Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-24 10:58:29 |
Õhtusöögiteemas arenes väike toorjuustukoogiteemaline vestlus. Kopeerin siia ka:
K2trin 24.11.2008:
Nipitiri:
See kook on meil suur lemmik, hästi šokolaadine, kuid samas mahe- tänu juustukoogi kattele :)
Eile kasutasin olude sunnil juustukatte tegemiseks Rama võileivamääret-kohupiimakreemi ja tuleb tunnistada, et sai õige hää ja seni tehtutest enim meelepärane.
Olen ka eraldi mõlemat teinud, kuid mul tuleb juustukook alati liiga mahe/maitsetu?!
Nüüd on silmas Pille lemmik juustukoogi retsept. Mõnel ilusal päeval teen selle ka kindlasti ära- siis äkki tuleb brownie-juustukoogile võistleja :)
(Vaatan, et siin kõik laidavad Ramat, kuna pole juustuline- vaid kohupiimaline)- ise sellega täitsa arvestasin ja katteks brownie peale sai väga hea. Puhta juustukoogi tegemiseks seda aga ei valiks- siis on ikka Philadelphia olnud)K2trin:
Tegin mõni nädal tagasi ka brownie-juustukooki David Lebovitzi blogist, retsept tundus geniaalne, aga tulemus oli nii ja naa - mõlemad asjad eraldi on ikka paremad. Kuidas sa rahule jäid?Magustoiduks brownie-juustukook. Infanta 24.11.2008:
Nipitiri:
Tegin ka üleeile sarnast kooki. Retsepti võtsin küll Juci blogist (aitäh, Juc, väga hea kook oli), aga kiire pilk siinsele retseptile lubab näha praktiliselt üks-ühele sarnasust (siiski mõnede koguseliste erinevustega). Sõime mehega mõlemad ja nurrusime :)
P.S. Ahjaa, vähendasin suhkrukogust ja tulemus oli suurepärane!K2trin:
Tegin mõni nädal tagasi ka brownie-juustukooki David Lebovitzi blogist, retsept tundus geniaalne, aga tulemus oli nii ja naa - mõlemad asjad eraldi on ikka paremad. Kuidas sa rahule jäid?Magustoiduks brownie-juustukook. |
|
Marju Abikokk 2008-11-28 21:13:19 |
Tullia:
Mind vist võib juustukookide alal puristiks nimetada, aga mulle meeldib ka üle kõige see juustukook ( 2006 a. suvises Oma Maitses oli see sama GF-i retsept)
Siiski! Proovisin Pille tehtud piparkoogi-toorjuustukooki. Just äsja lõpetasin söömise, väga maitsev. Taina tegin ise samuti siinse jõulupiparkookide retsepti järgi. Järgmine kord küpsetan tainast natuke ette, mulle ei meeldinud, et nätskeks läks tainas juustust. Ja kuna ülalmainitud New Yorgi juustukook on mu lemmik, siis ideaalne oleks ka veidi õhulisem täidis, aga teistele meeldis väga ja tegelikult jäin ise ka rahule, niisama natuke mõtisklen, et kuidas veel proovida.. Aitäh retsepti eest!
blogipostitus Veronika:
See juustukook on ka minu vaieldamatu lemmik.Mulle meeldib kõige rohkem New York'i cheesecake, mille retsept ilmus esmakordselt BBC Good Food'i ajakirjas ning seejärel ka viimase netiväljaandes. Täpse retsepti leiad siit: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2869/new-york-cheesecake. Olen küll teinud ka teisi juustkooke, kuid see on jäänud lemmikuks :) |
|
Gegegerda Abikokk 2008-11-30 19:15:40 |
Ma olen ka vahepeal kahte kooki teinud (mõlemad mascarpone toorjuustuga):
Ameerika toorjuustukook ja toorjuustukook hapukoorekattega
www.gegegerda.blogspot.com |
|
Eva Abikokk 2008-11-30 21:27:46 |
Uuest juustukookide raamatust sai täna proovitud kõrvitsa-toorjuustukooki. Hästi kõrge kook tuli (8 dl toorjuustu + 5 dl kõrvitsapüreed), ahjus küpses 2 tundi ja 15 minutit. Maitselt mahlane ja mahe. Retsept on siin. | |
Kätrin Abikokk 2008-12-08 10:16:40 |
Pille:
Eile sai ka tehtud, suurendasin veel Philadelphi kogust. Sai väga ilus, hõrk ja kreemjas. Ime- ime- hea.
Täna tuleb sõbranna külla, saan tõeliselt head maiust pakkuda :D
Minu suureks lemmikuks on juba aastaid olnud Manhattani toorjuustukook, mille retsepti sain ammu-ammu ühest BBC Good Food'ist. |
|
Marit Abikokk 2008-12-12 12:46:27 |
Mul on ka isu toorjuustukook teha, kuna varem pole teinud, siis tekkis küsimus vaadates Manhattani toorjuustukoogi retsepti vaadates, et lõpus tuleb koogile lisada hapukooresegu ja siis uuesti natuke küpsetada, kas keegi oskaks seda veidi kommenteerida. Kui kook valmis kas siis peab kooki hoidma ahjus, ahju uks lahti kuni on täielikult jahtunud? kõik nõuanded teretulnud! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-12 12:50:53 |
Marit:
Marit, seal retseptis on ju üsna selgelt kirjas, mis tegema peab :) (Aga minu retsept ja 100 korda läbi tehtud, nii et võib-olla mulle ainult tundub nii :))
Esmalt küpsetad seda toorjuustusegu seal ahjus. Siis võtad ahjust välja ja lased jahtuda.
Siis valad ettevaatlikult peale hapukoorekihi ja paned uuesti ahju. Küpsetad natuke aega.
Võid jätta irvakil ahju jahtuma, aga mina olen lihtsalt ahjust välja võtnud, ilma koogivormi väga raputades, ja köögis jahtuda lasknu.
Mul on ka isu toorjuustukook teha, kuna varem pole teinud, siis tekkis küsimus vaadates Manhattani toorjuustukoogi retsepti vaadates, et lõpus tuleb koogile lisada hapukooresegu ja siis uuesti natuke küpsetada, kas keegi oskaks seda veidi kommenteerida. Kui kook valmis kas siis peab kooki hoidma ahjus, ahju uks lahti kuni on täielikult jahtunud? kõik nõuanded teretulnud! |
|
Katarinka Kokaõpilane 2008-12-13 12:23:00 |
Tegin ka seda siinset piparkoogi-toorjuustukooki eile- jõululikult hea maitse, aga suht ootuspärane, ei midagi üllatavat. Kuid jah, neile külalistele, kes väga ise kooke ei tee meeldis väga-väga. | |
Mariake Kokaõpilane 2008-12-15 18:50:43 |
Tegin Angeelika Kangi ja Lia Virkuse "Tordiraamatust" Cappuccino juustutorti. Tuli hästi hea. Mitte liiga magus ja mõnusalt kohvine. | |
Spiidi Abikokk 2008-12-16 10:23:07 |
Tegin eile BBC GoodFoodi New Yorki juustukooki aga lasin vist liiga vähe küpseda kuna keskelt jäi täitsa kreemjas :) Hea oli ikka aga see polenud enam kook vaid kreem :D Siit ka küsimus, et võrdlesin namis oleva Manhattani juustukoogi retsepti sellega ja kui GoodFoodi retseptis tuleb kooki küpsetada 110C juures 25-30 minutit, siis nami retseptis on 30 min 180C ahjus. Millest selline suur vahe? | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |