiga hapud ja besee liiga magus. |
|
Marie Kokaõpilane 2008-08-16 16:57:20 |
Proovisin paar päeva tagasi ka punasesõstardega beseekooki (õigemini kombineerisin ühe teise retseptiga) ja täitsa meeldis magusa besee ja hapude sõstarde kooslus. Üks hästi rumal küsimus ka - mis konsistentsiga see besee õigupoolest olema peaks? Minul oli selline pehme ja vahukommilaadne (võtsin ahjust, kui pealt helepruuniks läks), iseenesest maitsev (ning ka järgmisel päeval ilus, tegin hilja õhtul). Samas hakkasin kahtlustama, et äkki peaks kauem küpsetama? Pole beseekooki ega üldse beseed enne teinud, sellest need kahtlused-kõhklused. Muidu sööme siin viimasel ajal punasesõstrad hommikuti naturaalse jogurtiga (saidafarmi oma) ja pühapäeviti vahukoorega. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |