RULLBISKVIIT JM RULLKOOGID JA RULLTORDID

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-26 18:03:58
Kardemon:
homme tahaks kangesti teha soolast rullbiskviiti. ma muidugi ei tea kas see õnnestub.. aga eks annan teada :).... kas munakollane läheb ikka piisavalt vahtu kui pole nii palju suhkrut?!? kellelgi kogemusi?
Väga vahvad pildid - see melissibiskviidirull tundub eriti ahvatlev! Soolast rullbiskviiti päris ei saa - suhkur on biskviidi jaoks väga oluline. Aga neid nn munarulle või omletirulle saad kindlasti teha (aga tekita nende jaoks siia eraldi teema, sest kooskokkamise # 5 käigus teeme magusaid rulle :P )

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nipitiri
Abikokk
2008-06-26 20:32:36
Olen ikkagi sunnitud oma põhimõtted ümber vaatama ja otsustasin samuti rullist foto teha. Siiani olin arvamusel, et ei hakka halbu fotosid maailmasse juurde tekitama. Aga täna tunnistasin endale, et ise vaatan siin foorumites suurema huviga ikkagi neid postitusi, millel foto ka juures, ja kuigi ilusad pildid on eraldi naudingut pakkuvad, annavad ka mobiilipildid küllalt lisainfot. Ja siin siis esimene pääsuke: Tehtud, nagu rullbiskviitki, hetk tagasi. Tulevikus ehk hakkan rohelist vähemaks ja valgust rohkemaks keerama --> nii tegingi. Rullbiskviit Philadelphia toorjuustu ja maasikatega 3 muna 1,5 dl suhkrut 1 dl tärklist 1 väike pakk vahukoort 1 pakk Philadelphia toorjuustu ca 3 dl maasikaid Seekord tuli enam kui pooles ulatuses mahe rull: Koka talu munad, Rapunzeli maisitärklis, Alt-Lauri mahemaasikad. Tehnoloogiast niipalju, et ahjust tulnud biskviidi kummutan kiirelt teisele tuhksuhkruga üleriputatud küpsetuspaberile ja keeran soojast peast rulli.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-26 20:38:01
Nipitiri:
Olen ikkagi sunnitud oma põhimõtted ümber vaatama ja otsustasin samuti rullist foto tekitada. Siiani olin arvamusel, et ei hakka halbu fotosid maailmasse juurde tekitama. Aga täna tunnistasin endale, et ise vaatan siin foorumites suurema huviga ikkagi neid postitusi, millel foto ka juures, ja kuigi ilusad pildid on eraldi naudingut pakkuvad, annavad ka mobiilipildid küllalt lisainfot.
Justnimelt! Minul on igatahes väga hea meel, et Sa ümber mõtlesid :) Ja rullbiskviit on Sul ju väga kenasti taldrikule sätitud - vahukoor ja maasikas ja puha :) Muide, kui ma blogis ja siin retseptikogus oma vanu, aastatetaguseid pilte vaatan, siis on endal ka aeg-ajalt piinlik. Aga lohutan end samuti sellega, et parem kehv pilt kui ei midagi - ja proovin siis tasapisi 'üle pildistada'..

Nipitiri
Abikokk
2008-06-26 20:45:17
Pille:
Muide, kui ma blogis ja siin retseptikogus oma vanu, aastatetaguseid pilte vaatan, siis on endal ka aeg-ajalt piinlik. Aga lohutan end samuti sellega, et parem kehv pilt kui ei midagi - ja proovin siis tasapisi 'üle pildistada'..
Ma kavatsen esialgu vähemalt mobiilpildistamise juurde jääda ja üritada natuke pildistamistehnikat täiustada ja/või Photoshopis natuke rohkem kui "auto levels" teha.
JM
Abikokk
2008-06-26 22:50:38
Nipitiri:
Olen ikkagi sunnitud oma põhimõtted ümber vaatama ja otsustasin samuti rullist foto teha. Siiani olin arvamusel, et ei hakka halbu fotosid maailmasse juurde tekitama.
Ma pean nüüd oma kretinismist juurde piiksuma et isegi moblaga saab täitsa häid fotosid teha kui köögis korralik valgus põleb või siis taldriku juurde laualampi natuke aega sobivalt sättida. Pigem isegi seda viimast, lihtsalt laelamp teeb asjad tihtipeale lapikuks ja kahedimensionaalseks, eriti kui ta otse laua kohal ripub. Välguga tohiks pildistada ainult siis kui objekti taust asjast enesest ikka oluliselt heledam on (muidu lööb välk samuti asja lamedaks ja kaugem taust jääb pimedaks ja toidul nagu polekski tekstuuri). Ja alati saab kätt/fotokat tugevalt toolileenile toetades statiivi simuleerida :) Ma ise teen kõige parema meelega söögifotosid rõdulaua peal või hommikul kui päike läbi akna kööki paistab. Pildistamisega saan hakkama (kuigi mul on praegu ainult pisike seebikarp), loodetavasti toitude välimus jõuab tasapisi harjutades ka adekvaatsele tasemele :D

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Nipitiri
Abikokk
2008-06-27 09:30:53
JM:
Ma ise teen kõige parema meelega söögifotosid rõdulaua peal või hommikul kui päike läbi akna kööki paistab.
See seal ülal on õhtuses päikesevalguses. Tegelikult ju tänapäeva moblad on paremad kui algusaegade digiseebikad, tuleb lihtsalt natuke harjutada. Nt õppida sellest domineerivast rohelisest jagu saama.
Proua Simpson
Abikokk
2008-06-27 11:49:43
Oh ei taha kohe kurta, aga juunikuu on nii kiire olnud, et ei jäägi vist muud üle, kui kadedalt ja kurvalt pealt vaadata. Ideed on siin head :) Tahaks kohe väga jõuda selle beseerullini. Kes seda juba teinud on, ehk on näpunäiteid, mida kohe kindlasti tähele panema peaks, et see õnnestuks? Ja kas te panite beseemassi ahjuplaadile või mingisse koogivormi? Seda justkui retseptist ei järeldu. Aga võibolla olen praegu ka lihtsalt liiga hajameelne ja ei loe retsepti õigesti välja....
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-27 12:52:12
Proua Simpson:
Tahaks kohe väga jõuda selle beseerullini. Kes seda juba teinud on, ehk on näpunäiteid, mida kohe kindlasti tähele panema peaks, et see õnnestuks? Ja kas te panite beseemassi ahjuplaadile või mingisse koogivormi? Seda justkui retseptist ei järeldu. Aga võibolla olen praegu ka lihtsalt liiga hajameelne ja ei loe retsepti õigesti välja....
No mina olen seda beseerulli teinud. Retseptis on kirjas, et ahjuplaadil - mina tegin üsna väikesel ahjuplaadil, nii et rull jäi üsna paks. Järgmisel korral kasutan tavalist suurt ahjuplaati, sest siis jääb beseeplaat õhem ja seda annab paremini rulli keerata.. See, et besee ei tohiks liiga paks olla ja liialt kuivaks küpsetatud olla, ongi vist põhilised näpunäited.

Zapxpxau
Abikokk
2008-06-27 13:08:52
Tegin ka beseerulli ahjuplaadil, jäi kena õhuke ja sai ikka mitu keerdu keeratud, nagu päris rullbiskviiti.

Zap*

Nipitiri
Abikokk
2008-06-27 20:05:59
Beseerull vahukoore ja maasikatega: Vahukoorele lisasin topsi Activia maitsestamata jogurtit, sobis väga hästi. Küll need rullid saavad ruttu valmis!
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>