Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-07 16:02:54 |
See on Sul mõnusalt jõulune rullbiskviit tõesti, Mann!
Tõstan siia Gunneli eilse küsimuse (ja ühtlasi kustutan tekitatud eraldi rullbiskviidi teema). Osad küsimused on siinse kooskokkamise teema raames juba ka vastuse saanud:
Gunnel 6.12.2008:
Proovisin eile oma elu esimest rullbiskviiti teha. Lugesin eelnevalt vähemalt 10 retsepti läbi ja üritasin välja selgitada, mis nipiga seda biskviiti rulli peaks saama keerata. Mingit nippi muidugi kuskil kirjas polnud, tegin lihtsalt nii nagu retseptides kirjas ja nagu arvata oligi, ei tulnud midagi välja. Rullikeeramine osutus täiesti võimatuks, biskviit läks lihtsalt murdekohtadest katki. Mul on kahtlus, et biskviiti peaks keerama võimalikult kuumalt. Retseptides oli aga igal pool kirjas "lase jahtuda, sega täidis valmis, pane täidis biskviidile, keera rulli" (Nami-Nami omades ka). Teiseks, ma ei saa aru, mis funktsiooni täidab tärklis selles biskviidis? Mulle tundub, et tärklis just rikubki asja ära ja muudab küpsetise krõbedaks ja paindumatuks. |
|
Gegegerda Abikokk 2008-12-07 17:16:17 |
Gunnel, ma arvan, et sa peaksid biskviidi peale ahjust väljavõtmist õrnalt rulli keerama (nii, et õhk ikka läbi käib ja jahutab) ja jahutama. Seejärel keerad lahti ja määrid sinna oma täidise ning siis uuesti rulli ja külmkappi mõneks ajaks seisma. www.gegegerda.blogspot.com |
|
Merilin Abikokk 2008-12-07 17:47:00 |
Pille:
Esiteks ei tohi biskviiti üle küpsetada, et see ära ei kuivaks. Siis keerata tagurpidi suhkruga üle puistatud pinnale ja lõigata ära kõvemad-krõbedamad ääred (igast küljest nii, et biskviit katsudes igalt poolt võrdselt pehme on). Siis katad biskviidi küpsetuspaberiga ja keerad soojast peast lõdvalt rulli (mitte tihedalt). Lased jahtuda, rullid lahti, määrid täidisega ja rullid kokku tagasi. Alati on töötanud. Ilma tärkliseta biskviit peaks olema veel halvemini rullitav.
Teine variant on ääred ära lõigata kohe ahjupannil ja sellesama küpsetuspaberiga, millel biskviit küpses, kergelt kogu kupatus rulli keerata ja jahtuda lasta. See on Sul mõnusalt jõulune rullbiskviit tõesti, Mann! Tõstan siia Gunneli eilse küsimuse (ja ühtlasi kustutan tekitatud eraldi rullbiskviidi teema). Osad küsimused on siinse kooskokkamise teema raames juba ka vastuse saanud: Gunnel 6.12.2008:
Proovisin eile oma elu esimest rullbiskviiti teha. Lugesin eelnevalt vähemalt 10 retsepti läbi ja üritasin välja selgitada, mis nipiga seda biskviiti rulli peaks saama keerata. Mingit nippi muidugi kuskil kirjas polnud, tegin lihtsalt nii nagu retseptides kirjas ja nagu arvata oligi, ei tulnud midagi välja. Rullikeeramine osutus täiesti võimatuks, biskviit läks lihtsalt murdekohtadest katki. Mul on kahtlus, et biskviiti peaks keerama võimalikult kuumalt. Retseptides oli aga igal pool kirjas "lase jahtuda, sega täidis valmis, pane täidis biskviidile, keera rulli" (Nami-Nami omades ka). Teiseks, ma ei saa aru, mis funktsiooni täidab tärklis selles biskviidis? Mulle tundub, et tärklis just rikubki asja ära ja muudab küpsetise krõbedaks ja paindumatuks. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Kiilike Abikokk 2008-12-07 21:18:55 |
siia võiks lisada veel, et kui küpsetuspaber ei taha biskviidi küljest ära tulla siis jaheda ja niiske svammiga küpsetuspaber "üle käia" . Nii tuleb küpsetuspaber paremini biskviidi küljest lahti - mõnikord lausa nii et midagi ei jää biskviidist küpsetuspaberi külge. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-14 15:54:45 |
Gunnel 6.12.2008:
Tegin eile pohla-karamellirulli. Peale ahjust väljavõtmist kummutasin suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja lasin jahtuda. Tunni aja pärast võtsin pealmise (ehk ahjus olnud) küpsetuspaberi ära ja keerasin rulli. Ei murdunud kuskilt..
Kõige olulisem on minu arust juba Thredahlia mainitud mitte-üleküpsetamine - usu mind, see tunnetus tuleb kogemustega :)
Mul on kahtlus, et biskviiti peaks keerama võimalikult kuumalt. Retseptides oli aga igal pool kirjas "lase jahtuda, sega täidis valmis, pane täidis biskviidile, keera rulli" (Nami-Nami omades ka). |
|
Marit Abikokk 2008-12-15 15:24:54 |
Sai tehtud mangorullbiskviiti, vahel läks mangokompott ja vahustatud floravanilla, mõnus! | |
Martiina Abikokk 2009-01-11 21:17:38 |
Rullbiskviit on hea ja lihtne küpsetis minuarust. Väga maitsev tuleb. Ja hea on selle juures see, et võimalusi erinevateks maitseteks on nii palju. Minu lemmikud on viimasel ajal hapukama maitsega rullbiskviidid. Näiteks eile tegin lihtsalt pohlamoosiga rullbiskviiti. Samas, eelmine nädal tehud biskviit tuli ka väga hea. Täidiseks segasin jõhvikamoosi vahukoorega. Oli hea seos hapukamast moosist ja magusast vahukoorest :) Ilus roosa täidisega kook sai :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-11 21:40:25 |
Aniitram:
Ma tegin sel nädalal kakaorullbiskviiti jõhvika-toorjuustutäidisega. Oli ka väga mõnus hapuka täidisega rullkook (retsept siin).
Minu lemmikud on viimasel ajal hapukama maitsega rullbiskviidid. Näiteks eile tegin lihtsalt pohlamoosiga rullbiskviiti. Samas, eelmine nädal tehud biskviit tuli ka väga hea. Täidiseks segasin jõhvikamoosi vahukoorega. Oli hea seos hapukamast moosist ja magusast vahukoorest :) Ilus roosa täidisega kook sai :) |
|
Spidur Abikokk 2009-01-13 16:54:57 |
mina tegin täna rullbiskviiti. vahele läks maasika toormoosi, vahukoor kodujuustuga ja banaan. | |
Tullia Abikokk 2009-02-01 17:49:00 |
Tegin täna rullbiskviiti ja see õnnestus ideaalselt. Muidu on mul üks igavene häda biskviidi ja selle rullikeeramisega olnud. Täna tegin biskviidi rukkirulbiskviidi retsepti järgi. Täidiseks panin jõhvikamoosi ja Pajumäe jõhvikakohupiima. | |
<< < 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 > >> |