Marju Abikokk 2008-05-20 15:20:52 |
Tuhat tänu, Pille! (ma ei mäleta üldse millal viimati želatiini nägingi.. Mingit sorti toorjuustu-vaarikatort vist oli mul kunagi želatiiniga, aga muidu pole üldse kasutanud) | |
JM Abikokk 2008-05-20 23:23:36 |
Uhh, ma ikka magan õiged hetked maha. Tänaseks pidi just mingi magusa asja välja mõtlema ja mul on kook ahjus, mõtlesin et küpsemise ajal loen siin natuke ringi ja vat mida oleks pidanud tegelikult tegema.
Nädalavahetusel võtan ennast siis kokku vist ja jõuan teile järele.
Kas nami-nami mingit uudiskirja välja ei anna et kuskil miski asi põrkama hakkaks kui põnevaks minema hakkab? An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Marju Abikokk 2008-05-21 09:45:34 |
Igati ootuspäraselt tuli minu panna cottast välja šokolaadivahtu meenutav, aga muidugi vahukooremaitseline magustoit :) kuigi jah...pisut kallerdava vahu all oli paksemat sorti vedel kreem... Oeh... želatiiniga vist ... khmm..koonerdasin. Tundub, et proovin kohe uuesti. Ja tegelikult ebaõnnestusid ka rabarbrid, kah ootuspäraselt tegelikult, sest pidin kodust ära minema ja jätsin nad omapead ahju küpsema ja segada ei saanud. | |
Vernanda Abikokk 2008-05-21 19:13:20 |
ma proovisin ka, olin kindel, et üldse ei tarretu, aga teisel päeval oli väga ok, just paras ja pehme. 2 dl 35 % koort 0.5 dl piima 1 tl zhelatiini 1 vanillikaun 2 spl suhtkrut 1 tl vaarikaäädikat koor, piim ja kaun kuumutada. zhelatiin eelsulatada ja sooja segusse, sinna ka äädikas, siis kappi tahenema. sai selline väga pehme ja koorene, minu hirm liigse kõvastumise ees oli ilmaasjata. tulemus jäi kena pehme, vormist välja saades oleks muutunud liiga vormituks. peale palsamveiniäädikas küpsetet rabarberid | |
Leenilii Abikokk 2008-05-21 23:05:43 |
Minu vanilje panna cotta rabarbriga: Mingit üüratut voila-efekti ei tekkinud, aga täitsa mõnus oli. Aga endiselt ei saanud hästi vormist kätte. | |
Marju Abikokk 2008-05-24 12:03:49 |
Jälle viimaste seas, aga teisel katsel panna cotta õnnestus. Maasika toormoosiga oli hea. Natuke liiga rasvaseks jäi suu, nii et kui veel teen, proovin mingit lahjemat varianti. Aga kui jogurti või keefiri vms teha, kas ta siis veel oleks panna cotta? Või lihtsalt jogurtitarretis? Pilt tuli natuke hämar, aga mitte kõige hullem kah :) | |
JM Abikokk 2008-05-25 17:55:45 |
Ära tegin! Lõpuks ometi!
Panin sidruni asemel odavat koorelikööri (mis nädal tagasi ühele šokolaadikoogile au ja kuulsust tõi aga juua endiselt ei kõlba) ja koos hapu kirsimoosiga on nii hea et sööks teise ka veel kapist ära kui praegu teatrisse ei peaks minema.
Välimus annab agaralt soovida, aga.. nojah. Ma olen alles algaja ka. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
õnnekas Kokaõpilane 2008-05-26 09:07:41 |
Ma ikka ka proovisin. Tegin selle retsepti järgi. Kuna meie poes želatiinilehti ei olnud siis kasutasin pulbrit. Täitsa hea oli. | |
Hexy Abikokk 2008-05-26 19:06:31 |
panin just külmkappi valgešokolaadi panna cotta, homme teen pilti ka | |
Hexy Abikokk 2008-05-27 11:18:31 |
minu valgesokolaadi panna cotta tegemine käis nii... vahukoor, suhkur, vaniljesuhkur kaussi- juurde sulatatud šokolaad ja želatiin ja sidrunimahl. siis segu vormidesse ja valmis, minu üllatuseks ei olnud vaja vahukoort keema lasta nagu teistes minu tehtud retseptides.kuna panna cotta oli võrdlemisi magus sõime seda pohladega, mis olid enne kastetud tuhksuhkrusse, hea oli. pean ütlema et siiamaani on panna cottad meie koos kokkamise toitudest mulle kõige rohkem maitsenud, 1 panna cotta on veel plaanis a selleks pean leidma vaniljekauna | |
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |