Milline näeb välja hea toiduretsept?

Qsti
Abikokk
2008-05-11 22:15:43
Vandiste:
Aga kas jälgite siis retsepti ka piinliku täpsusega? Mina seda ei suuda - ikka asendan mingi asja teisega, kui seda esimest kodus ei ole, või siis panen midagi hoopis vähem (näiteks suhkrut), kui retseptis ette nähtud.
Oleneb täiesti retseptist, üldiselt "võtan vabalt", mõnes retseptis aga ajan väga täpselt järge.
Evelin
Kokaõpilane
2008-05-11 22:34:25
Mull näiteks meeldivad palju rohkem need retseptid, kus tegevus on punktidega üles kirjutatud, mitte aga ühes jorus. Palju lihtsam jälgida. Ning kõikel lahti pole vaja seletada samuti. Retsept peab omea selline, millele on võimalik ka kiiresti pilk peale visata. Toidutegemise kõrvalt pole ju aega romaani lugeda!

Bounteous bites- minu köök on siinsamas!

Kingadraakon
Abikokk
2008-05-11 23:25:49
mulle meeldib, kui ainete ettevalmistatus on juba koostisosade loetelus ära toodud. kohutavalt ebameeldiv on keset toidutegemist avastada, et oled mõne olulise ja aeganõudva ettevalmistusetapi vahele jätnud, a la vaja läheb tomatit kooritult, seemneteta ja pisikeseks tükeldatult, mitte lihtsalt terveid tomateid. teiseks võimadab selline esitusviis mul oma aega paremini jagada. teen sageli köögis mitut asja korraga ja püüan "pause" otstarbekalt kasutada.
Põrnikas
Abikokk
2008-05-12 01:53:11
Minu arust sõltub kohutavalt palju konkreetse autori stiilist ja kokaraamatust kui tervikust. Jutu või heietusena antud retseptid kutsuvad improviseerima ja kaasa mõtlema ja sellisel juhul pole täpsed kogused ja juhised nii olulised. Samas kui retsept on esitatud konkreetsete juhistena, siis tahaks et need oleksid ikkagi tõepoolest konkreetsed (komponendid vajamineku järjekorras, juba alul toodud, mis kujul komponente vaja jne), liiatigi kuna konkreetsus kipub mõnikord tekitama tunde, et kaasamõtlemine ehk nii oluline polegi ja siis juhtub see kooritud ja seemneteta tomatite lugu, millele Kingadraakon viitas.
Vandiste:
Ja mulle meeldib retsepti "maitsta". Ehk siis kui lugedes hakkab suu süljest täituma, on see retsept hea
see retsepti "maitsmine" on sul tohutult hea väljend! Mul on tekkinud komme peale sööki, kui kõht täis kokaraamat kätte võtta ja siis "magustoiduks" mõni retsept lugeda. Kusjuures mulle tundub, et see mõjub seedimisele kole hästi :) Ja millegi pärast leian ma just neil söögijärgsetel raamatu sirvimistel kõige paremaid retsepte järgmisteks katsetusteks.
Spidur
Abikokk
2008-05-12 08:22:27
Vandiste:
Aga kas jälgite siis retsepti ka piinliku täpsusega? Mina seda ei suuda - ikka asendan mingi asja teisega, kui seda esimest kodus ei ole, või siis panen midagi hoopis vähem (näiteks suhkrut), kui retseptis ette nähtud.
oleneb retseptist. suppe, pajaroogi jms teen ikka lõdvema randmega. küpsetistes tuleb teinekord ikka täpne ka olla. eksperimenteerima kisub siis, kui sama asja juba mitmendat korda teha. alguses tahaks ikka teada, kuidas originaalretsept ka maitseb.

Elina tegemised

Hexy
Abikokk
2008-05-12 09:10:53
minule meeldib igat retsepti teha ainult 1 kord, siis on põnev vaadata mis välja kukub. kuna ma olen suht roheline siis järgin retsepte üsna põhjalikult + mu mees väitis et tahab just sellist toitu kui pildil ja ei meeldi talle ka need toiduainete asendamised. ained võiksid olla kirjas sellises järjekorras nagu mul neid vaja läheb, mind ei häiri kui saan keset retsepti teada et sibul tuleb hakkida, enne tegema hakkamist loen retsepti läbi ja siis kui vaja valmistan juba mõned toiduained ette. no mind vihastavad sellised asjad nagu näputäis soola ja sutsu suhkrut jne. olen sattunud ka sellistele retseptidele kus pooled tööd tuleb ise ära aimata, nii et ma vist pooldaksin pigem pisut pikemat heietamist retseptis.

Hexy asjatab

Marju
Abikokk
2008-05-12 09:43:26
Spidur:
eksperimenteerima kisub siis, kui sama asja juba mitmendat korda teha. alguses tahaks ikka teada, kuidas originaalretsept ka maitseb.
Mul samamoodi, aga ikka juba päris mitmendat korda tehes... :) Olen selline pisut aeglane :) Aga teie arvamusi lugedes.... Ilmselt loogilisus eelkõige ja tegevuste järjekorra vastavus koostisosade loetelule... Huvitav, kas retseptiraamatute koostajad ka nende kasutajate peale mõtlevad? Et milline inimene, millist retsepti tahab ja kellele raamat on eelkõige mõeldud. Sest siit kirjeldustest on küll näha ju, on kahte moodi soove. Ja mida profim, seda lühidam.. vist :) Huvitav lugeda igatahes.. Kui nüüd veel järele mõelda, kuidas mulle meeldib, siis algul ütlesin, et täpsemad kirjeldused, aga nüüd mõtlesin, et tegelikult vist ongi vist mingi eriline loogilisus ja harmoonia :) mis teevad retsepti kergesti loetavaks.
Mann
Abikokk
2008-05-12 09:52:38
Pille:
Tiina:
No näed, kui sibula lõikamist ja hautamist õpetas mulle vanaema, siis seda, miks kaheksajalga peab taguma, loeksin hea meelega retsepti juurest. Muidu ilmselt jätaksin selle ebavajalikuna tunduva tegevuse vahele :) (Pole elus ise kaheksajalast midagi teinud)
Tiina - kreeklased väidavad, et kaheksajala pehmendamiseks tuleb seda täpselt 40 korda vastu kõva pinnast taguda. Moodsam viis on kaheksajalg lihtsalt sügavkülma visata - pehmendab samamoodi ära :D
kui ise värsket ei püüa, siis me reeglina ostamegi juba sügavkülmutatud kaheksajalad või suured kalmaarid, kuigi viimaste keetmine kaheksajalaga on veel aeganõudvam. aga see tagumine ja puhastamine ja küpsetamine on ise juba tore rituaal ja suvede traditsioon.
Evelin
Kokaõpilane
2008-05-13 00:23:06
Hexy:
no mind vihastavad sellised asjad nagu näputäis soola ja sutsu suhkrut jne. olen sattunud ka sellistele retseptidele kus pooled tööd tuleb ise ära aimata, nii et ma vist pooldaksin pigem pisut pikemat heietamist retseptis.
Oioi, oma retseptide kirjutamises ei saa ma näpuotsatäiest soolast ja sutsust suhkrust kuidagi üle. Just nii kirjutangi - suts suhkrut. Sest kuidas ma siis ütlema pean, kui seda suhkrut just täpselt ühe sutsu võrra on? :D Magusate roogade hulka soola lisades ei hakka ju täpset mõõtu kirjutama, ikka tuleb seda näpuotsatäis. Samas nüüd mul tuileb kohe meelde, kuidas ema kunagi telefonikõnedega piirasin (ema oli tööl :) ), et teada saada, kui palju ikkagi soola peab panema, et makarone keeta, sest ma unustasin ju iga kord jälle ära. Eks iga inimene ootab erinevat. Ma olen virisemisele avatud, kui minu retseptidest keegi aru ei peaks saama :)

Bounteous bites- minu köök on siinsamas!

Kingadraakon
Abikokk
2008-05-13 10:53:10
Põrnikas:
Samas kui retsept on esitatud konkreetsete juhistena, siis tahaks et need oleksid ikkagi tõepoolest konkreetsed (komponendid vajamineku järjekorras, juba alul toodud, mis kujul komponente vaja jne), liiatigi kuna konkreetsus kipub mõnikord tekitama tunde, et kaasamõtlemine ehk nii oluline polegi ja siis juhtub see kooritud ja seemneteta tomatite lugu, millele Kingadraakon viitas.
minu meelest juhtub see just heietustena antud retseptide puhul kui lased end emotsioonil kaasa kanda :D meenuvad tele kokasaated: "ja nüüd võtame külmikust marinaadis kanakoivad, mille asetasime sinna juba eile..."
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>