Sõstar: punased sõstrad, mustsõstrad, valged sõstrad

Hexy
Abikokk
2008-08-16 17:08:27
mina tegin ka punasesõstra beseekooki, homme loodan, et on aega teha punasesõstra martsipani lehttaignakook

Hexy asjatab

Merilin
Abikokk
2008-08-16 20:35:15
Keegi ülevaalpool küsis punasesõstra-beseekoogi beseekoguse kohta. Vaatasin resepti. Olen kasutanud 3 munavalget ja 90 grammi suhkrut - rohkem kui algses retseptis, ja vorm 24 dm diameetriga, aga muud kogused muutmata. Tulemus ka seest selline vahukommine. Mõnus igatahes :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Hexy
Abikokk
2008-08-17 21:25:32
proovisin teha mandlikattega punasesõstrakook. no mis ma ütlen, ükski kook kus mandlid sees ei saa halb olla ;)

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-09 21:01:39
Marigold 9.1.2009:
Punasesõstra tort beseega Kas kellegil on see retsept käepärast, oleksin väga tänulik. Plaanin seda torti teha jõhvikatega. Kas keegi on ka jõvikatega proovinud? Kuidas välja tuli?
nami-namis on paar retsepti: Beseekattega sõstrakook (seda on teinud Qsti, Eva, Marju, Hexy, Marie, Thredahlia) Maru sõstrakook beseekattega Lisaks on Liiz17 ülal kiitnud seda sõstra-beseetorti.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Gegegerda
Abikokk
2009-01-24 09:46:04
Ma tegin paar päeva tagasi seda sõstrakooki. Tuli väga mõnus ma mahlane. Blogipostitus on siin.

www.gegegerda.blogspot.com

Frieda
Abikokk
2009-07-23 17:49:08
Avasin tänavuse sõstrahooaja punase sõstra tartalettidega.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Spiidi
Abikokk
2009-07-27 16:33:30
Plaan on õhtul Panna Cotta't teha ja serveerida seda punasesõstra kastmega. Retseptis oli kastmeks rabarberid aga kuna rabarber pole hetkel hooajaline, siis sõstrad tunduvad sarnaselt mõnusad hapukad. Kas lihtsalt sõstraid natuke kuumutades ja suhkrut lisades saab mõnusa kastme või peaks ma veel midagi teadma enne, kui improviseerima hakkan? :) Ma retsepte ei leidnud selle kohta.

le D?ner

Kätrin
Abikokk
2009-07-27 16:46:59
Spiidi:
Plaan on õhtul Panna Cotta't teha ja serveerida seda punasesõstra kastmega. Retseptis oli kastmeks rabarberid aga kuna rabarber pole hetkel hooajaline, siis sõstrad tunduvad sarnaselt mõnusad hapukad. Kas lihtsalt sõstraid natuke kuumutades ja suhkrut lisades saab mõnusa kastme või peaks ma veel midagi teadma enne, kui improviseerima hakkan? :) Ma retsepte ei leidnud selle kohta.
Läbi sõela ajamine tuleks kindlasti kasuks- seemned sees neil marjadel ju suht ebamugavad. Seda enam, et panna cotta on nii siidine magustoit, et kaste seal peal seemneteradega võiks seda naudingut ehk rikkuda?

Kätrini kokkamispäevik

Zapxpxau
Abikokk
2009-07-27 18:07:53
Spiidi:
Lisaks mainitud sõelumisele kasutaks mina natuke (1g või 2g, oleneb kogusest) želatiini või õunapektiini, et muuta kaste mahlakonsistentsist pisut paksemaks, kastme sarnaseks. Tavaliselt soovitaks mahla lihtsalt kokku keeta, kuni on paksu siirupi moodi, aga sõstrad on päris hapud, samas liigselt suhkrut lisades on liiga magus. Võib ka muidugi mõne teise püreega segada, midagi mahedamaitselist.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-27 18:12:47
Zapxpxau:
Lisaks mainitud sõelumisele kasutaks mina natuke (1g või 2g, oleneb kogusest) želatiini või õunapektiini, et muuta kaste mahlakonsistentsist pisut paksemaks, kastme sarnaseks. Tavaliselt soovitaks mahla lihtsalt kokku keeta, kuni on paksu siirupi moodi, aga sõstrad on päris hapud, samas liigselt suhkrut lisades on liiga magus. Võib ka muidugi mõne teise püreega segada, midagi mahedamaitselist.
Kui sõstrad just üliküpsed/üleküpsed pole, siis punased sõstrad on ise juba üsna pektiinirikkad.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>