BONAPARTE kohvik-restoran, Pikk tn 45; Bistroo Foorumi keskuses

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2008-10-28 14:06:52
Praegu on need mingid veinis hautatud pirnid, mis seal pardi lisandiks on. Väga head pirnid. Aga paraku kogu pardi hävitamise aja keerles jutt meie lauas selle ümber, millistes erinevates kohtades me oleme paremaid parte saanud (sh. oma kodus).

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2008-11-05 00:28:34
Kuna päeval nägin internetis ilusaid makroone ja isu muudkui kasvas, leppisin ühe kokkusaamise just Bonaparte´is, et siis kohvi juua ja makroone süüa :) Kohvikus vaatas tüdruk mind suurte silmadega "te mõtlete ikka neid makaroone?"... Selgus, et kohvikus on otsas. Ja kõrvalpoes "oi, neil seal ei ole". Olin üdini pettunud ja otsustasime hoopis Hella Hunti minna :) Aga! ei andnud mulle rahu ja läksime siiski Bonaparte´i poest läbi ja seal oli üks suuuur hunnik makroone, ka sealse tüdruku sõnul "makaroone". Ostsin kõiki värve jälllegi (ei tea, miks, sest heledad pold ju head) ja selgus, pistaatsia omad vist olid vanad või ebaõnnestunud, igatahes väga kõvad ja nätsked. Roosad olid üsna hõrgud ja pehmed, õnneks. Lisaks olid neil uued makroonid, šokolaadiga. Sees oli paks šokolaadipulk vms, mis minu arust oli liiga tugev ja see, mis minu lühikese makroonikogemuse jooksul on makrooni hakanud tähendama jäi nagu varjule, šokolaad lihtsalt oli nii tugev. See "makaroon" kõlas ülinaljakalt, aga nende tüdrukute järjekindlust ajas hirmu peale.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-11-05 07:23:20
Marju:
See "makaroon" kõlas ülinaljakalt, aga nende tüdrukute järjekindlust ajas hirmu peale.
No eks see ole otsemugandus prantsuse-inglise keelest. Aga mina seda 'makrooni' välja ei mõelnud, Saagpaku kogukas eesti-inglise sõnaraamatus (1982, 1992) on see armas sõna täitsa olemas: makroon (üks mandli- või pähkliküpsis) s. it. macaroon. Ilmselt seepärast, et kuigi tänapäeval kasutatakse itaaliapäraste jahutoodete jaoks sõna 'pasta', siis 1980ndatel oli selleks 'makaron' ja keelespetsid valisid siis 'macaroon' vasteks põhjanaabrite eeskujul 'makroon' :) (vrdl taani ja rootsi 'makroner') (Kopeerin selle lõigu kokandusalase õigekeele ja makroonide teemasse ka)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Heleen
Postitusi: 302
Abikokk
2008-12-30 20:21:40
Täna käisin Bonaparte Deli-s. Ei olnud see, mida ma lootsin, kuid jah, oma osa mängis ka tüsimus poe otsimisest (mäletasin aadressi valesti ja kõmpisin mööda vanalinna pea laiali otsas ringi, lõpuks leidsin õige koha :D). Miks ma sinna läksin ei ole raske arvata, neid meie nimetatud makroone ostma ;) , seal olid need nimetatud macaroonküpsisteks. Olid sidruni, pistaatsia ja vaarika omad. Pettusin täielikult. Makroonid olid niii-niii kokku vajunud, nagu pannkoogid, vaarika omad olid enam vähem ilusad, kiusatusest ja jonnist, et poodi nii kaua otsisin ostsin ikka mõned (vaarika omad ainult). Nüüdseks olen kaks tükki nahka pannud, väga head. Cannele koogikesi ei näinud.. Aga kindlasti lähen ma sinna ükskord tagasi, pistaatsia makroone tahaks ka väga ja seal oli veel mõni isuäratav maius :P

Armastus käib kõhu kaudu :)

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-07-04 10:47:51
Bonaparte on avanud Narva mnt FOORUMI KESKUSES* uue söögikoha, Bonaparte Bistroo. (Vasakul taga, kus enne oli Café Peterson). Müügil saiakesed, jäätised-sorbetid, salatid ja lõunapakkumised. Me eile korralikku lõunat ei söönud, võtsime degusteerimiseks jäätised - palli vanillijäätist, palli metskirsi-šokolaadijäätist ja palli leivajäätist. Leivajäätis mulle täitsa maitses, teised oli magusad ja rammused. Kui millalgi lõuna paiku kesklinnas olen, siis kindlasti lähen ja söön ka lõunat seal. Sisekujundus oli mõnus kerge ja samas kutsuv. Tänases EPLis kirjutab Köögi Komando ka Bonaparte Bistroost: Psst! Bonaparte’i bistroo * Kui te juba Foorumi Keskuses olete, siis astuge läbi ka sealsest LUSHi poest (Lush on kenasti Nami-Nami erinevaid lugejakampaaniaid toetanud, seepärast :P)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-07-14 08:52:57
Arvustus uue Bonaparte Bistroo kohta Postimehes: Bonaparte’il uus pesa (12.7.2009)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-07-22 14:42:53
Kohv on neil hea, võib julgesti juua :)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Maias Mai
Postitusi: 35
Kokaõpilane
2009-07-22 14:58:54
Ma olen 2 päeva nüüd lõunal käinud. Eile sõin spinati-ingveri püresuppi (40eek) ja täna aurutatud lõhefileed kartulipudruga (55eek). Minu arvates äärmiselt hea hinna-kvaliteedi suhe. Tõesti maitsev.
Cracilis
Postitusi: 109
Abikokk
2009-07-23 12:20:05
Mina sattusin kunagi restorani seoses firma sünnipäevapeoga, see oli eelmise aasta oktoobris siis. Mina ei virise, kõik oli väga maitsev, välja arvatud magustoiduks olev tort. Ma ei mäleta täpseid nimesid, aga eelroaks oli peaaegu toorestest pardilõikudest, hunnikust rohelisest ja Dijoni sinepist tehtud kastmega väike taldrikutäis. Kaste oli hea, part natuke liiga toores minu jaoks. Pearoog oli seevastu lihtsalt super. Veiseliha lehttainapadjandil koos kartulipüreega. Kolleegid Tartust muidugi virisesid, et portsud väikesed, sülti, heeringat ja muud sellist asja ei olnud ja et joogiks sai ainult veini ja vett. Aga mulle meeldis, vähemalt midagi teistmoodi kui tavaliselt.
Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2009-07-24 19:32:48
Lõunatasin emaga täna bistroos. Tellisime kahepeale grillitud võikala tandoori kuskussi ja salsakastmega (55.-) Toodi kenasti kahel taldrikul. Magusaks mustikapirukas mandlikreemiga ja caffe latte. Kõik oli väga maitsev, ainuke mille kallal nuriseda sai, oli teenindus (kook unustati lauda tuua, pidin minema küsima). Kindlasti lähen ka teinekordki :)

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>