Heleen Abikokk 2009-01-22 23:54:44 |
Kas muffinitaigen peaks jääma pigem vedelam või tihedam/paksem?
Plaanis on homme mingid kaerahelbe-astelpaju muffinid valmis teha. Ei tea mis välja tuleb. Eksperimenteerin :) Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2009-01-23 13:21:37 |
Minu kogemuse järgi pigem paksem (ühe retsepti järgi tuleb mul nii paks tainas, et ei taha lusika küljest ära tulla. Muffinid ise on pärast imehead). Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Martiina Abikokk 2009-01-23 13:46:12 |
Mina teeks ka pigem paksemapoolse taigna. Kuigi mitte väga paksu. Katsetasin ise just nami-nami ratsepti järgi pohlamuffineid. Kuigi tegin neid jõhvikatega ja fariinsuhkurt niipalju polnud, seega läks käiku ka tavaline suhkur. Jäi minu arust mõnusalt õhuline ja mahe. Kontrastiks hapukad jõhvikad. Väga maitsev! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-28 10:42:53 |
Tegin taas oma vanu häid õunamuffineid - eelkõige seepärast, et Mann tegi neid ükspäev ja kiitis ja siis tuli endal ka jälle isu peale. Kuna garaažis on kaks kastitäit vanaema ja ema saadetud õunu ka ootamas, siis igati "hooajaline" küpsetis :P
Üldiselt eelistan ma viimasel ajal muffineid, kus enamus rasvainest on asendatud hapukoorega - jäävad mahlasemad ja kergemad. Need õunamuffinid on aga korralikud vanakooli muffinid rohke võiga, sellised veidi muredamad. Mõnusad..
Heleen:
Heleen - nt nende õunamuffinite tainas on tõesti pigem paks, kui vedel. Tuleb suure lusikaga muffinivormidesse tõsta ja aidata..
Kas muffinitaigen peaks jääma pigem vedelam või tihedam/paksem? |
|
Mann Abikokk 2009-01-28 12:03:33 |
Pille:
kusjuures mul tuli see meelde, või oli kodus otsa saanud ja palin tavalist õli. Tegin taas oma vanu häid õunamuffineid - eelkõige seepärast, et Mann tegi neid ükspäev ja kiitis ja siis tuli endal ka jälle isu peale. Kuna garaažis on kaks kastitäit vanaema ja ema saadetud õunu ka ootamas, siis igati "hooajaline" küpsetis :P Üldiselt eelistan ma viimasel ajal muffineid, kus enamus rasvainest on asendatud hapukoorega - jäävad mahlasemad ja kergemad. Need õunamuffinid on aga korralikud vanakooli muffinid rohke võiga, sellised veidi muredamad. Mõnusad.. |
|
õunapuu Abikokk 2009-01-28 13:12:25 |
Pille:
Pille! Kas sa asendad siis rasvaine sama koguse hapukoorega? Või kuidas? Üldiselt eelistan ma viimasel ajal muffineid, kus enamus rasvainest on asendatud hapukoorega - jäävad mahlasemad ja kergemad. |
|
Uniquegirl Abikokk 2009-01-28 13:30:30 |
ma lähen täna külla ja mõtlesin, et teen Pille õunamuffineid kaasa. Mind huvitaks ka palju hapukoort siis panna tuleks? Ma ise arvasin, et panen vaid 70g võid ja hapukoort lisan nii palju, et tainas väga vedel ei oleks ja samas väga paks ka mitte. Huvitav, kas hapukoore saaks naturaalse jogurtiga ka asendada? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-28 13:31:48 |
õunapuu:
No peaaegu. 12 muffini jaoks enamasti 150-200 g hapukoort ja 50 g võid. Nt kardemonihõngulised sõstramuffinid, maailma parimad rabarbrimuffinid :P, sinika- või mustikamuffinid, jõulumuffinid..
Pille:
Pille! Kas sa asendad siis rasvaine sama koguse hapukoorega? Või kuidas?Üldiselt eelistan ma viimasel ajal muffineid, kus enamus rasvainest on asendatud hapukoorega - jäävad mahlasemad ja kergemad. |
|
Spiidi Abikokk 2009-01-28 13:55:39 |
Pille:
Kas maailma parimad rabarbrimuffinid taigna retsept sobib ka sellisteks muffiniteks, kus ei ole nii mahlast elementi nagu rabarber? Näiteks asendada raberber shokolaaditükkide ja vaarikate või kirssidega? Ega muffinid tänu vähesele või sisaldusele liiga kuivad ei jää?
õunapuu:
No peaaegu. 12 muffini jaoks enamasti 150-200 g hapukoort ja 50 g võid. Nt kardemonihõngulised sõstramuffinid, maailma parimad rabarbrimuffinid :P, sinika- või mustikamuffinid, jõulumuffinid..Pille:
Pille! Kas sa asendad siis rasvaine sama koguse hapukoorega? Või kuidas?Üldiselt eelistan ma viimasel ajal muffineid, kus enamus rasvainest on asendatud hapukoorega - jäävad mahlasemad ja kergemad. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-28 14:01:46 |
Spiidi:
Ainult šokolaadiga võivad natuke kuivaks jääda, aga vaarikate või kirssidega peaks küll head tulema. Võid ju marju JA šokolaaditükke panna?
Kas maailma parimad rabarbrimuffinid taigna retsept sobib ka sellisteks muffiniteks, kus ei ole nii mahlast elementi nagu rabarber? Näiteks asendada raberber shokolaaditükkide ja vaarikate või kirssidega? Ega muffinid tänu vähesele või sisaldusele liiga kuivad ei jää? |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |