Vandiste Abikokk 2008-05-06 18:53:04 |
Tegin Pille poolt viidatud Lemon Panna Cotta with Lemon Caramel retsepti järgi, kuid serveerimiseks panin punasesõstra tarretist. Maitse on väga mõnus - karamell, millele annab hapukust sidrun (ja punanesõstar). Kuna ta tuli väga pehme, siis vormist välja ei löönud. Pilti aga vormiga koos teha ei kõlba - vorm on nimelt läbipaistmatu. Järgmine kord pean želatiini pisut rohkem panema, et saaks uhkelt taldrikul serveerida. Pean möönma, et suhtusin sellesse magustoitu eelarvamusega, kuid sain meeldiva üllatuse osaliseks. | |
Juc Abikokk 2008-05-06 21:59:43 |
Minu oma ka valmis.
Kasutasin nami-nami retsepti vanilje panna cotta röstitud rabarberitega, aga röstisin lisaks ka maasikaid ja kastsin röstitud vilju roosa veiniga, mis oli maitsestunud ingveri, kaneeli ja sidruniga. Uskumatult maitsev!
Pikem jutt ja suurem pilt mu blogis. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Põrnikas Abikokk 2008-05-06 23:28:56 |
minu elu esimeseks panna cotta katsetuseks sai Nordljusi blogist pärit Rohelise tee ja vanilli panna cotta šokolaadikastmega (seesama, mida Spidurgi tegi). Üldiselt järgisin retsepti, aga kuna piim osutus viimasel hetkel kasutuskõlbmatuks, asendasin selle kookospiimaga. Ja erinevalt originaalist, kus kasutati matchat, kasutasin lahtist rohelist teed. See viimane aga tekitas mõningaid küsimusi, nimelt nõuab retsept teelehtede piima-kooresegus keetmist, aga nii palju kui mina tean, roheline tee läheb ju keetes kibedaks. Asjaolu, mis meenus mulle alles peale paari minutilist keetmist.. Järgmisel korral ilmselt katsun mingi parema lahenduse leida. Tulemus oli üksiti võttes minu arust tsiba liiga kange, aga samas rohke šokolaadikastmega vägagi mõnus. Tekstuur oli ka mõnus, parajalt kreemine, kuid kannatas ka vormist välja võtta. Igatahes suur tänu Pillele selle teemapüstituse eest, kes teab, kas ma muidu üldse kunagi midagi sellist teinud oleks, želatiin nimelt ei kuulu mu köögi püsiasukate hulka. Aga nüüd keerlevad juba peas igasugused uued maitsekombinatsioonid, mis lausa nõuavad sellist kreemjat väljundit :) | |
Spidur Abikokk 2008-05-07 06:35:35 |
mul oli ka lahtine tavaline roheline tee, aga kibedaks eriti ei läinud. oleks võinud isegi rohkem seda maitset tunda, sest šokolaad oli päris intensiivne seal kõrval. mees üritas tükk aega mõistatada, mis maitse see küll panna cottal on. kuigi ise joome rohelist teed iga päev. | |
Gegegerda Abikokk 2008-05-07 07:26:41 |
Tegin ka siis teist korda. Mul tuli selline vedelam ja topsist välja lüüa ei olnud võimalik, kuigi tahtsin väga seda tehnikat katsetada. Maitsest niipalju, et minumeelest oli see selline natuke paksem piimakisselli moodi lürr. Kasutasin ju ka 10% rõõska koort ja 1 dl panin piima ja kaks lehte želatiini. Serveerisin mustikatega, sest need rabarberid, mis ma ahjus küpsetasin said niisama otsa.
Järgmisel korral paneksid paneksin rohkem želatiini ja kohvikoore asemel vahukoort. www.gegegerda.blogspot.com |
|
Marit_S Kokaõpilane 2008-05-07 10:58:38 |
Tegin ka, maasikamaitselist panna cottat mee-maasika kastmega...esimest korda midagi taolist...ja tuli välja selline: Õpetage mind rumalat, kuidas te selle hõrgutise nii ilusasti vormist kätte saate? Jah, peab küll kuuma vette pistma ja siis noaga äärest veidi aitama, aga kui ma oma esimese vormi 30 sekundiks kuuma vette pistsin (nii nagu retsept õpetas) ja siis ümber kallutasin, oli minu panna cotta otsast juba vedeldunud. või noh, sulama hakanud. ei teagi, kas peaks rohkem želatiini panema (panin 2 lehte 5 dl vedeliku kohta) või mis aitaks... kui kuum see vesi tohib olla? | |
Ristl Kokaõpilane 2008-05-07 11:17:22 |
Kust te ostate Tallinnas vanillikaunu? Mu panna cotta on senini tegemata (varsti saab vahukoore realiseerimisaeg läbi), kuna ei ole 3 päeva jooksul Tallinna suurematest toidupoodidest vanillikauna leidnud. Stockmannis ja Sikupilli Prismas on veel käimata... Ablas miisu. |
|
Põrnikas Abikokk 2008-05-07 11:28:48 |
Ristl:
Stockmannist olen ostnud. Kust te ostate Tallinnas vanillikaunu? |
|
Vandiste Abikokk 2008-05-07 12:20:38 |
Põrnikas:
Vanillikaunu olen ka Rimi maitseainete letis näinud. Ristl:
Stockmannist olen ostnud.Kust te ostate Tallinnas vanillikaunu? |
|
Eva Abikokk 2008-05-07 12:24:58 |
Vandiste:
Eile otsisin Haabersti Rimist, sest olen sealt varem ka ostnud, aga ei olnud.
Vanillikaunu olen ka Rimi maitseainete letis näinud. |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |