Milline näeb välja hea toiduretsept?

Tiina
Abikokk
2008-06-29 21:57:13
David Leibowitzi blogis on kena postitus samal teemal: Whats a handful? - kuidas leida tasakaal üksikasjaliku kirjeldamise ja olulise edasiandmise vahel. Ka kommentaarid olid huvitavad lugeda.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Marju
Abikokk
2008-06-30 14:29:16
Tiina:
David Leibowitzi blogis on kena postitus samal teemal: Whats a handful? - kuidas leida tasakaal üksikasjaliku kirjeldamise ja olulise edasiandmise vahel. Ka kommentaarid olid huvitavad lugeda.
Njaa... Täitsa lahe jutt. Lebowitzi lugejad paistsid pooldavat sellist vabamat kirjeldus. Mulle näiteks ikkagi meeldib, et kui on öeldud, et kaste peaks vähenema poole võrra, et kui kaua selleks umbes kulub või et kui öeldakse, et ära üle keeda, muidu läheb tükki, et siis kas selleks kulub minut või kümme minutit.
Katja
Abikokk
2008-07-03 12:52:31
minu poolest võib see kaaalikas olla retseptis niisama ja töökäigus äkki kuubikuteks muutuda kuna enne toidu valmistamist loen retsepti põhjalikult läbi ja mõttes teen ka kõik liigutused kaasa, sealt siis saan aru, millal üks või teine koostisosa millisel kujul esinema hakkab.

http://koogel-moogel.blogspot.com

Edith
Abikokk
2008-08-07 11:24:14
mulle täitsa meeldib selline tehnoloogia kaardi stiil ala alguses kõik ained ja kogused (hea kui on öeldud võimaluse korral tükkides mitte et 60g muna vaid näiteks 1muna :) siis tehnoloogia stiilis: 1) pese ja puhasta juurviljad, tükelda (tükelduskujud) jne

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Täpik
Abikokk
2008-08-14 16:22:16
soovitavalt mahub ühel leheküljele, samade mõõtühikutega e kui on dl siis olgu dl, mitte klaasid ja karbid ja pakid :/. Kookide puhul võiks vormis suurus, ahju temperatuur ja küpsemisaeg ka olla.... ajakulu on suhteliine ja indiviiditi erinev mõiste. Loomulikult on oluline teada, kui ikka kolm päeva vana saia tuleb lõigata (ja palju saia ja päevi tegelikult kulub) :D
JM
Abikokk
2008-08-14 16:59:24
Tiina:
David Lebovitzi blogis on kena postitus samal teemal: Whats a handful? - kuidas leida tasakaal üksikasjaliku kirjeldamise ja olulise edasiandmise vahel. Ka kommentaarid olid huvitavad lugeda.
Lebovitzil oli tore lause: "Obviously baking requires a bit more precision and instruction than, say, making soup. You can't just say, "add a handful of flour" to make a cake. Although watch your grandparents bake, and that's how they do it without any worries. " Vanasti ei olnud mingeid mõõteriistu ja vist saadi ikka leivategemisega hakkama. Mina lähen jube närvi kui täpselt koguseid kaaluma peab. Mul köögis kaalu ei ole, mõõdan nii tunde ja klaasi ja silma järgi. Et kui rohkem šokolaadi tahan, siis panen ka. Ma pole vist ühtegi toitu täpselt retsepti järgi teinud :) Ei saa ju kellegi käsu järgi midagi teha. Loovinimene, kulturnik raisk. Võeh. Aga õnneks ma väga keerulisi toite ei tee, midagi päris põlema ei ole veel pannud.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Nipitiri
Abikokk
2009-04-17 16:12:20
Viimasel ajal olen mitu korda tõdenud, et ikka hitrmus mugav on, kui ained on retseptis vajamineku järjekorras. Kuigi loen retsepti enne läbi, siis tegemise ajal, kui on juba kiire, võtab vale järjekorraga loetelust koguste kontrollimine vmt palju aega.
JM
Abikokk
2010-05-16 15:59:52
leidsin internetist, on tore: http://www.flickr.com/photos/starsammy/4605760111/

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Netcat
Abikokk
2010-05-17 10:31:34
OO. Mul on kusagil hingesugulane :) Kirjutan kõik retseptid, mis netist leian, köögis kasutamiseks märkmepaberile just sel kujul ümber. Muidugi mitte nii ilusti ja värviliselt, aga põhimõte on just sama - kõigepealt koostisosad vajamineku järjekorras, ja pika jutu vältimiseks tõmban nooled ning kirjutan joonte peale, mida millega teha.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Marju
Abikokk
2010-05-17 10:49:52
Mhmh, ma teen ka täpselt nii :) Koostisained, nooled ja noole peal, mismoodi või mida teha.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>