RULLBISKVIIT JM RULLKOOGID JA RULLTORDID

Liilia
Abikokk
2011-04-13 20:33:54
Kolhoositar:
Minul on mure. Mu biskviit vajub alatiiiiiiiii alla. Siin piltidel on mõnel nii ilus ja kohev "saiane" biskviit. Minul tuleb rohkem selline omlett. Panen biskviidi kuuma ahju, täna oli ahi soojas vähemalt 20 minutit, temperatuur oli 220. Biskviit oli ahjus ca 8-9 minutit. Kas võib süüdistada allavajumises seda, et ma alati jahu ei sõelu? (Kuigi ka siis kui sõelun vajub alla). Munad vahustab mul KA, lasen kohe mitu minutit, niikaua kuni on hele, vormi hoidev vaht. Jahu segan sisse puulusikaga, liigutustega ülevalt alla. retsept on 1:1:1. Paberi küljest lahtisaamisega pole mingit probleemi. Saan kõik ühe küpsetuspaberiga tehtud, st tõmban biskviidi maha ja rullin selle sama paberiga kokku. Suhkrut kuskile ei raputa.
mina küpsetan 200-krradises ahjus 12 minutit ja saab küps ning jääb alati ilus kohev. Minu nipiks on see, et lisan veidi küpsetuspulbrit ja osa jahu asendan tärklisega.

Köögitoimkond

Blondie
Abikokk
2011-04-14 10:58:42
Liilia:
Kolhoositar:
Minul on mure. Mu biskviit vajub alatiiiiiiiii alla. Siin piltidel on mõnel nii ilus ja kohev "saiane" biskviit. Minul tuleb rohkem selline omlett. Panen biskviidi kuuma ahju, täna oli ahi soojas vähemalt 20 minutit, temperatuur oli 220. Biskviit oli ahjus ca 8-9 minutit. Kas võib süüdistada allavajumises seda, et ma alati jahu ei sõelu? (Kuigi ka siis kui sõelun vajub alla). Munad vahustab mul KA, lasen kohe mitu minutit, niikaua kuni on hele, vormi hoidev vaht. Jahu segan sisse puulusikaga, liigutustega ülevalt alla. retsept on 1:1:1. Paberi küljest lahtisaamisega pole mingit probleemi. Saan kõik ühe küpsetuspaberiga tehtud, st tõmban biskviidi maha ja rullin selle sama paberiga kokku. Suhkrut kuskile ei raputa.
mina küpsetan 200-krradises ahjus 12 minutit ja saab küps ning jääb alati ilus kohev. Minu nipiks on see, et lisan veidi küpsetuspulbrit ja osa jahu asendan tärklisega.
Ei taha küll kõlada esoteerilisena, aga äkki sa lihtsalt muretsed liiga palju ja suurest kurbusest vajub biskviit kokku? :D Tegelikult äkki on asi järsus temperatuurimuutuses - ära ava vahepeal ahju ust ja kui valmis, siis tee ahju uks lahti ja lase jahtuda, ära tõsta kohe välja. Muide, mina küpsetan 180-190 kraadi juures hoopis...
Kolhoositar
Kokaõpilane
2011-04-14 16:47:27
Blondie:
Liilia:
Kolhoositar:
Ei taha küll kõlada esoteerilisena, aga äkki sa lihtsalt muretsed liiga palju ja suurest kurbusest vajub biskviit kokku? :D Tegelikult äkki on asi järsus temperatuurimuutuses - ära ava vahepeal ahju ust ja kui valmis, siis tee ahju uks lahti ja lase jahtuda, ära tõsta kohe välja. Muide, mina küpsetan 180-190 kraadi juures hoopis...
Esoteerikat ei saa välistada :) a ma proovin siis jahedamas ahjus. Ma mudu ust vahepeal lahti ei tee.
Triinpvr
Abikokk
2011-04-14 20:05:38
See on ka natuke nagu esoteerika, aga mitte päris. Mu isa rääkis, et tema olevat lugenud, et pärast seda kui biskviiditaigen on kokku segatud ei tohi sellega/selle juures äkilisi liigutusi teha. Näiteks, et võtad lusika taignast välja ja siis kopsid selle kausi serva vastu puhtaks. Ei tea, katseid pole teinud :D

laualamp.wordpress.com

Kolhoositar
Kokaõpilane
2011-04-14 20:12:16
Triinpvr:
See on ka natuke nagu esoteerika, aga mitte päris. Mu isa rääkis, et tema olevat lugenud, et pärast seda kui biskviiditaigen on kokku segatud ei tohi sellega/selle juures äkilisi liigutusi teha. Näiteks, et võtad lusika taignast välja ja siis kopsid selle kausi serva vastu puhtaks. Ei tea, katseid pole teinud :D
Jaa, mu ema ütleb ka, et kopsida ei tohi vastu kaussi. Seda ma kaaaa pole teinuuud :( äkki see on tõesti saatuse poolt ikkagi määratud - rullbiskviidiandekad ja -vähemandekad.
Kardemon
Abikokk
2011-04-14 23:55:35
Lausperfektne:
Kui arvad, et on valmis, tee ahju uks lahti ja kuula, kui krõbiseb siis ei ole veel valmis, kui on vaikus siis on valmis. (Tallinna Teeninduskooli õpetajate õpetus oli selline)
Sõrmega tuleb katsuda.. kui vajutades krõbiseb, siis peab veel küpsema.. kui vetrub, siis valmis. Mulle jäi selline õpetus sealt meelde :)

http://kardemon.blogspot.com

Lausperfektne
Kokaõpilane
2011-04-15 08:00:00
Seda, et järske liigutusi ei tohi teha olen minagi kuulnud, ahju ust ei tohi pauguga kinni panna ja kui plaati või vormi ahju paned siis tuleb seda ettevaatlukult teha.
Pisi-Pisi
Abikokk
2011-04-15 12:17:24
Ja tuul ei tohiks ka vastvalminud vahule peale käia (tuuletõmme), võib lössi vajuda.

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Zapxpxau
Abikokk
2011-04-15 14:18:47
:D See jutt läheb natuke käest ära juba. Varsti ütleb keegi, et keksle ühel jalal ümber parema õla, samal ajal nõiasõnu pobisedes :D Ma olen nii kausiääre vastu lusikat koputanud, ahjuust paotanud kui ka tainast koos vormiga vastu lauaäärt kopsinud, et too ühtlasemalt äärtesse valguks ja pole auku vajunud. Probleem on vist ikka mujal.

Zap*

Pisi-Pisi
Abikokk
2011-04-15 15:28:48
Tegelikult näen mina kaht võimalikku probleemi - kas vahustatakse liiga vähe/palju ja seetõttu vajub kokku või on ahi liiga kuum (ma ise küpsetan 200C juures). Kahtlustan pigem teist probleemi. Ise ma hoian iga kord hinge kinni, et oleks parasjagu vahul. Ja jahu sissesegamine on omaette teema, alati leian ma kusagilt kausipõhjast jahupesakese, urr.

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>