Suvine kukeseene- ja puravikuhooaeg

Eva
Abikokk
2009-07-27 22:38:44
Anni Arro raamatu põhjal said järele proovitud kukeseenepelmeenid, soovitan!

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-28 08:48:12
Eva:
Anni Arro raamatu põhjal said järele proovitud kukeseenepelmeenid, soovitan!
Kõlavad igati ahvatlevalt. Ma mõtlesin ise paar nädalat tagasi ühe mõnusa porgandi-kukeseenepiruka välja - jäin tulemusega väga rahule ja teen kindlasti veelgi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2009-07-28 10:19:29
Tegime eile kukeseeni portevini-koorekastmes. Ülimaitsev. Täna lõunaks on plaanitud penned kukeseentega.

Kätrini kokkamispäevik

Aurora
Abikokk
2009-07-28 10:58:36
Eile õhtul kukeseenekastet tehes avastasin, et nisujahu otsas. Kuna plaan oli ikkagi lusikatäie jahuga kastet paksendada, siis käiku läks rukkijahu. Väga mõnus kaste sai. PS Kuskilt meelest, vist oli Profa see, kes seda juba teinud ja kiitnud
Seenekas
Abikokk
2009-08-01 22:26:06
Täna saime nii kukeseeni, kui puravikke, milles sai lõunaks maitsev seenerisoto.
Seenekas
Abikokk
2009-08-03 00:15:51
Täna läksin uurima, kas kopliservas mõni šampinjon on. Polnud. Tagasi tulin särgitäie puravike, kuldpilvikute ja paatpivikutega. Vaat mis vahvad nimed kahel viimasel! Selliseid pole ma siin varem rohkelt näinud. Särgitäis tähendas seljas võetud T-särgi varrukate kokkusidumist ja sellise koti moodustamist. Nii laisk, et ei viitsinud korvi järgi tulla! Valmistasin neist suurteks tükkideks tükeldatutena sibula ja tomatiga praetud olluse, mille nimetasin pitsakatteks, maitsestasin basiilikuga ja pistsin purkidesse.
Seenekas
Abikokk
2009-08-04 23:23:21
Paistab, et pean eilset postitust kordama - jälle kläks käiku särk ja korjasin kuldpilvikuid. Paraku tuli nad nüüd vastu ööd ka pannile lõikuda, see poolöine toimetamine pole nii tore, aga seenele kisub nagu magnetiga.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-04 23:30:15
Seenekas:
Paistab, et pean eilset postitust kordama - jälle kläks käiku särk ja korjasin kuldpilvikuid. Paraku tuli nad nüüd vastu ööd ka pannile lõikuda, see poolöine toimetamine pole nii tore, aga seenele kisub nagu magnetiga.
Mul sama seis - seente korjamine ja söömine meeldib väga, aga vot see puhastamine on üks suur tüütus! Kukeseentega pole ehk hullugi, aga sügiseti korjame ikka erinevaid seeni ja siis jaota praadimiseks, külmutamiseks, kupatamiseks, soolamiseks, marineerimiseks jne neid..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kirsike
Abikokk
2009-08-04 23:40:04
Pille:
Seenekas:
Mul sama seis - seente korjamine ja söömine meeldib väga, aga vot see puhastamine on üks suur tüütus! Kukeseentega pole ehk hullugi, aga sügiseti korjame ikka erinevaid seeni ja siis jaota praadimiseks, külmutamiseks, kupatamiseks, soolamiseks, marineerimiseks jne neid..
Sama siin :) Ma armastan korjata ja süüa ja isegi valmis tegemine on täitsa meeltmööda, aga puhastamine on üks igavene tüütus. Õnneks mees võtab seda kui paratamatust ja tavaliselt teeb ise ära :) Ja õnneks või kahjuks on meie peres eranditult kõik seenesööjad, marineeritud puravikud kaovad sahvrist isegi liiga kiiresti.

Lindude toitmine

Merilin
Abikokk
2009-08-05 11:25:38
Eeee... kuidas täpselt te neid puravikke marineerite, et head saavad? :P

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>