Inx Kokaõpilane 2008-05-14 22:47:17 |
Käin ja loen ja käin ja loen siin ja ila tilgub juba ojadena, aga mitte kuidagi pole ma veel oma remondiolukorras kodus selle tegemiseni jõudnud :S Ehk reedel :P | |
Proua Simpson Abikokk 2008-05-15 12:02:00 |
Ma pole üldiselt eriline tarretiste ja tarretatud söökide fänn, aga panna cotta hakkas küll meeldima. Aitäh hea mõtte eest! Ja siin siis minu katsete kirjeldused: Valisin esimese panna cotta jaoks Pille poolt viidatud rohelise tee panna cotta Nordljusi blogist (http://www.nordljus.co.uk/en/green-tea-and-vanilla-panna-cotta-with-chocolate-sauce). Seda on siin vist mitmed teisedki katsetanud. Olen ise suur rohelise tee sõber ja sellest ka see otsus. Kuna vaniljekaunu kodus enam polnud ja poest ka ei leidnud, pidin selle asendama vaniljesuhkruga, mille lisasin kohe tee ja koore keetmisel. Tulemus? Pean ütlema, et olin algul natuke pettunud. Nagu mu "degustaator" ütles, oli rohelise tee asemel hoopis muna maitse ja mulle tundus, et ta oli natuke liiga vedel. Õnneks tegin kahe inimese peale 4 portsjoni ja järgmisel päeval oli kõik paigas: tee maitse, panna cotta struktuur ja väljanägemine! Nii et selle retsepti järgi tehtu soovitan omalt poolt jätta üheks ööks külmkappi seisma. :) Teise katse tegin sama retsepti alusel, aga siin võtsin pool koort välja ja asendasin kohupiimaga. Tulemuseks oli väga kergelt magus, natuke maitsestamata jogurti maitsega ja kerge magustoit, mille juurde sobisid eriti hästi punased viinamarjad. Kolmanda katse tegin töökaaslaste jaoks: siin kasutasin keetmisel kohvikoort, põhiosaks võtsin 4% toorjuustu, mille segasin vahukoorega. Imeline! Vormis vajub küll kodujuust natuke rohkem põhja poole, kuid maitse on imeline :) Soovitan igal juhul proovida. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-16 12:11:10 |
Ma siin muudkui vaatan ja imestan, kui vahvaid ja ilusaid panna cotta'sid te teete (ja edaspidigi teete :) )! Eile oli kokakoolis ka menüüs panna cotta - rosmariiniga maitsestatud ja vaarikatega serveeritud. Lisan retsepti siia ka, aga teen selle enne ümber, sest seal oli umbes kolm korda rohkem želatiini sees, kui tegelikult vaja (seletatav sellega, et kokkamist alustame kella 16 ajal ja söök peab kell 18 laual olema). Aga välja nägi selline: Autoriks oli Maria, üks väga tore kohalik ungarlanna, kes ka päriselus kokana töötab. | |
Hexy Abikokk 2008-05-18 18:24:12 |
minu rabarberi panna cotta tuli päris mõnus, veidi hapukas rabarberimaitse sobis väga hästi. panna cotta oli pehme ja ei hakanud seda klaasist välja lööma, sõime koos mustikatega. tegemisest- hautasin rabarberi koos suhkruga pehmeks. teises potis kuumutasin vahukoore ja suhkru keemiseni. lisasin želatiini, rabarberi, maitsestamata jogurti ja vaniljesuhkru. lasin külmkapis seista üle öö. väga mõnusad ja maitsvad on need panna cottad ja lihtsad valmistada ka. mul on veel varuks 2 panna cotta retsepti, aga ei suuda mina rakverest vaniljekauna leida | |
Mariake Kokaõpilane 2008-05-18 22:05:44 |
Tegin laimi ja valge šokolaadi panna cotta. Keetsin piima ja rõõsa koore segu vaniljekauna, laimikoore ja valge šokolaadiga. Želatiini panin selle vedeliku koguse kohta natuke liiga palju. Lugesin zelatiini pakendilt, et pehmema tarretise saamiseks 1 želatiini leht 1 dl vedeliku kohta, tegelikult tuli see aga üpris kõva tarretis, vähemalt panna cotta jaoks. Maitse oli aga väga mõnus - laimi hapusus koos šokolaadi magususega. | |
Mann Abikokk 2008-05-19 17:49:42 |
Täna oli meil kolmas panna cotta. Seekord Skye Gyngelli raamatust A Year in My Garden. kuna kodus oli purustatud mandlikott olemas, siis kasutasin neid. Värvi mõttes oleks kaunim jäänud muidugi kooritud, kuid sobis ka see. Muu oli kui retseptis. Kastmeks panin pisut külmutatud mustikaid potti, suts Wilkinsoni aplesinimoosi ja tiba Pikoliti (valge magus dessertvein), püreestasin ja keetsin kuni läks pisut paksemaks. | |
Zapxpxau Abikokk 2008-05-19 23:07:48 |
Noh jah, tegin kaks panna cotta katsetust. Esimene siis valge šokolaadi ja maasikatega, teine laimiga. Valge šokolaadi oma maitses enam-vähem, ei midagi eriti vaimustavat, aga aitas ka, teine oli veelgi "keedusem". Kui pavlova sai meie majas suureks lemmikuks, siis see oli suht mittemidagiütlev. | |
Mann Abikokk 2008-05-20 08:35:40 |
Mann:
Eile oli too panna cotta panna cotta ja väga mõnus pehme. Hommikul kui nüüd sõin, siis tarretis, mis tarretis. Niiet järgmine kord selle retsepti järgi tehes tuleb vast želatiini vähem panna. Täna oli meil kolmas panna cotta. Seekord Skye Gyngelli raamatust A Year in My Garden. kuna kodus oli purustatud mandlikott olemas, siis kasutasin neid. Värvi mõttes oleks kaunim jäänud muidugi kooritud, kuid sobis ka see. Muu oli kui retseptis. Kastmeks panin pisut külmutatud mustikaid potti, suts Wilkinsoni aplesinimoosi ja tiba Pikoliti (valge magus dessertvein), püreestasin ja keetsin kuni läks pisut paksemaks. http://farm4.static.flickr.com/3127/2504898719_5fbf434466_m.jpg |
|
Marju Abikokk 2008-05-20 14:44:44 |
Hei! Võtan ka kohe selle panna cotta ette, aga vabandage mind, ei leia kuidagi, et kuidas želatiini pudi ja lehtede koguseline vahekord on... Olen siin natuke sirvinud, aga nüüd tüütas ära. Ühesõnaga, sain siit poest ainult sellist želatiini, mida saab lusikaga lisada, mitte lehti. Kui palju ma peaksin panema, kui on kaks lehte öeldud? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-20 15:02:18 |
Marju:
Mina olen aluseks võtnud, et 1 väikese kuhjaga tl želatiinipulbrit vastab 2 želatiinilehele.
1 tl želatiinipulbrit - 3 g
1 sl želatiinipulbrit - 8 g
1 leht želatiini - 2 g
Hei! Võtan ka kohe selle panna cotta ette, aga vabandage mind, ei leia kuidagi, et kuidas želatiini pudi ja lehtede koguseline vahekord on... Olen siin natuke sirvinud, aga nüüd tüütas ära. Ühesõnaga, sain siit poest ainult sellist želatiini, mida saab lusikaga lisada, mitte lehti. Kui palju ma peaksin panema, kui on kaks lehte öeldud? |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |