Veronika Abikokk 2008-07-11 17:50:14 |
Vot just jäätiste osas olen pidanud ikka ja jälle pettuma. Minu maitse jaoks on nad lihtsalt liiga munased või liiga magusad... :( | |
Zapxpxau Abikokk 2008-07-22 21:31:35 |
Proovisin pühapäeval Bonaparte šokolaadi-metskirsijäätist ja toorjuustujäätist. Šokolaadi-kirsi oma oli hästi šokolaadine, kirsitükid olid küll suus tunda, aga kirsside maitse jäi küll šokolaadi varju. Toorjuustu oma oli väga omapärase maitsega, päris juustune kohe, aga tekstuur oli jube jäine nagu oleks halvasti segatud külmutamise ajal, sellised vesised jäätükid olid sees. Kahjuks passionijäätist ei olnud, väga tahaks seda võrrelda omatehtud passionijäätisega. Reedel ongi jälle selle jäätise tegemine ees, Stockist leidsin viimase karbi lillasid granadille :D Cannelésid ka ei olnud, jälle. Aga see eest ostsin prooviks makroone, kahte sorti oligi ainult - sidruni ja vaarika. Vaarika omad meeldisid mulle rohkem, besee oli mõnusalt pähkline aga ehk tsutikene üleküpsenud (mõni oli nii rabe, et lagunes käes ära). Võib öelda, et arenguruumi on, aga olid ok. Välimus võiks kõvasti parem olla, minu kaheksast küpsisest vaid kolm olid pealt sileda mütsi ja niinimetatud jalakesega. Suurused olid väga erinevad, mõni pisike kui nööp. | |
Ussicke Abikokk 2008-08-29 00:03:47 |
Mulle meeldivad nende küpsetised - lehetaigen on PÄRIS, hää või maitsega ja mitmekihiline. Endal kodus küll šokolaadisaiad nii hääd välja ei tulnud, mis tähendab ainult üht: aeg-ajalt tuleb võtta hõlmad vöö vahele, istuda trammi ja kolistada sellega stiilselt Linnahalli peatusse, sealt teha paar-kolm elegantset jooksusammu ja hoida ukse taga pöialt, et need "minu" saiakesed veel otsas ei oleks... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-22 11:46:15 |
Küsimus siis eelkõige püsikülastajatele - Amööb jne :) Lubasin täna sõbranna juurde koogi kaasa küpsetada, aga no läks teisiti. Kuna pealelõunal satun niiehknii vanalinna, siis mõtlesin midagi Bonaparte'st kaasa osta. Mõtteis on mingi väike tort-kook (pigem selline Sacheri või toorjuustukooki meenutav asi ja mitte suur kreemitort). Peaks jätkuma ca 6le inimesele. Mida soovitate? On seal üldse selliseid terveid torte-kooke saada, kui ette tellinud ei ole? Või pean võtma assortii erinevatest koogi- ja tordilõikudest? | |
Amööb Abikokk 2008-09-22 12:13:50 |
Ehee, mina püsikülastaja :D
Tegelikult ma sulle väga adekvaatset nõu ei oskagi anda, sest minu ostelused piirduvad wrapide ning pisikeste koogikestega, mida on võimalik akna all olevast letist osta. Neid ma võin sulle küll kiita, eriti Macarooni pistaatsiakreemi ja maasikatega ning vaarika/kirsitarte vaniljekreemiga. Need saab ilusti pooleks lõigata ning kahele on täitsa piisav - oleneb loomulikult maiasmokluse astmest :D
Aga kuna Bonaparte's on nii suur koogikeste-tartlettide valik, siis kindlasti tasuks võtta erinevaid, et proovida saaks kõik natuke. Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Veronika Abikokk 2008-09-22 12:25:45 |
Ka püsikunde :D Põhimõtteliselt, kui ette pole tellinud, siis tervet kooki sealt ei saa. Hommikul veel kohvikust saaks terve koogi kaasa, kuna siis on ta just müüki tulnud. See, kui palju päeva lõpuks erinevaid kooke järel on sõltub külastajatest :) Vahest on täiesti puhas vuuk, teine kord on jällegi vaat et kogu kook alles. Amööbi poolt soovitatud makroon pistaatsiakreemi ja maasikatega on küll väga hea. Vaarikakorv on ühe mu töökaaslase täielik lemmik, kuid ise pole seda proovinud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-23 08:56:39 |
Aitäh soovituste eest! Eilne külaskäik lükkus sisepoliitiliste arengute tõttu nädalakese võrra edasi, aga Bonaparte makroone ostsin sellegipoolest. Kilohind tundub krõbe (330 kr?), aga kuna küpsetised on hästi kerged, siis sain 80 krooni eest 12 makrooni, mis polegi nii hull. Eile oli kolme sorti makroone - sidruni (kollased), vaarika (roosad) ja pistaatsia (rohelised). Kõige enam meeldisidki pistaatsia omad, siis vaarika omad. Sidruni omadel oli minu jaoks mingi tugev kõrvalmaitse juures, mis väga ei istunud. Edaspidi neid ei võtaks. Zapxpxauga ses mõttes nõus, et olid pealt liiga mühklikud ja erineva suurusega, aga sellegipoolest ostaksin neid sealt teine kordki külla minekuks kaasa. Söömisel küll pudisevad, aga sellegipoolest läheks vast hästi peale :D | |
Marju Abikokk 2008-09-24 17:50:56 |
Pille:
Olen Pillega täpselt nõus :) Rohelised olid väga head, roosad kah, aga kollaste maitse oli ligia laialivalguv. Polnud seda väikest konkreetsust, mida selline magus asi võiks minu meelest omada. Sõin makroone esimest korda ja pean ütlema, et nad olid üleüldse tunduvalt maitsvamad, kuid pealtnäha võiks arvata. Eile oli kolme sorti makroone - sidruni (kollased), vaarika (roosad) ja pistaatsia (rohelised). Kõige enam meeldisidki pistaatsia omad, siis vaarika omad. Sidruni omadel oli minu jaoks mingi tugev kõrvalmaitse juures, mis väga ei istunud. Edaspidi neid ei võtaks. |
|
Netcat Abikokk 2008-10-28 00:57:31 |
Mina kirjutaksin vahelduseks siis sellest restoranipoolest. Oli hiljuti põhjust valida üks kallim koht pidulikuks õhtusöögiks ja valik langes Bonaparte'i kasuks. Eelkõige just nende uue menüü tõttu, varasemad kogemused puudusid.
Lühidalt:
* taustamuusika (niipalju, kui seda oli või üritas olla) oli üsnagi ebaõnnestunud
* eelroad olid vapustavalt head
* serveeringu kaunidusele ei saa samuti midagi ette heita
* seevastu tervitusamps ei jätnud mingit muljet
* omapäraseks üllatuseks olid enne roogade saabumist pakutud kuklid (üllatus seisnes siis selles, et mõned neist olid nii kõvad, et katkisaamiseks oleks saag paras olnud)
* klaasiga saada olevate veinide valik on nadi, ja sellestki kõike polnud olemas
* varem on kuulda olnud, et inimesed nurisevad Bonaparte menüü loetavuse üle (et puha prantsuse keeles jne) selle üle küll kurta ei saa, kõik on arusaadav
* põhiroaks sai valitud part. Lisand oli ülimaitsev, kahjuks jättis part ise üsna kahvatu mulje.
* dessert kah kahjuks ei vapustanud millegagi. valisin kõige huvitavamana tundunud pakkumise (mingi šokolaadifondüü rohelise pipra jäätise ja toorjuustukoogiga, ja mingi neljas komponent oli seal veel). Lootused olid suured, ent mulje jäi selline, et ükski komponent eriti ei sobinud teistega kokku. Jäätis ise oli kah pettumus - tegelikult mage, lihtsalt terved pipraterad olid sees.
* teenindus oli viisakas, isegi pisut kohmetukstegevalt nõnda. Mu kaaslane hiljem isegi nurises, et liiga tihti käidi meie lauale "tähelepanu pööramas" ega lastud rahus olla (mu enda arvates oli täiesti ok).
Lõppkokkuvõttes: endiselt jäävad ületamatuks minu senised parimad restoranikogemused Michelis. Pidid nad selle siis kinni panema, nüüh! Bonapartes olen ma nüüd käinud, ja kui kohvikusse läheb ikka istuma ehk, siis restoraniga - nende hindade juures - enam katsetada ei soovi. Nii palju on veel teisi kohti, kus pole kordagi käidud... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Merilin Abikokk 2008-10-28 10:34:53 |
Minu kogemus selle koha restoranipoolega on küll aastatagune, aga part polnud ka sel ajal lemmik. Esiteks saabus lauda peaaegu prääksuvana (ja ma ei pirtsuta toore lihaga, aga see oli liig) ja siis toodi tagasi puiselt läbiküpsena... Samas köögiviljalisandit kiidan minagi.
Tiigerkrevettide maitse oli tugeva veinikastmega lihtlabaselt "tapetud", aga see on ilmselt pigem minu maitsekiiks...
Teenindusele pole küll midagi ette heita ja serveering kena :)
Muusikat ei mäleta, aga õhustik oli mõnus.
Eelistan ka edaspidi nende kohvikupoolt. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |