PÄRMITAINAS ja küpsetised sellest (sh kringlid, stritslid)

Põrnikas
Abikokk
2010-03-12 20:47:04
seele:
Tiina:
seele:
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=9988 Tegin selle retsepti järgi, täpselt nii nagu retseptis õpetatud aga koorik jäi millegipärast kõva ja küpsemisaega tuli ka pikendada. Kindlasti loll küsimus aga kas pärmitaigna küpsemine toimub ka siis kui ta juba ahjust välja võtta n.ö. järelvalmimine ? Kas on keegi proovinud seda saia teha? Kuidas õnnestus? Miks koorik kõvaks läheb.... äkki temp vähendada...?
Pärmitaina küpsetis jääb enamasti sellepärast kõva, kui liiga palju jahu on ja liiga kaua küpsetada. Minu teada mingit järelvalmimist ei toimu.
Jahu sai isegi vähem pandud kui retseptis kirjas. Küpsetus aega pikendasin küll, sest seest tundus nätsa. Või äkki peabki välja võttes selline olema ja jahtudes muutub alles normaalseks..???
sai on küps kui alt koputades õõnsalt kõlab. soojalt lahtilõigates on tavaliselt seest üsna nätse, jahtudes taheneb ära.. samas kõva koorik+seest nätese võib viidata ikkagi valele temperatuurile.. äkki peaks poole küpsetamise pealt (või kohe peale saia ahju panekut) temperatuuri tsiba alandama?? Ka näiteks Lia Virkuse ja Maire Suitsu Suur küpsetamisraamat (teine osa) ütleb, et kui pärmitaina küpsetise koorik on pruun aga sisu nätske ja läbiküpsemata, on probleemiks liiga kuum ahi ja liiga lühike küpsetusaeg.
Liilia
Abikokk
2010-03-17 08:21:59
mina küpsetasin viimati pärmitaignast magusaid porgandisaiu http://liiliapere.blogspot.com/2010/03/apelsinimaitselised-porgandi-sarvesaiad.html

Köögitoimkond

Liilia
Abikokk
2010-03-17 08:26:07
lapsed armastavad muidugi üle kõige kreemi- e. Moskva saiu http://liiliapere.blogspot.com/2010/03/meesaiad-e-kreemisaiad-e-moskva-saiad.html

Köögitoimkond

Jaanikaant
Abikokk
2010-03-18 11:11:58
Sasha:
Triinpvr:
Üks külakostiks läinud babka. See on kindlasti mu uus lemmikküpsetis. http://lh4.ggpht.com/_EpgZF1bH2uM/Sz4y7YjEaoI/AAAAAAAACQ8/U13BxqiySFk/DSC_5292_4.jpg
Hm, väga huvitav, et seda babkat tegid. Piidlen seda retsepti juba mitmendat päeva. Kas tuli siis kuidagi tavalisest saiast erinev?
Minu arvates on see geniaalne küpsetis ja hästi maitsev ka. Olen seda mitu korda küpsetanud samuti Oma Maitse Heidi Park'i retsepti järgi ja kõigile on maitsenud. Eriti hea saab ta siis, kui taigna võimalikult õhukeseks rullid (märkuseks niipalju, et liiga õhukeseks ei tohi rullida, siis taigen väänamisel läheb katki ja kreem tuleb välja). Minu katsetust näed siit: babka

Maitse asi

Sasha
Abikokk
2010-03-19 22:04:41
Oeh, pean ikka proovima - vast homme.
Lille35
Kokaõpilane
2010-03-25 11:31:00
Tere. Tahan teha kohupiimakringlit. Palun nõu, kuidas teha ja kaua küpsetada. Olen ka eelnevalt ühe korra proovinud tavalise kringlitaignaga, aga siis sulas kohupiim taignasse, ega olnudki aru saada, et kohupiim vahel oli. Kui teha suurtkringlit, siis kui palju peab kohupiima panema, et ka maitsest tunda oleks ja kui kaua mis kraadi juures küpsetada, et toores ei jääks?
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-03-25 11:34:48
Lille35:
Tere. Tahan teha kohupiimakringlit. Palun nõu, kuidas teha ja kaua küpsetada. Olen ka eelnevalt ühe korra proovinud tavalise kringlitaignaga, aga siis sulas kohupiim taignasse, ega olnudki aru saada, et kohupiim vahel oli. Kui teha suurtkringlit, siis kui palju peab kohupiima panema, et ka maitsest tunda oleks ja kui kaua mis kraadi juures küpsetada, et toores ei jääks?
Lille, äkki on alustuseks sellest kohupiimatäidiste teemast abi!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Martiina
Abikokk
2010-04-29 18:48:15
Mina proovisin ka ahvileiba teha. Ehk minu Monkey bread. Tegin osad ka muffinivormides- kiidan neid väikeseid ahvileivakesi- mõnus on igale inimesele pisike kuhjake serveerida.
Kista
Kokaõpilane
2010-08-13 21:42:19
Minagi proovisin Bertinet meetodil taignateo ära ja tõesti väga mõnus ja pehme taigen. Mina kasutasin tainast küll plaadikoogi põhjana aga erinevus oli tuntav. Eriti meeldib mulle Bertinet meetodi puhul valmis "sõtkutud" taigna siidine ja ühtlane tekstuur. Kindlasti katsetan veel.
Minukiisu
Abikokk
2010-08-22 14:44:41
pärmitaiga tegemiseks kasutasin ajapuudusel masinat Suur kaneelisai kohupiima ja mustade sõstardega stritsel
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>