Räägime nugadest: kokanoad ja erinevad kööginoad

Nipitiri
Abikokk
2008-08-06 22:21:31
Nipitiri:
Lisaks paarile Globalile on köögis ka Victorinoxi, Fiskarsi, Villeroy ja Bochi ning noname-nugasid - kui korralikult ära teritada, on kõigiga võimalik lõigata.
Hakkas kripeldama, et ehk ei väljendanud ma eelmises postituses piisavalt vaimustust Globali nugade üle - tegelikult muidugi muud noad nii teravaks kui Global ei lähegi, või vähemalt ei püsi sellises olekus kuigi kaua. Aga jah, keraamiline teritaja on siis ka vajalik.
Merilin
Abikokk
2008-08-07 09:26:40
Mina ilma oma suure Victorinoxita enam vist ei oskakski, meeslemmiku kingitud Fiskars on seetõttu nukralt sahtlisse jäänud - ei istu nii hästi kätte ja ei hoia nii kenasti tera. Üldiselt ei mõista ma kodumajapidamises hästi neid suuri alustega nugadekomplekte - neljast noast ju piisab täiesti (suur kokanuga, pisem juurikanuga, leivanuga ja koorimisnuga) :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Täpik
Abikokk
2008-08-12 13:15:11
Mulle meeldib kala jaoks ka fileerimisnuga. Siiani olen vanaisa sahtlist selleks otstarbeks soome pussi pätsanud. On selline ilus käsitööese, ekstra fileerimiseks mõeldud. Muidu on puupeaga tundmatu firma töö mis kogu minu eluaja on meil köögis olnud. :D Hiljuti sain siis Villeroy lihanoa, aga ei saanud sellest nii vaimustuda, kui lootsin. Villeroy noahoidja meeldib, aga kahjuks on see ainult eelmainitud firma nugadele. Asi nimelt selles, et avastasin oma köögikapist augu, mis enamkasutatavate nugade alla noahoidja all oli salaja tekkinud.
Täpik
Abikokk
2008-08-12 13:18:50
Jätkuks sellele teemale tuleb mainida et külakokkamiste juures segab mind kõige rohkem korraliku terava noa puudumine. Seega reisin suur köögi(koka)nuga kaasas, õnneks on see küll pagasis, aga mine neid erinevaid riiklike regulatsioone tea, võib ju äkki relvaks ka klassifitseeruda ;)
Edith
Abikokk
2008-08-12 13:32:23
Marie:
Tere! Kas keegi nende Rimi margikampaania raames pakutavate Villeroy & Boch nugade kohta oskab midagi arvata?
mul rimi kampaania kokanuga ja väga rahul olen.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Ragne
Abikokk
2008-08-12 17:41:07
Edith:
Marie:
Tere! Kas keegi nende Rimi margikampaania raames pakutavate Villeroy & Boch nugade kohta oskab midagi arvata?
mul rimi kampaania kokanuga ja väga rahul olen.
Mul endal olemas leivanuga. Nüüd ainult leiba viilutakski. Olen rahul!

www.kokkama.ee

Mihkel
Kokaõpilane
2008-08-12 23:34:56
Hetkel on mul Fiskarsi kokanuga, mis on tõeliselt halb ja siis veel Villeroy & Boch'i kokanuga, mis pole küll midagi erilist, aga ajab asja ära. Olen saanud kasutada Kasumi Titanium nuga, mis on tõeliselt suurepärane ja see mida ma kasutasin oli 3 aastat vana ja seda oli kasutatud iga päev mitmeid tunde ja see oli ikka nagu uus. Üks tuttav kokk läheb St. Peterburgi ja loodetavasti saan ka endale sealt Kasumi Titanium noa. Seal pidid need kõige odavamad olema (1100.-), aga on ka internetist võimalik saada umbes 1500.- (+postikulud) eest. Eestist on võimalik seda tellida Farwellist ja keskmise suurusega nuga maksab 2200kr.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-23 11:45:38
23.8.2008 Õhtulehes on kööginugadest artikkel Nuga on hästi isiklik asi. Nagu pesu, mille kallale keegi teine ei lähe. (autoriks Agnes Männiste). Oma noa-eelistusi jagavad: Igor Andrejev (hotell Telegraafi restoran Tchaikovsky) - tööl Global, kodus Victorinox Tarmo Õmblus (restoran Amarillo) - tööl Victorinox, kodus Itaalias tehtud laia teraga Jaapani stiilis Sanell Vladislav Djatšuk (restoran Egoist) - nii tööl kui kodus jaapani Kasumi noad Andrus Laaniste (Tallink SPA & Conference Hotel) - tööl jaapani Kasumi noad, kodus kasutab ise Globalit, pereliikmed Victorinoxi Inga Paenurm (Lounge Pärl) - töö juures Global ja WMF Sergei Trunov (küüslaugurestoran Balthazar) - tööl "üks Jaapani nuga, mida ta kasutab vaid erilistel puhkudel" ja Victorinox, kodus Victorinox.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Reglisse
Abikokk
2008-08-23 17:39:26
Meil kodus Globali noad ja usast ostetud keraamilised noad..need viimased on super väga kerged ja teravad ja näevad ilusad välja ka
Fre
Abikokk
2008-10-29 16:58:35
Meil on nüüd Kyocera keraamiline nuga, mees Rootsist tõi. Pole enne keraamilisi nuge proovinud, näis....
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>