Qsti Abikokk 2008-06-27 20:12:19 |
Minu (esimeseks?) variandiks sai seekord kookos-beseerull maasikatega, mis juba ammu tegemist oodanud. Täidises kasutasin vahukoore asemel kookoskoort, muus osas järgisin retsepti. Mina isiklikult pettusin natuke, sest ootasin midagi uskumatult maitsvat aga nüüd tundus see kogu värk natuke liiga magus. Mees kiitis väga, laps sõi isukalt ja mu noorem vend ütles, et "muidu hea, ainult maasikad olid kuidagi kõvad". Lisaks ei meeldinud mulle ka see, et välimus polnud rullil just eriti rullilik (loe: esinduslik). :P Aga tegelikult, hoolimata mu järjekordsest vingumisest, polnud see rull sugugi paha. Järgmiseks katseks saab vist kama-mustikarull. Siin veel retsept: Gluteenivaba kookos-beseerull (Pirkka) besee: 4 munavalget 2dl suhkrut 2dl kookoshelbeid plaadile: 1spl rasva 1dl kookoshelbeid täidis: 2dl vahukoort (kasutasin 2dl kookoskoort) 4 munakollast 2spl maisitärklist 3spl suhkrut 2tl riivitud laimikoort 2-3spl laimimahla 1tl vaniljesuhkrut 250g kohupiimapastat 5dl maasikaid pealeraputamiseks: tuhksuhkrut Sega potis koor, munakollased, maisitärklis ja suhkur. Kuumuta segu pidevalt segades kuni see pakseneb, võta pott tulelt ja klopi ühtlaseks. Maitsesta laimikoore, -mahla ja vaniljesuhkruga. Lisa jahtunud segule kohupiimapasta. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa natukese haaval suhkur. Lõpuks sega õrnalt juurde kookoshelbed. Määri küpstuspaber õrnalt rasvaga ning riputa üle kookoshelvestega. Määri peale munavalgevaht (plaat u. 30x40cm). Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 25min, kuni besee on veidi värvi saanud (besee ei pea olema kuiv). Tükelda maasikad. Kummuta beseeplaat teisele küpsetuspaberile ja eemalda põhjapaber. Lase veidi jahtuda. Määri kohupiimasegu põhjale ja selle peale maasikatükid. Keera plaat ettevaatlikult rulli ja tõsta jahedasse. Enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut. | |
Mann Abikokk 2008-06-27 21:55:59 |
Tegin pavlovarullikut ja maitseb hea, väljanägemine jätab soovida. Kui homme päevavalgus on, teen ka pildid. Hetkel meil tormab ja pimedus on vägev. | |
Liiseli Abikokk 2008-06-27 22:07:48 |
Seda rullbiskviiti teen juba mõned aastad, alati marjaajal kas maasikate või vaarikatega. Valge biskviit mulle väga ei maitse, kuid kakaoga on suurepärane. Äraleierdatud väljend, aga tänu vahukooresele täidisele rull lausa sulab suus. Hapukad marjad ja kohupiim jällegi ei lase läilaks muutuda. Ühesõnaga, parim :) Biskviit: 4 muna, 1 dl nisujahu, 0,5 dl kartulitärklist, 4 spl. kakaod, 1,5 dl suhkrut. Täidis: 300 g kohupiimapastat, 2 dl vahukoort, 0,5 dl suhkrut, maasikaid. | |
Ragne Abikokk 2008-06-27 22:51:18 |
kõikide rullkoogid tunduvad nii isuäratavad,,, järgmise nädala alguses plaanis ka rullkoogi tegemine ette võtta. | |
Tullia Abikokk 2008-06-27 23:42:05 |
Tegin keset suve piparkoogimaitselist ja pohlakreemiga rullbiskviiti. Kreemis asendasin vahustuva vaniljekastme vahukoorega ja tavalise kohupiima ricottaga. See, mida rullbiskviidi tegemise juures kõige enam kardan, läks ka sel korral nii, kuigi Pille nõustas mind enne pikalt-laialt. Põhi sai vintske ja rullimisel murdus. Koogi lõhn ja maitse olid super. | |
Frieda Abikokk 2008-06-28 00:07:35 |
Minu tänaõhtune maasikarull - maasika-aja kõige ahvatlevam kooslus maasikad-kohupiim-vahukoor. | |
Kait Abikokk 2008-06-28 12:30:22 |
sain ka oma lubatud tordi valmis. Päris martsipanikattega ei saanud, aga siiski tegin ise suhkrumassi ja martsipani, millest said tordi kaunistused tehtud. Pildid tegemisest ja tulemusest siin [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Katja Abikokk 2008-06-28 14:52:32 |
minu rullkook banaani-kohupiimakreemi täidisega, katteks vanilje-keedukreem. | |
Põrnikas Abikokk 2008-06-28 16:07:25 |
Tegin eile pähklibiskviiti kohupiima-marjatäidisega. Ebaõnnestus :( Põhjuseks see, et suutsin retsepti lugedes kusagilt ühe nulli juurde mõtelda ehk siis 50 g pähklitest sai 500 g :) Ja neid pähkleid oli tõepoolest liiga palju. biskviit sai keeramiseks liiga paks ja mure ning maitse on ka niii pähkline, et saab vaid väga väikeste tükkide kaupa süüa (kusjuures ma olen ikka päris suur pähklifänn). aga moraal on see, et kui ikka silma järgi tundub, et midagi on nagu palju, siis tasub retsept hoolikamalt üle lugeda :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-28 16:14:59 |
Põrnikas:
Oi-oi-oi :( Ma olen ka mõnikord retsepte valesti lugenud ja siis neid päästa üritanud. Aga 500 g pähkleid on ikka suur-suur ja üsna kallis portsjon ju!
See sobib siia teemasse hästi :)
Põhjuseks see, et suutsin retsepti lugedes kusagilt ühe nulli juurde mõtelda ehk siis 50 g pähklitest sai 500 g :) Ja neid pähkleid oli tõepoolest liiga palju. biskviit sai keeramiseks liiga paks ja mure ning maitse on ka niii pähkline, et saab vaid väga väikeste tükkide kaupa süüa (kusjuures ma olen ikka päris suur pähklifänn). |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |