Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-07 13:37:32 |
Eva:
Vanilliteemalistele küsimustele saab siit ehk paremat nõu :D
Vandiste:
Eile otsisin Haabersti Rimist, sest olen sealt varem ka ostnud, aga ei olnud.Vanillikaunu olen ka Rimi maitseainete letis näinud. Vandiste:
Ääretult tore kuulda, Vandiste! Ja järgmine kord (järgmistel kordadel :) ) näita siis pilti ka ikka!
Pean möönma, et suhtusin sellesse magustoitu eelarvamusega, kuid sain meeldiva üllatuse osaliseks. Põrnikas:
Ooo, põnev! Põrnikas, ootan Su järgmisi maitsekombinatsioone - mul endal ka veel mitu tükki plaanis :D
Igatahes suur tänu Pillele selle teemapüstituse eest, kes teab, kas ma muidu üldse kunagi midagi sellist teinud oleks, želatiin nimelt ei kuulu mu köögi püsiasukate hulka. Aga nüüd keerlevad juba peas igasugused uued maitsekombinatsioonid, mis lausa nõuavad sellist kreemjat väljundit :) Gegegerda:
Gegegerda - aga vähemalt ei läinud sel korral tükki :D Mina olen nüüd 2 panna cottat teinud vahekorras 4-5 dl vedelikku/2 lehte želatiini. Andis tegelikult ka täitsa välja kummutada vormist - aga siin mängib rolli ka seismise aeg. Ma tegin mõlemad magustoidud õhtul valmis ja sõin alles järgmisel päeval.. Kui nii kaua ei taha oodata, siis võtaksin ilmselt 3 lehte (rohkem vist mitte, läheks liiga kõvaks kardetavasti).
Tegin ka siis teist korda. Mul tuli selline vedelam ja topsist välja lüüa ei olnud võimalik, kuigi tahtsin väga seda tehnikat katsetada. Maitsest niipalju, et minumeelest oli see selline natuke paksem piimakisselli moodi lürr. Kasutasin ju ka 10% rõõska koort ja 1 dl panin piima ja kaks lehte želatiini. Serveerisin mustikatega, sest need rabarberid, mis ma ahjus küpsetasin said niisama otsa. Järgmisel korral paneksid paneksin rohkem želatiini ja kohvikoore asemel vahukoort. |
|
Ristl Kokaõpilane 2008-05-07 14:13:10 |
Eva:
Nii - vabandused otsas, sain vanillikaunad (üsna kuiva väljanägemisega, kahjuks) Ülemiste Rimist.
Täna õhtul siis läheb tegemisele Pille kohandatud retsept nende röstitud rabarberitega. Mul küll oma aia rabarberid on päris "imikud" - aga mul on imehea naabritädi, kelle aias on kõik 2 korda lopsakam, ehk saan natuke kobedamaid tema käest.
Selline tuli välja.
Ootamatute külaliste tõttu, kes tõid maasikaid, jäid rabarberid seekord ära ja asendusid maasikatega.
Maitse oli - jumalik. Tegemine ootamatult lihtne. Tegin tegelikult mitmeid asju elus esmakordselt: elu esimene vanillikauna kasutamine (olid siiski mõnusalt niisked ja hästi käsitletavad), samuti polnud ma varem julenud proovida želatiinilehti, olin alati pulbriga mässanud.
Pille - ma väga tänan, et selline innustav ühiskokkamine Sulle mõttesse tuli. Ilmselt proovin järgmisena ikkagi Pavlova ka ära (beseed pole ka kunagi ise teinud). Vandiste:
Eile otsisin Haabersti Rimist, sest olen sealt varem ka ostnud, aga ei olnud.Vanillikaunu olen ka Rimi maitseainete letis näinud. Ablas miisu. |
|
Gegegerda Abikokk 2008-05-07 15:33:40 |
Pille:
Selle üle olen ka õnnelik, et tükki ei läinud :)
Mul oli 5 dl vedelikku ja kaks lehte želatiini ning oli öö otsa kapis, aga ikka oli vedel. Eks ma pean ikka veel proovima, sest kui ma seda kord juba proovisin pean lõpuks saavutama ideaalilähedase retsepti. Gegegerda - aga vähemalt ei läinud sel korral tükki :D Mina olen nüüd 2 panna cottat teinud vahekorras 4-5 dl vedelikku/2 lehte želatiini. Andis tegelikult ka täitsa välja kummutada vormist - aga siin mängib rolli ka seismise aeg. Ma tegin mõlemad magustoidud õhtul valmis ja sõin alles järgmisel päeval.. Kui nii kaua ei taha oodata, siis võtaksin ilmselt 3 lehte (rohkem vist mitte, läheks liiga kõvaks kardetavasti). www.gegegerda.blogspot.com |
|
Põrnikas Abikokk 2008-05-07 16:27:13 |
Spidur:
hm, mul oli tee maitse ikka väga tugev. ja kahjuks just selline natuke ületõmmanud tee maitse. kuigi šokolaad ja vanill seda ikka mõnevõrra tasakaalustasid. hommikusele teisele satsile lisasin serveerides ka natuke jõhvikaid, need andsid ka mõnusa lisanüansi. mul oli ka lahtine tavaline roheline tee, aga kibedaks eriti ei läinud. oleks võinud isegi rohkem seda maitset tunda, sest šokolaad oli päris intensiivne seal kõrval. mees üritas tükk aega mõistatada, mis maitse see küll panna cottal on. kuigi ise joome rohelist teed iga päev. |
|
Liiseli Abikokk 2008-05-07 19:24:40 |
Panna cotta retsept röstitud rabarbri juurest, ainult vanilli polnud. Juurde tegin vürtsikat kirsikastet, st. kuumutasin sügavkülmakirsse suhkru, kaneelipulga, nelgi ja ingveriga. Kirsid juba õitsevad, tuleb vanad ära süüa :D Želatiini panin 3 lehe jagu, jäi kreemine ja mõnus. Kõige raskem oli jah vormist väljasaamine ehk õige hetke tabamine, mil panna cotta juba lahti tuli, aga veel ei sulanud. Kadus väga kiiresti, siin veel viimane amps: | |
Betty Abikokk 2008-05-07 22:49:30 |
Nii kui Pille lingitud viiteid läbi vaatasin ja šokolaadi panna cotta'le vaarikatega peale sattusin, oli teada millist retsepti kasutan. Kasutasin Kalevi 72% šokolaadi ja vaarikakastme tegin Qsti kirjelduse järgi. Esimene katsetus läks seepärast untsu, et arvutasin väsinud peaga želatiinilehed pulbriks valesti ümber. Kindlasti katsetan lähiajal rohelise tee ja sidruni variandid läbi. Tänud, Pille, selle kooskokkamise eest! | |
Tullia Abikokk 2008-05-08 13:39:59 |
Tegin eile panna cotta proovipartii selle röstitud rabarberite retsepti järgi, aga rabarbereid röstida ei jõudnud, vaid serveerisin maasikate ja vaarikatoormoosiga. Pikemalt siin. Paar tundi tagasi panin uue laari külmkappi ja jälle selle sama retsepti järgi. Ei hakanud mingit uut otsima, sest see oli niigi hea. Rabarberidki röstitud kõrvale - milline suurpärane lõhn neil on. | |
Leenilii Abikokk 2008-05-08 19:45:54 |
Mina proovisin hapukoorepannacotta't, ma ei tea, kas keegi on siin veel seda proovinud? Ma ei riskinud midagi kangemat teha, šokolaadiga variandid tundusid väikelaste jaoks liiga kanged. Tegin küll pisut pattu ja riivisin segusse veidi valget šokolaadi, mis minu arust oli hiilgav idee. Maitse oli suurepärane, aga pilti ei tule, sest väljalöömiseks oli segu liiga vedel. Ilmselt oleks pidanud panema rohkem želatiini kui retseptis ette nähtud. Lõin küll välja, aga siis vajus laiali. Sõime mustika-metsmaasikapüreega. Igatahes väga tore algatus, proovin kindlasti veel. | |
Merita Kokaõpilane 2008-05-09 09:07:11 |
Ma tegin eile samuti vanilje panna cotta röstitud rabarbriga. Rabarbrid maitsestasin kaneeli, kardemoni, pruuni suhkru ja apelsinikoorega. Ahjust võttes oli tulemus selline: Koos panna cottaga: Panna cotta puhul kasutasin pulbrilist želatiini. Tulemus oli väga maitsev. | |
Põrnikas Abikokk 2008-05-09 14:40:56 |
mina olen vahepeal veel kahe panna cottaga ühele poole saanud. kõigepealt tegin agaavisiirupi ja safrani panna cottat (originaal retseptis oli mesi, aga mul mees meeallergik). Serveerisin pratud banaanide, röstitud mandlite ja jõhvikatega. Täitsa mõnus, kuigi veits magus tuli. Ning viimatine on kikkaputke-vahtrasiirupi panna cotta. Retseptis lähtusin minu poolt varem katsetatud rohelise tee variandist, ainult vanilli jätsin ära ning suhkru asemel maitse järgi vahtrasiirupit ja rohelise tee asemel kikkaputk. peale vormidesse valamist puistasin veel tsibake peenestatud safraniniite ka peale. Tulemus väga mõnus, seni proovitutest konkurentsitult parim. kikkaputke maitse oli just selline mõnus - tuntav kuid mitte liiga intensiivne (aga peale rohelise tee üledoseerimist ma sel korral doseerisin väga ettevaatlikult ja maitsesin kogu aeg). Aga, eks selle kikkaputkega on üldiselt nii, et mõned seda kannatavad mõnede jaoks igast asendist liiga vänge. | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |