RULLBISKVIIT JM RULLKOOGID JA RULLTORDID

Kiilike
Abikokk
2008-06-25 22:26:00
Katja:
tegin täna rullkooki aga pisut teisiti kui tavaliselt - lõikasin biskviitpõhja ribadeks (ca 5-6 cm laiused), määrisin täidise peale, esimese keerasin rulli ja ülejäänud ümber selle rulli.. tuli nagu hästi suur rullbiskviidi lõik (tordi suurune) :)
sellist asja tegi eelmisel aastal ka ssille oma blogis ;)

kiilikese köögikatsetused

Ragne
Abikokk
2008-06-25 22:26:51
Pille:
Katja:
tegin täna rullkooki aga pisut teisiti kui tavaliselt - lõikasin biskviitpõhja ribadeks (ca5-6cm laiused), määrisin täidise peale, esimese keerasin rulli ja ülejäänud ümber selle rulli.. tuli nagu hästi suur rullbiskviidi lõik (tordi suurune)
See on hästi lahe idee! Nägin seda vast 5-6 aastat tagasi mingil soome veebilehel, peale seda olen ka eestikeelsetes kokaraamatutes näinud (Anna-Liisa 2? Kinkisin mullu õeraasule). Peaks ise ka proovima!!
Mina olen sellist nö rullkooki teinud ja idee sain just Anna-Liisa 2 kokaraamatust. Minu arvates jääb selline rullkook hulga mahlakam, ja pealegi kui viiludeks lõigata on ilus muster veel ka

www.kokkama.ee

Katja
Abikokk
2008-06-25 22:28:55
novot siis :) ei olnudki jalgratta leiutamine... ( kui keegi teine on samamoodi mõelnud, ju siis on väärt mõte ;))

http://koogel-moogel.blogspot.com

Tullia
Abikokk
2008-06-26 08:43:46
mul on üks tehniline küsimus rullbiskviidinduse kohta. olen seda ammustel aegadel üritanud teha, kuid rulli keeramine on olnud komplitseeritud. lugesin nüüd retsepte üle ja vaatan, et osad plaadid tuleb panna teise küpsetuspaberi peale, mis on suhkruga kaetud ja siis paberiga koos rulli keerata ja jahtuda lasta. siit ka küsimus, et kas pärast see rull katki ei lähe, kui ma täidist sinna määrima hakkan? teistel juhtudel tuleb lihtsalt jahutat suhkruga kaetud küpsetuspaberil ja alles siis katta täidisega ja rulli keerata. kas see plaat selleks ajaks kõvemaks pole läinud ja ei mõrane? või on suhkur see võlusõna, mis laseb rulli keerata? kas rullbiskviit oleks mõistlik eelmisel päeval valmis teha? kas öö läbi külmikus seismine tuleb pigem kasuks? terve rida algaja küsimusi sai :D

Tullia jutukesed

Metsvaarikas
Abikokk
2008-06-26 08:59:31
Katja:
tegin täna rullkooki aga pisut teisiti kui tavaliselt - lõikasin biskviitpõhja ribadeks (ca5-6cm laiused), määrisin täidise peale, esimese keerasin rulli ja ülejäänud ümber selle rulli.. tuli nagu hästi suur rullbiskviidi lõik (tordi suurune) :)
Kusjuures minagi olen sarnaselt rullikeeratud kooki teinud. Retsept oli vist pärist ühest Pereköögi retseptilisast aastast 2001 või 2002. Mäletan, et seda oli üsna tüütu teha, kuna kippus alguses laiali vajuma. Kuid lõpptulemus oli seda väärt.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-26 09:17:32
Tullia:
mul on üks tehniline küsimus rullbiskviidinduse kohta. olen seda ammustel aegadel üritanud teha, kuid rulli keeramine on olnud komplitseeritud. lugesin nüüd retsepte üle ja vaatan, et osad plaadid tuleb panna teise küpsetuspaberi peale, mis on suhkruga kaetud ja siis paberiga koos rulli keerata ja jahtuda lasta. siit ka küsimus, et kas pärast see rull katki ei lähe, kui ma täidist sinna määrima hakkan? teistel juhtudel tuleb lihtsalt jahutat suhkruga kaetud küpsetuspaberil ja alles siis katta täidisega ja rulli keerata. kas see plaat selleks ajaks kõvemaks pole läinud ja ei mõrane? või on suhkur see võlusõna, mis laseb rulli keerata?
Rulli laseb paremini keerata see, kui * asendad osa nisujahust kartulitärklisega - biskviit muutub elastsemaks * biskviit pole üle s.t. liiga kuivaks küpsetatud * küpsenud biskviidi õhemad-krõbedamad servad kohe peale küpsetamist ja küpsetuspaberile kummutamist ära lõigata * kui keerad biskviidi soojast peast rulli ja jätad paberi sisse (niiskus jääb sisse) Suhkur ei ole see võlusõna, mis laseb biskviidi rulli keerata. Küll aga aitab suhkur vältida seda, et biskviit end küpsetuspaberi külge kinni kleebib - st pärast saad biskviidi paberi küljest paremini kätte. Kui kasutad nt moositäidist, siis võid moosi soojale biskviidile määrida ja kohe rulli keerata. Vahukoore jms kuumatundlikud täidised tuleks siiski täiesti jahtunud biskviidile alles määrida. Siin tulebki abiks see, kui oled biskviidi eelnevalt rulli keeranud.
Tullia:
kas rullbiskviit oleks mõistlik eelmisel päeval valmis teha? kas öö läbi külmikus seismine tuleb pigem kasuks?
Minule meeldivad ööpäev seisnud kohupiimarullid hästi. Täidis kuidagi taheneb ja kogu see rull muutub mahlasemaks.. Biskviidi võid igatahes eelmisel päeval valmis küpsetada, rulli keerata ja küpsetuspaberisse või toidukilesse keeratult 1-2 päeva jahedas (olgu selleks siis külmkapp või jahe kelder) hoida. Enne serveerimist täida soovikohase kreemiga.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Veronika
Abikokk
2008-06-26 10:08:43
Otsustasin ühises kokkamises kaasa lüüa ja tulemus selline rukkirullbiskviit: Tegemisest endast saab lühidalt lähemalt lugeda siin. :)
Põrnikas
Abikokk
2008-06-26 11:30:20
sain esialgsest ehmatusest üle ja keerasin ka ühe rulli kokku. täitsa kummaline, kui lihtsaks see protsess osutus. retsepti võtsin Lia Virkuse ja Maire Suitsu Suurest küpsetamisraamatust. Ainult, et osa jahust asendasin speltajahuga. Ning retseptis nõutud peene suhkru asendasin olude sunnil tumeda muscovadoga (no muud lihtsalt polnud kodus!) - suhkur andis biskviidile vägagi mõnusa maitse kusjuures. sisse panin röstitud rabarbrit, maasikaid ja riccotat. maitses hästi, ja ise olen nii rahul, et nüüd keeraks või kõik ettejäävad asjad rulli :D
Kait
Abikokk
2008-06-26 14:31:07
vot täpselt seda ma kohe otsima hakkasingi, mida Katja tegi, kui seda teemat siin nägin :) Plaanin ka just midagi sellist homme lapse sünnipäevaks tegema hakata. Hirmsasti tahtsin martsipanikattega torti teha, aga tänane linnaskäik, lootuses martsipani leida, lõppes tulemusteta. Ma päris alla pole veel andnud, ehk õnnestub mandlilaastudest ja tuhksuhkrust veel ise mingi martsipan valmis teha ja see rulltort sellega ära katta. Eks üritan siis jäädvustada oma mäkerdamised ja kui tulemusi juhtub olema, siis näitan teile ka :D

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Kardemon
Abikokk
2008-06-26 17:52:34
rullbiskviidi teema on super!!! :) tahaks kõiki neid ideid, mis siit saab KOHE teha... mina olen siiani teinud (pildimaterjal olemas) selliseid: šokolaadi-rullbiskviit kardemonimaitselise kohupiimaga ja melissi-biskviidi-rull selle katsin ka martsipaniga, nagu Kait planeerib. kusjuures, ma olen ka Selverites otsinud meeletult martsipani aga hätta jäänud. ja siis on selgunud, et need on tortide letis! homme tahaks kangesti teha soolast rullbiskviiti. ma muidugi ei tea kas see õnnestub.. aga eks annan teada :).... kas munakollane läheb ikka piisavalt vahtu kui pole nii palju suhkrut?!? kellelgi kogemusi?

http://kardemon.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>