Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-29 15:29:10 |
QSTI postitas Pereklubi foorumisse lingi, kus Inglismaal tegutsev Richard Bertinet valmistab magusat pärmitainast: The Technique: Sweet Dough with Richard Bertinet. Ma seda pärmi sissemudimise varianti kasutan värske pärmi puhul juba tükk aega (ja seda lugesin muidugi Bertineti raamatust Dough, mis mul riiulis täitsa olemas), aga sõtkun ikka vanamoodsalt. Ilmselt proovin peagi selle tainapeksmise järele. | |
Põrnikas Abikokk 2010-01-29 20:24:51 |
Pille:
kusjuures mulle see tema stiilis sõtkumine kohe sobib. Niivõrd-kuivõrd ma erinevate kirjelduste ja videode järgi asjale pihta olen saanud.. (mul olemas nii Dough kui Crust..) QSTI postitas Pereklubi foorumisse lingi, kus Inglismaal tegutsev Richard Bertinet valmistab magusat pärmitainast: The Technique: Sweet Dough with Richard Bertinet. Ma seda pärmi sissemudimise varianti kasutan värske pärmi puhul juba tükk aega (ja seda lugesin muidugi Bertineti raamatust Dough, mis mul riiulis täitsa olemas), aga sõtkun ikka vanamoodsalt. Ilmselt proovin peagi selle tainapeksmise järele. |
|
Spiidi Abikokk 2010-01-30 00:12:55 |
Pille:
Plaanin hommikul kaneelisaiu teha ja kasutaksin Hr. Bertinet'i tehnikat ning ka retsepti, kuid olen mures, et antud retseptis on võrreldes siinse populaarse retseptiga ligi kolm korda vähem pärmi. Kuidas sellesse suhtuda?
QSTI postitas Pereklubi foorumisse lingi, kus Inglismaal tegutsev Richard Bertinet valmistab magusat pärmitainast: The Technique: Sweet Dough with Richard Bertinet. |
|
Põrnikas Abikokk 2010-01-30 00:45:11 |
Spiidi:
kui ma Bertineti raamatu kunagi ostsin olin ka ikkkagi sügavalt hämmastunud sellest, kui vähe pärmi vaja läheb võrreldes sellega, mida olin muude allikate järgi harjunud kasutama. ja kusjuures kõik toimib... Pille:
Plaanin hommikul kaneelisaiu teha ja kasutaksin Hr. Bertinet'i tehnikat ning ka retsepti, kuid olen mures, et antud retseptis on võrreldes siinse populaarse retseptiga ligi kolm korda vähem pärmi. Kuidas sellesse suhtuda?QSTI postitas Pereklubi foorumisse lingi, kus Inglismaal tegutsev Richard Bertinet valmistab magusat pärmitainast: The Technique: Sweet Dough with Richard Bertinet. |
|
Spiidi Abikokk 2010-01-30 13:48:52 |
Spiidi:
Raporteerin, et tegin täpselt Bertinet'i retsepti järgi ning kasutasin ainult 7g pärmi (pool kogust tainast). Sõtkumise asemel kasutasin samuti videos näidatud tehnikat. Tainas kerkis väga hästi, kuigi ma natuke olin mures kuna kasutasin talu-jahu, mis on küll saiajahu, kuid siiski natuke jämedama jahvatusega, kui poe-jahud. Jasin tainal kausis tund aega kerkida ning peale vormimist plaadil veel pool tundi. Ahjus küpsetasin 10 minutit 200C juures.
Saiakesed tulid väga head! Hästi õhulise ja kerge tekstuuriga. Soovitan kindlasti proovida!
Pille:
Plaanin hommikul kaneelisaiu teha ja kasutaksin Hr. Bertinet'i tehnikat ning ka retsepti, kuid olen mures, et antud retseptis on võrreldes siinse populaarse retseptiga ligi kolm korda vähem pärmi. Kuidas sellesse suhtuda?QSTI postitas Pereklubi foorumisse lingi, kus Inglismaal tegutsev Richard Bertinet valmistab magusat pärmitainast: The Technique: Sweet Dough with Richard Bertinet. |
|
Maias Mai Kokaõpilane 2010-01-30 17:34:06 |
Astun samasuguse uhkusega ette nagu Spiidi. Ehk et tegin täna Bertinet'i retsepti järgi mandlipärga (http://www.perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=733:mandlipaerg&catid=8:magusad-kuepsetised&Itemid=6), kasutasin 2/3 kogusest ja vajasin ainult 10g pärmi. Tulemus - äärmiselt maitsev. Ma pole pärgitaignaga suurem asi sõber, aga nüüd võiks küll vist hakata;) Taigna "sõtkumise" - peksmise protsess oli päris huvitav. Homme lubas mees ka proovida. Siis juba ciabattade jaoks. | |
Tiina Abikokk 2010-01-30 18:08:30 |
Juba minu vanaema õpetas mulle, et pärmitainast on vaja peksta. Pole midagi uut siin päikese all :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Mari-Liis Abikokk 2010-01-30 22:32:35 |
Maias Mai:
ma just mõtlesin ka, et kuna ciabatta tainas on selline kleepuv ja vedelapoolne, siis võiks see tainapeks talle sobida hästi :)
magusat saiatainast vist konservatiivse inimesena sõtkun ikka edasi, aga kes teab...
Taigna "sõtkumise" - peksmise protsess oli päris huvitav. Homme lubas mees ka proovida. Siis juba ciabattade jaoks. |
|
Qsti Abikokk 2010-01-30 22:57:45 |
Oi, ma võiksin sellel R. Bertinet-teemal peatuda kohe väga pikalt. :P Bertinet ise selle taigna töötlemise kohta arvatavasti peksmine ei ütleks. Tema jutu järgi on oluline taigna venitamine ja sellese õhu "voltimine". Selleks, et taigent oleks võimalik korralikult venitada tuleb see lihtsalt mõnuga tööpinna külge kinni lajatada. :D Suur erinevus ka selles, et kui tavalise taignateo juures on tavaliselt alati soovitus peale kergitamist õhumullid taignast välja sõtkuda siis R. Bertinet meelest on oluline, et see õhk sinna taignasse jääks ja küpsetisele imemõnusa tekstuuri annaks. Meil viimase paari nädala jooksul Dough retseptide järgi tehtud magusast taignast saiakesed, oliivileib, pitsapõhi, pain de mie. Üks parem kui teine! Homseks välja valitud fougasse-retsept. Kõige lihtsamast valgest taignast. Fougasse retsept (Muideks Dough soome keelde tõlgitud variandis on retseptid autori enda poolt siinsele jahule sobivaks kohandatud, st vedelikukogust proteiinirikkama jahu tõttu veidi suurendatud. Kui ma muidu tõlgitud raamatuid ei salli siis selle raamatu puhul tegin peale nädalast vaagimist otsuse soomekeelse kasuks.) | |
Spiidi Abikokk 2010-01-31 17:17:05 |
Pilt ka eilsetest saiadest. Proovisin mõned ka täna hommikul, kuid saikesed olid natuke kuivad. Ilmselt, kui täidis oleks olnud väga mahlane (näiteks martsipan), siis oleksid need ka täna väga head olnud. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |