Räägime nugadest: kokanoad ja erinevad kööginoad

Lilly_Munster
Abikokk
2010-02-02 17:29:14
Millega te nuge teritate? V?i pigem kui vajalik oleks veel luisu (wetstone) karedusega u 3000 soetamine. Mul on luisk 300/800, ja olen sellega paar korda oma (suure märgi, aga supermarketist ostetud :) ) nuge teritanud. Aga kiiresti kipuvad nüriks minema. Eks neid muidugi saab tarvitatud ka igasuguste l?ikajate poolt ja noad ei ole nüüd tippude tipud.
Zapxpxau
Abikokk
2010-02-02 19:08:18
See luisk ju suht kare, päris kammiks lõigatud nugade jaoks. Pidevalt (lihvi andmiseks) kasutamiseks mingi 3000/6000 kivi.

Zap*

Lilly_Munster
Abikokk
2010-02-04 10:46:08
See va video?petus, millest ma ?ppust v?tsin, siiski väitis, et ikka teritamine algab 300-400, jätkub 800 ja poleeritakse siis 2000, 5000 ja veel fakultatiivselt 12000 kiviga. Seda ka nugade puhul, mis ei ole hambulised, vaid k?igest valge randiga. L?puks tüüp demonstreeris kuidas ta käekarvu l?ikab, mis pani mu pead vangutama ja m?tlema, et peaks vist omale selle austriavamise kinda ostma :D
Kessu343
Abikokk
2010-03-20 11:45:13
Millised juurvilja- ja kartulikoorimisnuge kasutate? Ise olen kasutanud Tuperware kaarega ja liikuva teraga nuga ja väga rahul, aga nüüd kolimisega jäi see nuga ämmale :D Ka Fiskarsil on sama põhimõttega nuga - on kellelgi kogemust?
Profa
Abikokk
2010-03-20 21:10:19
Victorinoxiga väga rahul, kuigi ma ei kasuta koorimiseks, vaid erinevate asjade salatiks tegemiseks. Näiteks suvikõrvitsalaastude tõmbamiseks jne.

Profa köögipool

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-05 14:55:36
David Lebovitz kirjutab oma blogis oma nugadest ja nende eest hoolitsemist: How to take care of your knives, sh mainib ta Victorinoxi "karaskinuga" (David kutsub seda küll serrated paring knife :D), mis on olemas vähemalt 20 abikokast nami-namikal, kes nami-nami Liibanoni ja Gruusia koolitustel osalesid :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2010-05-05 14:59:55
Pille:
David Lebovitz kirjutab oma blogis oma nugadest ja nende eest hoolitsemist: How to take care of your knives, sh mainib ta Victorinoxi "karaskinuga" (David kutsub seda küll serrated paring knife :D), mis on olemas vähemalt 20 abikokast nami-namikal, kes nami-nami Liibanoni ja Gruusia koolitustel osalesid :P
See on tõesti hea nuga. Aitäh, Pille! =)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Juc
Abikokk
2010-05-05 21:50:26
Polegi veel hõisanud. Mina tõis endale Jaapanist kaasa tõelise Jaapani sepistatud kokanoa. Lugu algas selliselt, et lendasin Kuala Lumpurist Tokyosse Japan Airline´ga. Vahin lennukis alati võimalusel kokandusega seotud saateid/filme. Nii ka sel korral. Lugu rääkis siis mingist kuulsast Jaapani kaisekikokast (kelle nimi, andke andeks, meelest läks). Ja muuhulgas rääkis ta, kuidas tema kasutab sepa tehtud nuga ja ühte nuga juba oma 20 aastat. Aga kuna nüüd tal oli õlg haige pikast kokatööst, on tal kergemat vaja ja ta läks taas sepa juurde, et uus tellida. Ja seal siis sepp rääkis ja näitas, kuidas ta keskele paneb nii tugeva terase, et tavalise teritajaga seda teritada ei saagi (saab nt jahipoodides vist). Külgedele veidi pehmem teras jne. No mul tuli ka isu peale. Ühel ilusal päeval Shinjuku linnaosas Isetani kaubamajas end soojendades tuli meile pähe, et läheks vaataks Jaapni nugasid. Ja juhuslikult olid sinna paariks päevaks enda kaupa näitama tulnud 140 aastase ajaloogia sepakoja tegelased (algselt olid need sepad spetsialiseerunud Jaapani mõõkadele, nüüd valmistvad juba mitukümmend aastat ka nugasid). Nägin ühte eksemplari, mida oli 20 aastat kasutatud, kõrvale pandi sama nuga, aga uus - kõik oli ok, ainult poole peenikesem oli noa tera :). Ja saingi endale just sellise uhke uskumatult terava kokanoa, nagu seal filmis. Panen millalgi siia foto ka, hetkel ei ole ma oma noa lähedal. Küll ma olen rahul! :) Parim suveniir.

http://jucjaco.blogspot.com/

Kolhoositar
Kokaõpilane
2010-08-05 13:46:46
Mind on viimasel ajal erutama hakanud Nigella Lawsoni noad, mida ta oma saadetes kasutab. Tal on kasutusel kaks nuga: üks selline laiema teraga, mitte klassikalise noa kujuga (?), sarnane sellele noale, mis siin paremal Victorinoxi banneril on ja teine nn. mezzaluna , millega ta hakib ürte ja šhokolaadi. Kas kellelegi on need veel silma jäänud ja mis mõtteid on tekitanud? äkki kasutate ka? Kuidas tunduvad? Ma vahin ta saadet igal hommikul, niiet mul on kerge kinnisidee nendega juba tekkinud... tahaks kaa.
Blondie
Abikokk
2010-08-05 14:23:04
Kolhoositar:
Mind on viimasel ajal erutama hakanud Nigella Lawsoni noad, mida ta oma saadetes kasutab. Tal on kasutusel kaks nuga: üks selline laiema teraga, mitte klassikalise noa kujuga (?), sarnane sellele noale, mis siin paremal Victorinoxi banneril on ja teine nn. mezzaluna , millega ta hakib ürte ja šhokolaadi. Kas kellelegi on need veel silma jäänud ja mis mõtteid on tekitanud? äkki kasutate ka? Kuidas tunduvad? Ma vahin ta saadet igal hommikul, niiet mul on kerge kinnisidee nendega juba tekkinud... tahaks kaa.
Mul on kodus selline Alaskalt toodud ulu-nuga ehk lõikumistehnikalt midagi sarnast. Paar korda oleme ikka üritanud kasutada, aga tehnika vajab vist kõvasti harjutamist, tavalisel meetodil (noaots vastu lauda lõikamise ajal) läheb ürtisega oluliselt kiiremini. Võimalik, et kahe käepidemega on mugavam.
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>