Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-04 20:24:13 |
Thredahlia:
Thredahlia, ma pean uued prillid muretsema vist :D :D
Kui Sa hästi vaatad, siis see pall ei lähe alt kitsamaks - ehk siis lihtsalt sellised toredad väikesed värvilised kausid on, siin on kausid ka näha (ülemised pildid). Qsti:
Qsti, millised kaunid värvid! Minul vajusid kõik vaniljeseemned kenasti põhja (no nagu Sul pähklid), aga ma oletasin, et nii ongi õige?
(Loomulikult ootame me veel mitut-mitut panna cottat Sinult lähinädalate jooksul ;) )
Kui irisema peaks siis natuke iriseks selle kallal, et pähklipuru vajus vormi põhja aga...ma ei hakka irisema. :P Adonay:
Adonay, tänud toreda retseptivihje eest - mul kookoskreem juba sahvris (aka garaažis) ootamas - meie esmaspäevaõhtune magustoit :P
Noh, võin öelda ausalt, et tõesti ei lugenud foorumit enne kui täna, juba siis, kui kookosetarretised juba külmkapis ootasid söömist. Nimelt leidsin retsepti uuest GoodFoodist. Gegegerda:
Kurb, et nässu läks, Gegegerda :( Aga proovi siis teisipäeval veidi ühtlasemate temperatuuridega, eksole :)
Nii, esimene kord läks ikka puusse :( Proovisin teha seda mustikaga varianti ja dessertveini asemel tahtsin oma "targa" peaga külma kompotivedelikku, aga siis läks segu tükki. Kahju küll. Teisipäeval proovin äkki uuesti. Hexy:
Ei olnud viga Sinus, Hexy - panna cotta ongi selline pehmem ja mitte tüüpiline tarretis, mida noaga saaks viilutada. Lugesin siit ja sealt, tundub, et 2 želatiinilehte 5 dl vedeliku kohta on optimaalne - aga võib ka veidi rohkem panna.
mina tegin Hapukoorepannacotta suvemarjadega, marjade asemel kasutasin jääkapist võetud mustikaid. ma ei tea kas viga oli minus a jäi selline pudingi taoline, a maitse oli hea ja eriti hästi sobisid juurde marjad. |
|
Gegegerda Abikokk 2008-05-04 20:49:19 |
[1quote]Kurb, et nässu läks, Gegegerda :( Aga proovi siis teisipäeval veidi ühtlasemate temperatuuridega, eksole :)[/quote]
Mis mul muud üle jääb :D www.gegegerda.blogspot.com |
|
Betty Abikokk 2008-05-05 09:05:18 |
Gegegerda - Sul on saatusekaaslane ;) Mul läks ka esimene katsetus metsa, kuid mul liiga vähe želatiini. Loodetavasti jõuan teisipäeval uuesti teha. | |
Kait Abikokk 2008-05-05 10:36:14 |
Minu esimene katsetus on külmkapis tarretumas. Näis, mis välja tuleb.
Retsepti ma seekord ette ei võtnud, kasutasin hoopis ära need ideed, mis Pille ülesandepüstitust lugedes pähe tulid. Ehk siis: võtsin 1pk kohvikoort ja juurde valasin piima, lisasin suhkrut, tükikese ingverit ja kookoshelbeid ja siis keetsin seda värki vähemaks. Kurnasin, maitsestasin veel veidikese vanilliiniga ja valasin sisse želatiini.
Vedeliku maitse oli küll päris hea, kui nüüd tarretumise osa ka õnnestuks, siis võiks esimese katse sooritatuks lugeda ;) [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Spidur Abikokk 2008-05-05 10:53:09 |
Mul ka panna cotta tarretub kapis. Valisin rohelise tee ja šokolaadikastmega retsepti. Natuke muutsin seda ka, aga loodetavasti tulemus saab hea. | |
Sirliiz Abikokk 2008-05-05 12:27:55 |
Minu esimene katsetus ka külmikus :) Tegin selle retsepti järgi. Oleks tahtnud 38% koore meelsasti 10% asendada, aga vot mees astus vahele, et tee ikka nii nagu peab :) Eks me siis näe mis välja tuleb, kui õnnestub siis järgmine variant tuleb lahjem. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-05 13:10:14 |
Sirliiz:
Sirliiz, kas Sa ka tead, et brittide 'double cream' ei ole mitte mingi suvaline 38-protsendiline, vaid ikka korralik 48-protsendiline? :D :D :D
Tegin selle retsepti järgi. Oleks tahtnud 38% koore meelsasti 10% asendada, aga vot mees astus vahele, et tee ikka nii nagu peab :) Eks me siis näe mis välja tuleb, kui õnnestub siis järgmine variant tuleb lahjem. |
|
Kärt Abikokk 2008-05-05 13:23:34 |
Pille:
Selle double creami protsendilisuse sain hiljem kodus teada, Londonis sõpradel külas olles tegin sellega pastakastet, oli poes valida single cream ja double, ma siis mõtlesin et ju see single ikka mingi lahja ole :P Päris koorene oli see double jah, pole midagi kosta :D
Vabandust, et natuke teemaväliselt :)
kas Sa ka tead, et brittide 'double cream' ei ole mitte mingi suvaline 38-protsendiline, vaid ikka korralik 48-protsendiline? :D :D :D |
|
Sirliiz Abikokk 2008-05-05 13:41:41 |
Pille:
Asssaaaajuudas, noo siis mul tuleb isegi light-variant ju :D Sirliiz:
Sirliiz, kas Sa ka tead, et brittide 'double cream' ei ole mitte mingi suvaline 38-protsendiline, vaid ikka korralik 48-protsendiline? :D :D :DTegin selle retsepti järgi. Oleks tahtnud 38% koore meelsasti 10% asendada, aga vot mees astus vahele, et tee ikka nii nagu peab :) Eks me siis näe mis välja tuleb, kui õnnestub siis järgmine variant tuleb lahjem. |
|
Kait Abikokk 2008-05-05 14:16:19 |
Nonii, pilt minu kätetööst on siin:
Täitsa hea on. Praegu oli konsistents selline mõnusalt kreemjas, kuid arvatavasti muutub külmikus tarretisemaks, sest mul polnud ju kannatust kauem oodata ja lõin esimese juba vormist välja. Kindlasti proovin varsti veel teha, neid maitsevariante saab ju lõpmatuseni välja mõelda ja kombineerida. [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |